Saturday, June 8, 2024

Pyspunka

 Ja Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S) riskerar enligt Exressen pyspunka...:


Det finns inte mycket mer att säga än att den pyspunkan redan borde varit befäst, ja för nu och för all framtid om inget drastiskt i partiprogrammet det lilla sker! Tyvärr och av diverse anledningar, som det inte ska gås in på här i detalj just ikväll, vilka tillsammans lett till att Kalkyl måste släpa sig till röstlokalen imorgon... Tiden är satt till 09:00 så att kö undvikes. Tanken var att röstningen skulle klarats av i veckan men dag efter dag passerades i det hektiska livet utan att så blev gjort och nu återstår inget annat än att gå till röstlokalen imorgon... Det är hyfsat viktigt att lägga lilla rösten på rätt parti, ja eller i alla fall rätt inriktning, imorgon så missa inte tillfället. 

Så du, glöm inte att rösta imorgon. Din röst kan påverka även om det inte verkar särskilt troligt!

Om du nu struntar röstningen så vandrar Europa stadigt vidare och allt snabbare mot mera av, och ja där sverige tyvärr redan leder vandringen:



8 comments:

  1. Ja det blir till traska i väg till vallokalen idag. Ingen 100%-ig matchning med någon representant men det får bli den som är närmast helt enkelt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja lika bra att i alla fall lägga sin röst på nåt som känns lite ok. Nu är det gjort, skönt!

      Delete
  2. Jag befinner mig i vår fritidsstuga vid havet, så röstningen fick bli i förtid.

    ”Det är hyfsat viktigt att lägga lilla rösten på rätt parti, ja eller i alla fall rätt inriktning”

    Gick i vanlig ordning inte att välja parti som förtjänade min röst. Fick istället se vilka som definitivt inte gjorde det, och välja motsatsen. Dvs som du konstaterade, välja rätt riktning åtminstone.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Låter fantastiskt med en fritidsstuga vid havet, lyckost!

      Exakt, det var många år sedan något parti kändes helt rätt, ja om det nu ens någopnsin gjort det vilket jag inte tror. Uteslutningsurval är ganska effektivt!

      Delete
  3. Jag rev mitt röstkort direkt jag fick den i brevlådan. Finns inget parti i riksdagen som ligger mig nära mina kärnfrågor. Ut ur EU och Nato.
    Känns som det bara är små nyansskillnader mellan partierna. Vad skiljer dom åt egentligen? Högern vill sänka skatterna, vänstern vill höja den. Sen då? Du får samma skit oavsett vem du röstar på.
    Alla springer globalisternas ärenden. Nej vägra denna skit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag håller med dig i det mesta du skriver, varken för EU eller Nato jag heller. EU borde helst förändras till att åter bli vad det en gång var, en frihandelszon med starka tullar utåt. Vad gäller Nato saknar jag redan vår uppgivna neutralitet... Det är dock lite skillnader mellan partierna och tror det är bättre att rösta på något som känns minst fel än att strunta i att rösta, resonerar så i riksdagsvalet också sen många år då Kalle Anka partiet lockat i många år... Vi kan tyvärr inte vägra denna skit då den påtvingas oss hela tiden på olika sätt och vis.

      Delete
  4. Ja det är inte mycket sakpolitik man har hört från S, det är mest det vanliga gafflandet om SD och högerpopulism. Ytterst oklart vad en röst på S egentligen innebär. Det är uppenbart att väldigt många "nysvenskar" röstar rött, vem vill ju bita den hand som föder en?

    Obegripligt att MP gick så starkt i Sverige. Att SD fick en smärre tillbakagång pga all oro samt att deras väljare antagligne tillhör de mest EU-kritiska tycker jag inte är något märkligt alls. 1,4% eller vad det var ser jag inte som den "stora nergång" eller "skräll" som nyheterna basunerar ut. Den stora skrällen är väl snarare just MP, hur i hela friden man vill ha mer av invandring och huvudlös investering av förnyelsebart. Jag är inte emot förnyelsebara energikällor alls, tvärtom. Däremot är jag emot införanden av saker utan grundliga analyser. Det är tack vare detta som vi fick betalt för att köpa el i söndags (-48 öre/kWh). Den typen av populism betackar jag mig för. SD gjorde ett bra val sett till allt som hänt runt det partiet, och att deras målgrupp bryr sig minst om EU.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallå Snålgrisen, en mycket bra sammanfattning av röstningen!
      Gissar att S slutat upp med sakfrågor helt och hållet då de inte klarar av något ändå, ja förutom att höja skatterna och slösa bort pengarna lika fort. Inte såg vi mycket resultat av babblandet med att knäcka gängen och liknande.

      Att MP går fram så mycket tillsammans med V gör mig förskräckt rent ut sagt.. Men som du skriver "dumt bita den hand som föder en" samt att många högerröstare struntade i valet. Sverige sticker ut i hela Europa även här då vindarna blåser mer i övriga länder alternativt kan sägas att deras invandring varit lägre.

      Nyheterna är i stort sett alltid osakliga nuförtiden och allt späs på till över- eller underdrifter. Tröttsamt är det.

      Delete