Tuesday, December 29, 2020

Utdelningsförändringar

 Under 2020 som blev ett ytterst annorlunda år genomgick Kalkyls Pengamaskin flera stålbad och perioder av ett mycket hårt och krävande arbete. Året är inte till ända riktigt än men det går redan nu att så smått börja sammanfatta och reflektera över det gångna året liksom att dra de stora penseldragen inför kommande år 2021. Jag går något i förväg då Cibus delar ut imorgon vilket för Kalkyl blir den allra sista utdelningen för 2020 men summan är känd och utdelningen kommer imorgon.

Då Kalkyls Pengamaskin framförallt har som plan att skapa en stadig och tillräcklig inkomst utifall att Kalkyl får för sig att göra något helt annat än han för tillfället gör så arbetas det väldigt hårt på utdelningsfronten. Glädjande kan det konstaterats att allt det enormt hårda arbetet som plöjts in i Kalkyls Pengamaskin under snart 3 år och ett oräkneligt antal timmar framför skärmen och A4-blocket (och alla de andra "förberedande åren" inte att varken glömma eller förakta) har åstadkommit en hel del. År 2018 uppvisade givetvis ett antal månader med noll kronor i utdelningar och år 2019 täppte till alla dessa hål eller nollor. Det var dock en del månader med mycket små summor och nu när 2020 lider mot sitt slut ser bilden minst sagt annorlunda ut både i procentuell ökning och i faktiska summor:
Tabellen visar utdelningssummornas procentuella ökning mot samma månad år 2019.
Mars till maj var de månader som alla vet drabbades hårdast av Covid-19 och politruskernas påverkan men trots det är det bara april som minskade mot år 2019. Årets totalsumma orkade med +1,234 kr passera den för år 2019 och jag är glad att i alla fall klarat av att inkassera i stort sett samma utdelningssumma som förra året, en modest ökning om +1.5% alltså. Om jag är nöjd? Det är väl egentligen en ganska onödig fråga att besvara och svaret finns att hitta bland tidigare inlägg.

Prognosen per 31/12 2019 sade att 105,459 kr minst skulle inkasseras under 2020. "Minst" beror ju på att det oftast hinner investeras en del under själva året också som bidrar till utdelningarna under året.
Att nå över 100,000 kr har varit ett mål sedan dag ett och den glädjen stal politruskerna från Kalkyl några få dagar innan Handelsbanken skulle dela ut och våren för FIRE strävare blev smärtsam och hemsk p.g.a cocktailen:
 • Covid-19 och sjukdom och dödsfall
 • Börskrash al la 1929
 • Politikerhot och inställda utdelningar
 • Hemarbete
 • Permittering
 • Konkurser
 • Politikers tafatthet och handlingsförlamning
 • FHM - ännu en svensk myndighet till skaran av myndigheter som inte klarar sitt uppdrag
 • Folks egoism och naivitet i stort

Grafiskt ser FIRE resans utdelningar ut så här:Jag är däremot mycket nöjd över förändringarna som lovar gott inför kommande år. Om 2021 blir ett sådant kommande år vågar jag inte spekulera över, jag är både ärrad och luttrad efter det gångna året.

Kalkyls Pengamaskin har utvecklas i en rasande fart och helt klart kan inte en sådan fart hålla i sig men jag har exekverat enligt den ursprungliga planen som sjösattes år 2018, både vad gäller exekveringshastighet (den bestämdes inte så check på den!!!) samt vad gäller omfattning. Allt har inte gått vägen men mycket har gått väldigt bra. Minor finns överallt och alla kan gissningsvis inte undvikas. Det finns också goda möjligheter på många ställen men alla hittas inte eller kan inte heller följas upp av olika anledningar (kapitalbrist eller brist på tro på vad man tror på).
4 comments:

 1. Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

  E-post : combaluzierp443@gmail.com

  ReplyDelete
 2. Du är en av ganska få som ökat sina utdelningar i år, men så har ju du öst in mycket pengar i portföljen också. Grattis till det! Hoppas på "normalisering" 2021 men tror vi delvis får vänta tills 2022.

  Själv minskar jag från 82' till 50' (brutto).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå US! Jo mkt in i år o det är förklaringen, lär bli annorlunda 2021 vad gäller insättningar. Jag tror tyvärr som dig att 2021 inte blir normalt heller, hoppas vi har fel... Suck. Oavsett nedgången för dig är 50 tkr rätt massivt ändå som summa o med flyt kanske vi båda når över 100 tkr 2021?! Hade varit väldigt kul.

   Delete