Thursday, December 3, 2020

Månadsrapport november

 Med tre dagar in i december är det nu inom räckhåll att nå fram till jul även i år. Jag tycker alltid att det är skönt när december börjar för då är lite ledighet inom räckhåll och normalt set börjar det även i söder bli lite friskare utomhusklimat vilket jag gillar. Det är också en mysig tid på många sätt. Jag minns med fasa hur jäkla jobbigt det var under studietiden när det brukade vara 3-5 tentor att klara av på sådär 7-10 dagar. Ett år hade jag tenta på lille julafton den 23:e december. Det var mycket drygt och någon julkänsla hann knappast infinna sig till den 24:e. Under många år var december en av de jävligaste månaderna även i arbetslivet eftersom det alltid "slumpade" sig som så att stora projekt skulle färdigställas innan jul vilket innebar massiva antal övertidstimmar (utan extra betalning då jag inte har övertidsersättning). Varje december månad som klaras av utan sådana hemska projekt deadlines är guld värda och jag njuter. Det visades mycket liten förståelse från släktingar och nära familjemedlemmar för att jag kanske inte hann med allt de tyckte att man borde hinna med o.s.v. Människor som inte studerat på universitet och högskola har knappast en aning om hur pass hårt och krävande det faktiskt är och vad som måste offras på vägen.

Vi lämnar nostalgiska minnen och övergår till novembers månadsrapport. Det har varit en ytterst händelserik månad och tur är att jag för bok i excel för minnet är tyvärr rätt kort. Följande hände under november månad:

 • ackumulerade utdelningar når 200,000 kr!
 • prognosticerade utdelningar når 180,000 kr/år!
 • portföljvärdet når 3.7 mkr!
 • den ekonomiska översynen blev äntligen klar!
 • portföljvärdet når 3.9 mkr! (ett skutt upp p.g.a översynen)
 • portföljvärdet når 4.0 mkr!
 • november månads utdelningar: 10,432 kr!
Följande bolag handlades in:
 • WP Carey Inc
 • Merck & Co Inc
 • Abbvie Inc
 • Tele2
 • Essity 
 • Axfood
 • Cloetta
 • Johnson & Johnson
 • AT&T
 • IBM
Att utdelningarna återigen nådde över 10,000 kr en enskild månad är helt enkelt alldeles underbart! Hela fem månader av årets 12 går nu över 10,000 kr för 2020. 

Givetvis stämmer detta kanske inte helt för 2021 då vissa bolag flyttat på sin utdelning så förändringar är förväntade men samtidigt har utdelningarna ökats på betänkligt under 2020 så totalt sett blir det fler än fem som 2021 går över 10,000 om det inte blir totalfiasko på utdelningsfronten p.g.a. politisk betongpåverkan...

Trots två större räkningar denna månad blev sparkvoten ändå bra då jag hade lyckats spara pengarna från förra månaden:


I övrigt gapar kontona rätt tomma, ja det nästan ekar om man släpper in en slant där. Otrevlig känsla med ansträngda konto även om jag börjat vänja mig vid den nya tidens normalitet. Atlas Copco visade glädjande välvilja och respekt mot sina aktieägare och delade ut en slant idag! Hoppas på lite mer inflöde i veckan men det återstår att se vad som sker dessa två återstående dagar (fre+lör).
 

6 comments:

 1. Det skall bli så skönt när 2020 är över. Inte för att allt förändras efter midnatt den 1:e januari, men ändå skönt. Arbetssituationen den här julen kan nog bli en mardröm för mig i och med en kommande hård Brexit.

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. (stavfel men nu rättat) Håller med, 2020 har varit ett väldigt tufft år på väldigt många olika sätt. Ett prövningens år i sann bemärkelse. Låter inte kul med en potentiell mardröm inför och under julen. Det är väldigt drygt med hög arbetsbelastning oavsett form under december tycker jag generellt. Efter ett helt år så känner jag ofta att saker bör gå ner i mer sakta mak under denna period.

  Lite nyfiken om varför och hur Brexit kan ge dig en mardröm men får kanske förbli nyfiken?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag jobbar på ett relativt stort företag i Göteborg som har ett mycket stort utbyte med Storbritannien. Blir det en avtalslös brexit så kommer det nog bli lite körigt med alla integrationer mellan oss och tullmyndigheterna.

   Delete
  2. Och det mesta talar väl för en sådan? En långkörare detta Brexit...

   Delete
  3. Ja tyvärr talar allt just nu för en hård brexit. Ingen vill ha det men ingen vill heller ge med sig i förhandlingarna. Politiker...

   Delete