Sunday, June 2, 2019

En liten undersökning

Jag tillämpar "sitta still i båten" strategin. Jag har tidigare lekt daytrader och swingtrader, båda strategierna slutade riktigt dåligt. Värst gick det för swingtrading, eftersom jag trots många lyckade swings blev sittande med en aktie under väldigt lång tid som i stort sett bara gick nedåt samt reducerade utdelningarna undan för undan. Jag undviker att nämna bolaget vid namn men smarta läsare tar säkert reda på det ändå.

Nu när det går raskt utför är jag naturligtvis inte helt bekväm och säker på att experiment #3 kommer att lyckats det heller, självklart hoppas jag att det ska lyckas tredje gången gillt. Aldrig haft så mycket pengar på börsen förut heller så experiment #3 är för Kalkyl av gigantiska mått redan. Dock skall betonas att jag gick in 2018-01 med inställningen att skiter det sig så skiter det sig och jag kan ta den ekonomiska förlusten, inte utan blodstårar men jag kan ta den.

Jag gjorde en simpel och snabb undersökning om huruvida SMA20/200 kunde detekterat nergången vi fick nu. SMA20 eftersom jag någonstans läst just SMA20 och inte som en del verkar använda SMA50.

Suck, får lov att återkomma till detta inlägg, det är faktiskt första gången som blogger strulat. Kan inte ladda upp en bild idag...
Skam den som ger sig, strular men upp kom bilderna i alla fall!!! Hoppas detta strul inte återkommer, riktigt drygt. Fick tillslut "tag" i bilderna på fliken "from this blog"Det är alltså bara Handelsbanken som med MA20/200 överhuvudtaget indikerat att något skulle vara på gång och jag tillägger att det var rätt osäkert. Övriga tre aktier har alltså med MA20/200 inte kunnat indikera det nu rådande börsfallet, i alla fall inte vad jag kan se.

Summering av den lilla undersökningen:


Det kan också tilläggas att nergången i stort sett inleddes kring 2019-05-01 enligt mina noteringar och att dödskorset för Handelsbanken inföll runt 2019-05-15 (SMA20/200 indikerar ju med viss fördröjning så visst). Om jobbet imorgon inte tröttat ut fullständigt, suck, kanske jag återkommer med två andra undersökningar: EMA och OMX30 SMA20/200.

EMA för att den är betydligt snabbare på att hänga med och OMX30 då den ju visar trenden för de 30 mest omsatta bolagen på Stockholmsbörsen.

Portföljen är nu på plats också!

Slutligen lite info om Professor Kalkyl från Wikipedia (som jag skänker pengar till varje år så att vi där ska slippa reklam förhoppningsvis):

Kalkyl heter på franska Tournesol ("solros"), en betydelse som även återkommer i hans portugisiska, spanska, katalanska och nederländska namn. På engelska heter han däremot Calculus ("matematisk analys"), och på tyska Bienlein("litet bi").1 comment:

 1. Hej
  Ursäkta mig, men bara för att berätta att vi är ett lokalt företag och vi erbjuder pengar lån till alla seriösa och ärliga människor för att öka sin verksamhet eller göra ett köp. Räntan är 3% per år.
  För mer information, vänligen kontakta oss via e-post eller WhatsApp.

  Epost: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33756949346

  ReplyDelete