Inspiratörer

Omöjligt att nämna alla men gör ett försök för jag är imponerad över alla bloggare som skriver och som var och en kämpar på. Dessa bloggare som nämns är inte alla som jag räknar till mina inspiratörer då jag helt enkelt inte kan komma ihåg alla. Jag gör dock ett seriöst försök att som ett stort tack till de främsta inspiratörerna lista de här. Många stunder, dagtid, kvällstid  samt definitivt sovtid har ägnats åt att läsa inlägg, kolla portföljförteckningar, läsa utdelningssammanställningar och en massa annat. Att läsa bloggar om ekonomisk frihet är ett riktigt stort intresse.

När detta skrivs sover resten av familjen men Kalkyl jobbar som vanligt (ja, räknar mycket av det jag gör som ett slags jobb och definitivt räknas jobbet med att nå ekonomisk frihet in). Jobbet sker under inflytande av underbart god öl samt Felix Mendelsohn's Notturno i C dur (tack SR P2 för alla fantastiska stunder!).


Miljonär innan 30

spot on med det mesta och första blogg jag började följa, följer dig dock inte alls längre och det hela började med din bloggflytt... Plattformen är helt enkelt kass (2019-02-22)... Saknar din blogg dock men plattformen hindrar mig från att återvända till din klokhet. Nämns först då du var först!

Marcus Hernhag

Läst alla hans böcker inklusive senaste alstret (2019-02) skrivit tillsammans Arne Kavastu. Den senaste boken var den som gav minst även om den delvis var intressant som en livsödesbeskrivning. Om investering gav den i stort sett ingenting.

Slimis

Tack för en bra blogg! Gillar dina inlägg och synpunkter.

Snålgrisen

Tack för en bra blogg! Gillar inläggen, portföljförteckningen och känner igen mig i dig väldigt mycket. Resonerar i princip likadant som dig i nästan alla frågor.

Krösus Sork

Gillar din bloggfigur! Skämt o sido, skarpa inlägg och en portfölj att sannerligen låta sig imponeras av!!! Var f.a.n kommer alla pengar ifrån Sorken?!

Utdelningsseglaren

Som sorken, fantastisk portfölj!

Chansar mest

Kom igen! Vill bara läsa mer. Rikedom föder lathet?! Fantastisk portfölj, hall of fame med sorken o seglaren! Stort nöje att läsa men lika stor tristess att se att inte ett endaste nytt inlägg gjorts trots tålmodigt väntande... Så tänd en god cigg (cigarr?) och slå upp nåt gott och skriv!

Utdelningssmålänningen (US)

Ytterliggare en som påminner om mig väldigt mycket, sådär några år äldre årgång bara. Jättebra blogg och intressant läsning i stort sett alltid. Ja, även det du skrev som fick världen att rämna, du vet vad. Tycker som du men hade inget bloggnamn då så blev ingen supportkommentar som kontrast till alla pretto-freaks som gnällde om stämp... Nån gång ska väl även en...

Grazing Lady (GL)

En sjuhelsikes kvinna med kanonfina och överskådliga excelblad, det är så smart att kunna kopiera sista raden i arket eller tabellen och använda som årssammanställning och precis så bör excel nyttjas! Fina och trevliga sammanställningar som är väldigt inspirerande för en siffernörd som mig.

Den tysta investeraren (DTI)

Tack för en bra och välskriven blogg!

Sparo

Kan ju inte utelämna dig heller, riktigt tråkigt dock att du inte redovisar portfölj eller något sådant, måste ta och be dig göra det. Men Sparo alias Micke Larsson kanske inte tillsammans med jantelagen ger utrymme härför?

Nytillkomna inspiratörer år 2021


Det har snurrat i tankarna länge men inget har skrivits men när personer/bloggare frekvent läses och delger kunskaper kan inte en 'Inspiratörer'-lista vara statisk, vissa av de äldre inspiratörerna inspirerar inte särskilt mycket längre men deras inledande bidrag kommer aldrig att glömmas av Kalkyl, Tack!

Northern Lights Investment (NLI)
Med 181 st innehav i skrivande stund minimeras risken och liknar mer och mer en indexfond av rang. Bolag som rusar, bolag som kraschar, det spelar en allt mindre roll då den procentuella andelen för innehaven minskar med ökat antal bolag (medlemmar) i fonden. 

Zero Strategy (ZS eller Zero)
Med denne bloggares portföljvärde kvalar vederbörande in på Hall of Fame listan som hittills bestått av Krösus Sork (ja ni vet vilken sork Kalkyl pratar om!...), Utdelningsseglaren samt Chansar Mest. Att vara nära de 20 miljonerna föder och förtjänar 100% respekt. När din egen portfölj dansar 10-40 tkr upp eller ner dansar ZS's portfölj betydligt mer.

Myntaren
En flitigt av Kalkyl läst bloggkollega, hög aktivitet och tillsynes kloka och adekvata beslut.

Dividend Glenn
Imponeras mest hela tiden av alla dessa för Kalkyl svårförståeliga affärer som görs. Måste lära mera har insetts. Bra kassaflöde på optionshandeln!

Nytillkomna inspiratörer år 2022


Money for Nothing
Här föreligger helt klart ett stort misstag från Kalkyls sida, Money for Nothing har varit en inspiratör sen tidigt och tyvärr tog det ett bra tag innan misstaget upptäcktes och korrigerades. Din blogg har jag läst sedan start i stort sett och månad efter månad görs inköp som ökar på din totala årsutdelning med 2500-4000 kr. Din plats här är givetvis given.

Ni som av någon anledning inte blev speciellt omnämnda här, förlåt men

Ni är så många och kan inte nämna alla. Ni är dock alla anledningen till att jag nu också ska försöka att ge något tillbaka i form av lite bloggande. Vet inte alls hur det skall gå dock, blir nog en ny men blekare Chansar mest för vet ärligt talat inte om bloggandet är min grej men... Gillar egentligen att skriva o prata så ja, gör ett försök. 
4 comments:

 1. Tack för omnämnandet son "inspiratör". Hitta inte på några dumheter bara för att jag gör det ibland hehe.

  ReplyDelete
 2. Lovar att inte skicka inkassokrav! Haha

  ReplyDelete
 3. Hej, hittade mig omnämnd här nu när jag surfade din blogg. Tack för det!

  Ja, det där inlägget om att s*t*ä*m*p*l*a även fast man kunde försörja sig på annat sätt fick känslor att stiga. Och då var det ändå bara hypotetiskt!

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete