Pages

Friday, September 20, 2024

Mikael Damberg (S)... - del 1

 Igen är det en partimedlem tillhörande Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S) som är ute och vevar. Det börjar blir mer tröttsamt än problematiskt. Damberg (S)  har i stort sett aldrig imponerat och alltid har Kalkyl hyst en undran över hur denna person som ser ut som och agerar så pass överklass alltid låtsas att tala för de "svagaste". Det är svårt att, på riktigt, få ihop den bilden och sanningen är nog den vi redan smärtsamt nog vet om och lever i:

  • de folkvalda odågorna har väldigt mycket mer semester än alla andra...: 
    • Återgång till arbetet den tionde september efter att lämnat där kring midsommar, ca 11 veckors semester...
    • förutom "huvudsemestern" på 11 veckor läggs sen ungefär hela 4 veckors extra ledighet.
    • enkel summering ger alltså 15 veckors semester för de folkvalda odågorna. En betrodd, äldre och priviligerad anställd har max 45 dagar (statligt anställd förstås), 33 dagar och ofta 25 dagar... Det är verkligen skillnad på folk och folk alltså...
    • Ja och massor med andra obskyra förmåner och trots alla dessa förmåner ser Sverige idag ut som det nu gör...
    • Dubbel bosättning är enligt Kalkyl den näst värsta förmånen, har du jobbet ditt i Stockholm får du väl flytta dit, det får alla andra. Eller pendla... Vilket enormt slöseri och vilken provocerande särbehandling... Skrota det, orkar du inte flytta till Stockholm kan du inte vara riksdagsman.
    • (ojoj, WOKE måste gå i gång här: Riksdagshen måste det väl ändå börja kallas, ja NU på direkten!? Skamlöst är det med Riksdagsman/män som sent omsider blev Riksdagsman och Riksdagskvinna. Men... det räcker ju inte längre... Biologin går ju framåt... I alla fall i människohjärnan...)

Svaret är antagligen att Damberg liksom det övriga politiska etablissemanget inte alls varken lever på de villkor som vi andra tvingas göra eller ens försöker förstå även om de så påstår sig göra. Livet där ute i samhället verkligheten är väldigt skilt ifrån den skyddande bubblan de folkvalda odågorna lever i. Där ute i samhället verkligheten där  framförallt (S) och vänstersekten skapade våldet, skjutningarna, sprängningarna och det maffialiknande arbetssättet numera dominerar i pajaslandet (Kalkylsk tragisk benämning på nutida Sverige)... Ja utanförskapet som beror på den totalt misslyckade integrationen av den massimmigration som svenskarna tvingats på och som de tvingats uttala stöd för... Ja om inga obehagliga ord och benämingar skulle erhållas... Demokrati... Visst, vi säger väl så va.

Damberg:

"-Man blir lite förbannad, för det visar att regeringen inte fattar hur vanligt folk har det i dag. Det är ett hån mot familjer som kämpar för att få det att gå ihop, säger Mikael Damberg, ekonomiskpolitisk talesperson i (S)"

Jaså Damberg, det är ett hån alltså att TIDÖ partiernas förslag om en något sänkt skatt för vanliga "högavlönade" som redan innan var provocerande högt beskattade. Ett mer neutralt och troligtvis korrekt synsätt är givetvis att den mycket höga marginalskatten är en stöld ifrån arbetstagaren, ja om detta skall hårddras är en progressiv skatt alltid en stöld och platt skatt, d.v.s t.ex. 30% skatt oavsett inkomst, är det mest rättvisa både moraliskt och matematiskt. Med platt skatt kunde sen var och en få "känna efter i sitt hjärta" hur mycket mer som en ville bidraga med till statskassan och helst även då explicit få bestämma inom vilka områden denna skänk skulle få användas, detta hade varit en mycket bra modell men att denna kommer att införas får nog betraktas som en utopi. Marginalskatten infördes av (S) och var redan från början så pass listigt utformad så att det i princip var och är omöjligt att överskåda hur stor (skatte)totalen blir, detta helt i linje med de ytterst oärliga och bedrägliga (S) arbetsmetoderna alltså. 

Det är väldigt svårt att förstå dig Mikael Damberg och din synpunkt. 

Damberg tjänar bra själv, 2021 var månadslönen 142 tkr/mån vilket gav en årsinkomst på drygt 1.7 mkr...  Några tusen kronor mer eller mindre för dig i månaden är ett billigt pris du får betala för att försöka framstå som en talare för folket och framförallt som en ambassadör för stora nya grupper av lågutbildade, icke arbetsföra, icke arbetsvilliga eller helt enkelt icke nog särskilt dugliga när spade och hackan tiden sedan länge är förbi även i Sverige. Hyckleri på hög nivå Damberg... Om du nu när så fina tankar så ta och börja med att skänka, ska vi säga, 20% av din egen väldigt höga lön. Ja hög för att du mest gör ingenting och springer omkring och pratar och tycker... Svårt att höja BNP med dina prestationer, ledsen men så är det och det var högt på tiden att berätta...

Detta inlägg skrevs innan årets budgetproposition kablades ut men efter Dambergs påhopp på budgetpropositionen känns det än mer relevant. Det blir ibland lite rörigt när skrivlusten slår till och massor med inlägg skrivs då alla inte kan publiceras samtidigt. 

No comments:

Post a Comment