Sunday, August 11, 2019

En tanke

Då Kalkyls hjärna nuförtiden mest snurrar kring siffror och pengar i allmänhet dök en tanke upp:

om nu vårt imbecilla så kallade styre i detta stackars land skulle få för sig att återigen någon gång höja ISK skatten är det inte dags att vi vanliga dödliga tar och sätter hårt mot hårt då, d.v.s. går man ur huse och helt enkelt tar efter i Fransoserna och bara skriker NEJ tills att nötterna får dra tillbaka sitt försök att sno åt sig än mer av hårt och ärligt intjänade sparpengar! Dags att mobilisera och sluta upp att knyta handen i fickan? Låt inte styret lyckas med fler sådana direktpåverkande förändringar som t.ex. höjd pensionsålder, jag har aldrig skrivit på att jag ville ha den förändringen och säkert inte du heller så varför blev det så?


Dagligen läser man om den ena idiotsaken efter den andra som fullkomligt slukar skattepengar och ger ytterst lite tillbaka till de som faktiskt betalat skatt. Senast i raden var en artikel på Expressen om de feta fallskärmar som alla sjukhustoppar verkar ha. Det är fullständigt horribelt alltsammans och jag blir så ledsen och upprörd. En spottloska i ansiktet är det på alla de som jobbar inom vården som inte tillhör denna självutnämnda elit som dessutom antagligen inte ens skulle kunna stava till de enklaste sysslor som de andra dagligen måste utföra. Det är en käftsmäll för alla oss vanliga skattebetalare som snart verkar vara totalt grundlurade in i ett äckligt och direkt provocerande dumt system där pengars värde inte tas i beaktan längre. Det behövs ju inte eftersom man ju alltid kan höja skatten eller införa nån ny skatt.

Solen skiner och annat kallar men var tvungen att skriva!

8 comments:

  1. Håller helt med dig, det är dags att börja effektivisera och spara istället för att komma med det enkla knepet att höja skatten. Det läcker t.ex. hur mycket pengar som helst till bostadsbidrag för fejkade dubbla boenden, barnbidrag för folk som inte ens finns i landet etc etc. Sen har vi ju detta med ismältningsmedel, lysrör och annat totalt onödigt som kommuner köper in. Alltid lättare att göra affärer med någon annans pengar.

    ReplyDelete
  2. Hallå! Dubbla boenden är enligt mig en privatsak och kan inte förstå ens om jag försöker varför bidrag skall subventionera sådant. Är väl upp till var och en att betala för sig? Har du sökt glasögonbidrag, med tanke på att du skrivit att det snart är dags att byta? Skojar, finns väl inget och det är igen ett tecken på orättvist system med bidrag så bort med dem alla istället så undviks massor med fusk och fiffel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Undrar om inte vänstern återinfört glasögonbidrag. Jag är ingen vän av bidrag till massorna utan tycker bidrag ska gå till de som verkligen behöver, till de som förvärvsarbetar sänks skatten istället.

      Myndigheternas naivitet är enorm, speciellt när det gäller gruppen nyanlända (som jag inte hittar på utan har fått från säker källa av anställda jag känner inom diverse myndigheter och kommuner). Det är ett otroligt jonglerande av familjemedlemmar för att verkligen maxa bidragsutbetalandet, och folk byter namn till höger och vänster. Ytterst få kontroller görs av myndigheterna och då ofta för sent. Ofta vet de anställda att något fuffens pågår men verktygen att "sätta dit" människorna är begränsande. Ofta har man "skyddat sig" med en massa barn också, och då är myndighetens makt än mer begränsad.

      Då ska jag inte ens börja prata om problemet med multipla identiteter (personnummer) som väldigt många skaffar sig. Inga problem att söka bidrag för alla dina alter egos och väldigt sällan det upptäcks. Jag tror det hade varit bra med en ny stor folkuppräkning snart, för att städa undan alla fejkidentiteter som finns.

      Delete
    2. Ditt inlägg bekräftar dessvärre misstankarna och det är trist att även fakta bekräftar misstankarna. Håller helt med, gör en ny folkräkning samt se till att få ordning på detta fusk. Som en del andra kloka sagt så är det lätt att använda pengar när det inte är ens egna...

      Delete
  3. "...att sno åt sig än mer av hårt och ärligt intjänade sparpengar!"
    Men du har ju helt missuppfattat, det är så att alla pengar tillhör staten och att det är de som tillåter dig att få behålla lite. Ibland. Och alltmindre. Man kan inte sno något som redan är ens eget. Och för övrigt gör Staten precis vad de vill med sina pengar, det spelar ingen som helst roll vad du har för åsikter i frågan, vill staten ge bort pengar till personer det tycker ska ha dem så är det helt ok. Varför tror du det är så hett eftertraktat att sitta i regeringen, oberoende vad för slags politik man måste genomföra (fördröja)?

    ReplyDelete
  4. Tack för bekräftandet om att alla pengar tillhör staten (nej tänker inte använda S), varför sker då ens en löneutbetalning egentligen, sätt in till staten direkt alla slantar. Att det är eftertraktat att sitta i regering beror troligtvis på att man då innehar en tjänst där man i princip inte behöver leverera ett enda smack, att man bara behöver tycka och prata samt att om man lyckats hänga kvar i minst 8 år så behöver man aldrig arbeta en enda dag mer i sitt liv då man har inkomsten kvar tills den feta pensionen kickar in... Hade väl varit trevligt om så skett för alla andra dödliga också, d.v.s efter 8 år på arbetsplatsen i unga eller äldre år så anses du ha fullgjort ditt jobb mot staten och därefter behöver du inte arbeta mer om du inte vill. Man vet inte om man ska skratta, gråta eller dunka huvudet i väggen...


    Men vet du? Alla vi i detta land är staten, staten är inte något som ska få agera, tycka och göra precis hur fan den vill. Staten (första ordet i en mening så där kom tyvärr s:et i stort ändå) ska exekvera vad folket tycker och begär och inte som nu sitta och spela allan och mer eller mindre sabotera för de som sliter och kämpar varenda dag. Jag anser att Sverige har alldeles för få folkomröstningar. T.ex. kunde vi haft kring:

    a) Nya Karolinska sjukhuset - om den finansieringsmodell som valdes (ett stort dåligt skämt som vilken normalbegåvad som helst kunde begripit skulle bli alldeles käpprätt åt helvete)

    b) höghastighetståg - behvövs det? Ger det utdelning för kostnaden?

    c) vindkraftsutbyggnaden med i stort sett vindkraftverk överallt (ändå svara kärnkraft+vattenkraft för ca 85-90% fortfarande och det trots en idiotisk kapitalförstöring i form av förtida nerläggning av Barsebäcksverket för att få tyst på danskarna som själva spyr ut skitig rök från kolkraftverk)

    d) höjning av ISK skatten

    e) tullarna - inte dags att få koll på vad som åker in och ut ur vårt land? Är det ok at östeuropeiska ligor ser Sverige som ett slags provianteringsland utan någon överhängande (obefintlig?) risk för problem med rättvisan?


    ...


    ReplyDelete
    Replies
    1. "staten ska..." jo, eller hur. När man sitter vid makten så gör man som man själv tycker, det är det utslitna "makt korrumperar". Ja, så har det alltid varit och kommer så att fortsätta vara. Man kan försöka minimera det hela, men den som sitter på makten och har alla möjligheter att ändra på spelreglerna, bla genom lagstiftningsmakten och "påverkansoperationer" som det kallas för nuförtiden.
      Inte bara möjligheten att göra det, utan gör det naturligtvis.
      Vad gäller folkomröstningar betyder dessa så gott som ingenting i Sverige, makten har ju sett till att folkomröstningar är "rådgivande" - inte beslutande eller tvingande.

      Och att ta alla pengar direkt från de som jobbar har genom empiriska tester visat sig inte ligga i linje med vad de vid makten önskar, dvs att de flesta jobbar för att se till att maximalt med pengar och resurser levereras till staten. Om man tar 100% av pengarna visar det sig att människor slutar jobba, ja de allra flesta iallafall. Det är inget utfall staten önskar, allt bygger ju på att medborgarna levererar resurser, inte att de upphör med det. Så det är ju mycket mer raffinerat än att direkt ta alla pengar, man kallar det för skatter, avgifter, i olika led och uppmuntrar med enstaka bidrag för att en del av medborgarna ska känna att de "får något för skattepengarna" och att staten ska kunna peka på det och säga att visst är det så.

      Delete
  5. Anonymous, jag kan inget annat än instämma i vad du skriver. Frågan är väl då varför vi accepterar att en så pass fundamental sak som en folkomröstning endast är 'rådgivande'. Det är vår egen tysta acceptans av felaktigheter som har skapat och som fortsätter att skapa alla dessa märkligheter. Vad som en gång verkar ha varit ganska bra, säg fram till 60-talet eller nåt har väl sen dess undan för undan mest blivit sämre? I alla fall framstår tiden fram till 60 eller kanske 70 talet som att landet Sverige fortsatte att byggas, nu verkar det mest monteras ner. Den personliga och den egna vinningen verkar vara bland de få drivkrafter som finns kvar och det verkar tyvärr vara så även hos de som är satta på höga tjänster med höga löner och ytterst fördelaktiga pensionsavtal att faktiskt se för vårt allas bästa.

    Se hur de leker med bostadsmarknaden... Att ett ränteavdrag aldrig skulle införts förstår väl de flesta, men om det nu har funnits i sådär 40 år så går det ju inte att ta bort nu. Varför infördes det? Hur kunde någon tro att det var en smart ide? ÄR ungefär lika korkad att köra med negativ ränta, blir naturligtvis mycket svårt att ta sig ur den märkliga situationen. Självklart ska det kosta att låna pengar?!

    ReplyDelete