Tuesday, July 30, 2019

Mot 1000 kr/mån varje månad - del 3

Fortsätter med "Mot 1000 kr/mån varje månad". Idag blev det ännu dyrare men och andra sidan har ju FED satt lite käppar i hjulet för en räntehöjning i Svedala, det ser definitivt ännu mer ut som att de låga räntenivåerna kommer att ligga kvar under överskådlig framtid. Det är enligt min bedömning det som gjort och gör att preffarna stiger så mycket. Det är en hyfsat trygg placering med skaplig ränta även på dessa höga kurser. För egen del svarar Akelius bra på frågan om hur de svaga månaderna som återstår ska attackeras och därför bet jag ihop hårt och:


 • köp 50 st Akelius Pref för 357 krs . Totalt GAV är nu 348.24 krs
 • krediten är nu på 270 tkr
 • Bufferten ligger på 32 tkr

Med detta köp ser nu 1000 kronor per månad radarbilden ut så här:


Genom att ta in ytterliggare 50 st Akelius här och nu så kan jag i alla fall se framemot att få in 2*500 kr extra detta år (om jag alltså räknar alla de 100 st jag ökat med nu i närtid). Som sagt, det är dyrt att åtgärda enstaka hål i bombmattan med 4x utdelare, nu ca 2.75% i DA på nuvarande kurs och två återstående utdelningar i år, men och andra sidan tar det mig även närmre nästa mål som väl får sättas till 1500 eller 2000 kr/mån - men det tar vi lite längre fram, får ju först hinna avsluta detta mål och vila lite på lagrarna när det väl är avslutat.

Sakta men säkert närmar jag mig min önskan om att nå 85 tkr i utdelningar för 2019.
Summering:
 • 84,141 kr är garanterade
 • 859 kr saknas i utdelningar 

1 comment:

 1. min ex man återvänder hem till mig efter att ha läst en liknande berättelse online blogg om hur man återställer trasiga kärleksförhållanden.
  Jag visste aldrig kärlek stavning del charm kan vara tillräckligt effektiv för att få tillbaka ex kärlekspartner tills för några dagar sedan jag upplever omedelbar kärlek stav resultat, min ex pojkvän återvänder hemma ber om ursäkt för mig.
  Slutligen hittade jag permanent lösning för att återställa kärlek och lycka i äktenskapshemmet. det fungerar för mig min ex tillbaka tillbaka .. Jag är säker på att det kommer att fungera för dig också, medan du inte tvivlar, prova det idag ... kontakta via:
  (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  ReplyDelete