Thursday, May 13, 2021

Mot 5000 kr/mån - del 1

 En jämn och trevlig summa om 5000 kr/mån VARJE månad är alltså detta nya mål. Bilden ser ut så här i skrivande stund:Givetvis lyser det rött på de vanliga månadskategorierna och givetvis är det ungefär samma månader som återkommande spökar och ställer till det: jan, jul, aug. Dessutom tillkommer december och gör det än värre. Tyvärr för detta mål innebär det att problemen är utspridda på alla de tre månadskategorierna vilket gör målet än värre att nå. Ser jag positivt på problemet så krävs ändå ett ständigt framåtskridande i alla tre kategorierna A,B och C för att komma vidare mot oanade höjder dit jag självklart siktar och har siktat länge. Det är liksom bara att bita ihop och: 

kämpa på och gilla läget

Det känns bra att "mot x kr/mån varje månad" fick en skjuts framåt då de utdelningsmässigt magra sommarmånaderna närmar sig. Maj är en rejäl utdelningsmånad och även juni ser ok trevlig ut, därefter sjunker summorna som ska slussas genom Inslussningsrännan betänkligt och ingen risk föreligger längre för haveri på grund av för kraftigt inflöde.

3 comments:

 1. Ähh, det där klipper du snart.

  MINST 5.000 kr/mån är en jämn fin summa. Som du vet använder jag också det målet och tror 5.000 kr/mån kan vara mitt slutmål där. I år blir det dock MINST 2.000 kr/mån (utfall).

  Med en ökande andel USD blir det lättare att få jämna månader. Det stör bara lite att USD-utdelningarna inte alltid kommer i den månad de ska utan glider över i nästa. T ex Altria nu sist som skulle komma 30/4 men kom in på kontot först 3/5.

  ReplyDelete
 2. Godkväll US!

  Ja det kan ju gå att klippa snart, vi får se!
  Jo, det är verkligen lite störigt, ett tips dock är att ta höjd för förseningen i utbetalning som ju är fakta och inte liksom 'möjligt'. När utdelningsdagen är t.ex. siste i månaden, minns inte vilket eller vilka bolag jag har med sådant datum, så lägger jag in dem i excel i månaden efter. På så vis blir det mindre överraskningar och prognosen blir mer korrekt redan från början!

  Coca-Cola är roligt också, varför har de månaderna 4,7,10,12??? Vad hände liksom? Men då den egentligen borde vara en kategori A enligt mitt sätt att dela in dem (1,4,7,10) så har den fördelen att den kickar in lite pengar i månad 12 istället för i januari och december skulle ju annars vara en kategori C (3,6,9,12). Skumt är det men verkar vara så helt enkelt.

  Ps: Aktierna är 100*bättre än HBO, Netflix eller annan dynga.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag får göra som du säger och anta att utdelningen 30/4 kommer först i maj osv.

   PS Sitter i hemmakontoret med dator som har 3 skärmar och multitaskar så det blir film/tvserier också.

   Delete