Wednesday, August 26, 2020

Kära aktieägare

Idag hittade jag inlägget som försvann! Det hade av helt oklar och ologisk anledning hamnat bland "pages" istället och nej, det var inte Professor Kalkyl som lade det där utan det var Bloggers nya "<förbättrade>" (hahaha) utseende som åstadkom detta elände.

Så här kommer det försvunna inlägget, givetvis i originalform och helt oredigerat:


För några dagar sen kom ett brev till mig från SEB som inleddes med:

Kära aktieägare

SEB hade författat ett mycket trevligt brev till oss aktieägare i SEB. Jag njöt av varje rad som brevet hade. Brevet ville kommentera lite kring detta med finansiell brottslighet. Hittills är det, vad jag vet, Swedbank och SEB som av olika grad varit inblandade i en del transaktionsaffärer i Baltikum. Jag äger även Swedbank som är den bank näst DanskeBank som drabbats hårdats. Har tidigare skrivet en del om detta och om hur orimligt alltsammans faktiskt är kring detta. Proffs är proffs och när proffs ger sig fan på att göra något då går det oftast vägen. Det är inte alltid lätt att upptäcka medvetet fusk. Vill en hacker in, oavsett om hemvisten är Ryssland eller Sverige (tänk svensk tonåring som hackade sig in i FBIs datasystem för många år sedan med modem) så kommer de förr eller senare med stor sannolikhet att ta sig in.

Nåväl, ska inte tappa fokus helt. SEBs brev undertecknat av Marcus Wallenberg och Johan Torgeby,  var en redogörelse för hur SEB ser på bötesbeloppet på 1 miljard kronor som Finansinspektionen (FI) dömde SEB att betala på grund av att FI gav SEB en anmärkning som kan jämställas med en lägre grad av sanktion mot banken. SEB håller inte med om delar av FIs slutsatser och ställer sig frågande till, som banken uttrycker det, proportionaliteten mellan de synpunkter som FI framför och myndighetens beslut.

Oavsett vilken sida som har rätt, jag tror dock att SEB har rätt här, så har SEB valt att betala böterna och gå vidare.

Brevet var verkligen en sådan gest jag som aktieägare vill se. Det visade för mig att jag som aktieägare betyder en hel del. Jag önskar här SEB en fortsatt glad sommar tillbaka då de önskade mig en sådan i brevet! 

Jag tycker om att känna mig viktigt som aktieägare. Jag gillade att läsa brevet och jag tror på att SEB liksom Swedbank faktiskt verkligen försöker göra allt bra. Det är dock svårt i stora företag att alltid göra rätt. Se på Ericsson, deras policy är stenhård på en massa saker men ändå åkte de på rejält med böter på grund av att någon/några anställda valt att handla i direkt strid mot policyn. I fallet med banker känns det totalt orimligt att en bank ska kunna upptäcka allt medvetet fusk och illegala transaktioner när några av de skarpaste hjärnorna riktar sin attack mot en bank som ska betjäna alla.


Heja SEB, heja Swedbank och bu för Finansinspektionen i detta fall liksom i en del andra fall.
5 comments:

 1. Ja det var ett trevligt bred, nu får vi bara hoppas att aktien tar lite fart... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att trolla för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformuläret, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) Förlorade kärleksformer
   3) Stoppa skilsmässa
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Dödsförtrollning
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Delete
 2. Absolut, det vore trevligt och på tiden att hela banksektorn sätter lite fart. På sikt ska den väl göra det. Jag skulle personligen inte låna ut pengar till dagens räntor.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Hallå Valient! Hittade din blogg igår o läste lite och kommer att fortsätta att läsa. Lägger till dig när jag orkar ta tag i blogglistan, har ingen än, beror på tidsbrist mest...

  Kul att du hittat hit!

  ReplyDelete