Saturday, March 23, 2019

Skissar på Strategi #2

Strategi #1 varade fram tills 2019-03-01 och därför är det dags för Strategi #2 att formuleras.
Det får erkännas att Strategi #1 var tuff, riktig tuff även för Kalkyl. I rättvisans namn skall det dock betonas att det blev riktigt tufft p.g.a extra inköp som egentligen inte ingick i Strategi #1.

Strategi #2 får också ta hänsyn till den extra belåning om ca 75 tkr som gjorts. Kan diskuteras fram och tillbaka i oändlighet antagligen om vad som är bäst. Dock, börsen dyr nu (?) och skulder bör regleras snabbt (?). Ovanstående antyder ju att belåningen, eller rättare sagt regleringen av densamma, bör minska och att detta borde vara huvudstrategin inom närtid. Och andra sidan kan man ju argumentera för att regleringen kan vänta ytterligare ett litet tag eftersom utdelningsracet startar inom kort. En argumentation är att då bostadslånet är så pass lågt så är det i stort sett helt legitimt att låta krediten gå upp på värdepappersdepån då ju 1+1 fortfarande i min bok är 2.

En nyfunnen kunskap är att excel 2003 (och lika bedrövligt resultat gav några snabba försök i excel 365, eller vad skräpet numera ska kallas) producerar väldigt fula diagram. Undrat lite över hur vissa bloggare lyckats med så tilltalande diagram men nu är svaret funnit utan att fråga: google sheets.

Google sheets som jag hittills vägrat använda då jag är "old-school" och vill ha MINA filer på MIN dator gjorde precis så sjyssta diagram jag kunde önska på alla de försök jag idag gjorde. Enkelt, snyggt och övertygande. Att sen Krösus Sork och några som använder hans google sheets ark haft flera fördelar har jag sen länge insett: autouppdatering av kurser, avdelning av själva arket i en statisk och en dynamisk (scrollbar) del o.s.v.

Så summeringen blir: dags för Kalkyl att släppa "MIN" dator och flytta över till google sheets. Snyggt! Såg också att det även fanns ett flertal efterlängtade funktioner i google sheets.
Håller tummarna att det går enkelt att flytta.

Använder google sheets och visar utdelningarna 2015-2018 (netto):


Eller kanske snyggare:1 comment: