Pages

Saturday, December 16, 2023

Alltid sikta högre

 För Kalkyl har det alltid gällt att sikta högre och än högre, att aldrig någonsin ge upp. Vissa ambitioner har alltid saknats medans vissa alltid funnits och några kanske med livserfarenheten också tillkommit. Inom jobb#2 kan allt blomma ut om så önskas, det finns inga speciella karriärvägar där okunskap automatiskt leder till högre befordran inom den andra grenen o.s.v. som är så vanligt inom dagens företag. Inom många jobb#1 lyfts de med sämst förmåga upp i organisationen, antingen för att de då tillför mindre skada än tidigare eller för att de känner någon som kan utföra lyftet oavsett. På jobb#2 känns vartenda felsteg maximalt, det förloras pengar och det gör förbannat ont och lärdomar fås genom smärta. 

Det har under 2023, ja ni känner väl till benämningen katastrofåret som detta år erhållit på grund av dess egna meriter, satts upp några nya mål som det jobbas och kämpas stenhårt med. Det är en smal och enkel sak att fundera ut och sätta mål, en helt annan att faktiskt både exekvera mot dem och att tillslut också lyckats att uppfylla dem. Kalkyl kämpar och kämpar med en del 2023 relaterade mål då de liksom är väldigt tråkiga men på sikt antagligen väldigt bra. Två av dem är och skall senast (enligt planen alltså) uppfyllas 2024-05-31:

  • Både ISK och KF ska ligga på Avanzas lägsta låneränta. Idag är den räntesatsen 1.99%. Effektiv nettoränta bör blir 1.39% (om inte för mycket ränta betalas kontra inkomsten). 
  • Kalkyl skall inträda i 10.0 mkr kundengagemangsgruppen (påhittat ord av Kalkyl så inget SAOL uppslag ger träff men kanske i framtiden, vem vet) och därmed erhålla -0.20% på bostadslånet. 10-avataggare är ett annat Kalkylskt ord och känns mycket bättre! Det finns enligt Avanza också en 20-avataggare då även 20.0 mkr i kundengagemang ger -0.40% på Private Banking bolånet.
Båda punkterna handlar i grunden om att en del skuldsanering skall ha skett. Den pågår för fullt, jaja svårt egentligen att skriva för fullt då månad efter månad måste genomlidas innan nåt större kan bokföras eller konstateras men ändå! 

Att sanera (betala/minska) skulder är väl inte värst kul och helt klart kliar och rycker det i investeringsfingret då och då men hittills sker exekveringen enligt plan. Då börsen tagit rejäla uppkliv i takt med att superundrets och dess vänners vansinnespolitik börjar ifrågasättas alltmer (ja även Swedbank som varit mest samstämmig med superundret har nu nästan tvärvänt!) närmar Kalkyl sig Avanzas 10.0 mkr engagemang. Hade det nu inte varit för diverse knäppa pensionsförordningar hade målet varit hemma redan men... De får utgå och istället får det förlitas helt på de egna förmågorna som vanligt och de presterar ganska bra de med så snart kanske målgång klaras av i 10.0 mkr kontrollen.

Mycket kan hända och kommer säkert och tyvärr också att ske innan 31/5 2024 men det ska mycket till för att målgång inte skall klaras av, ja alltså för båda målen!

Bit ihop och kämpa på mot 10.0 mkr!


Nu skall det ägnas en stund åt 'Mål' fliken då Kalkyl har för avsikt att för en gångs skull vad gäller administration inom jobb#2 ligga före! Det är nån utdelning också att bokföra!

2 comments:

  1. Ja det enda man kan göra är att kämpa på, så är det. Jag är inte riktigt med på vd herrn skriver om 10-miljonersklubben och att det skulle ge extra fördelar hos Avanza? Var har du hittat detta? Jag är PB-kund och kan inte se något vettigt mer än något lägre courtage. Hur räknar du förresten 10 miljoner, är det är du flyttat hela familjens konton och pensioner dit eller hur går det till? Jag minns att jag läste något om att man för ett tag sedan kunde tillgodoräkna sig sina familjemedlemmars förmögenheter för t.ex. PB. Kan annars se att du gör helt otroliga insättningar på ditt konto, typ över en miljon om året. Är det enbart löner? Med den takten kommer du att vara i FIRE på rekordfart.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallå Snålgrisen! Oväntat är appskrället enklast, tryck på historiska räntor under ditt bolån!... Mycket kring info på ava är utspritt o väldigt svårt hitta en specifik sak. Lyckats hitta även på hemsidan men glömt hur... De skickade info även i ränteavis som slår 240201. Hela fam samlad, fru + barn o jag alltså. Jag står själv för det mesta men en fin summa från ips, fru o barnspar. Insättningar i år betydligt mindre i år, nära noll förutom utdelningar. Månadsspar går till bostadsamortering o kommer fortsätta så ett bra tag.

      Delete