Tuesday, February 18, 2020

Nordnet

Idag hände det, Kalkyl skaffade Nordnet. Trodde faktiskt inte att detta skulle hända då jag tidigare, läs pre Avanza, haft ett flertal bankengagemang inklusive aktiedepåer. Att ha sina innehav och tillgångar utspridda är definitivt inte att föredra enligt mig, blir rörigare och krångligare. Nu har det dock påtvingats mig och detta pga mitt stora missnöje med Avanzas nya sidor.

Jag ska inte sticka under stolen med att säga det rent ut: jag är uppriktigt förbannad på Avanza och smörjan 'nya sidor' som de har, utan att fråga, tvingat på mig. Jag avskyr allt kring dem. Så förbannat trött på allt idiotiskt klickande och scrollande hit och dit. Det må vara hänt att skräp-office införde korkade Ribbon menysystemet efter tidigare katastrofen med "smarta menyer" som dolde alla funktioner man inte använde frekvent men att Avanza nedlåter sig till liknande är inte bra, det är min framtid och mina pengar som jag vill förvalta och Avanza blev utvalda att få förtroendet.

Att logga in på Nordnet kändes uppriktigt sagt som rena befrielsen från tramset på Avanza. Nu har jag bara klickat runt ett tag men så långt:

Befriande rent GUI i jämförelse med Avanza och en föredömlig avsaknad av alla stora "fotbollar", klumpighet och luftighet utan mening. 

Under dagen har jag på ett flertal bloggare läst negativa åsikter om Avanza. Jag börjar bli orolig när var och varannan pratar om att inget nysparande sker på Avanza längre. Känns som om Avanza gjort ett rejält magplask med nya sidorna (vilket jag ju i och för sig sagt hela tiden) samt att deras courtagemodell inte längre känns särskilt attraktiv.

Jag tycker faktiskt synd om Avanza då de på kort tid gått från att leda till att nu t.om. väljas bort.

Hoppas Avanza förstår allvaret kvickt och sätter fart att hålla hårt i sina kunder men då UTAN tvångströjan (kostar tydligen att flytta innehav till annan aktör om man inte avslutar kontot och det är väl verkligen ruttet och sniket från deras sida, varför inte helt enkelt vara BÄST).1 comment:

  1. Håller helt med. Kommer att sälja av företagets KF från Avanza till Nordnet på grund av ETF utbudet. Kommer även att "flytta" min privata KF till Nordea pga källskatten. Behåller ISK ett tag till på Avanza. Det är precis som du säger. Avanza blir sämre och sämre med allt lull lull som de tror är bra och enkelt med det blir bara skit.

    /Leva drömmen

    ReplyDelete