Thursday, June 3, 2021

Eventuellt ny kapitalskatt

 Det pratas och diskuteras om och kring en eventuellt ny kapitalskatt. Då tiden är tidig så att säga är ingenting bestämt och enligt uppgifter jag sett var skulle gränsen först ligga vid 300 tkr i förmögenhet för att sedan raskt stiga till 3.0 mkr. Jag börjar mer och mer avsky detta land, eller mer korrekt sagt detta lands politiker och deras förda politik. Sverige är ett fint land och väl värt att kämpa för men hur det kommer att gå lär väl som vanligt framtiden avslöja.

Att fler ifrågasätter handlingskraften på nuvarande styre är glädjande att läsa och Konstitutionsutskottet kom idag ut med sin dom över Covid-19 hanteringen. På sex punkter kritiseras Covid-19 hanteringen:

 • Strategin - enligt KU uppfattade många myndigheter att regeringens strategi var styrande, vilket inte var regeringens mening.
 • Testning - oklart vem om skulle ansvara för testningen och vem som skulle betala för den, vilket gjorde att den försenades.
 • Besöksförbud inom äldreomsorgen - regeringens tidiga åtgärder för att begränsa smittan på äldreboenden var inte tillräckliga och man borde ha agerat mer aktivt.
 • Pandemilagen - KU anser att regeringen inledde beredningen av en ny pandemilag alldeles för sent.
 • Tillgång till sjukvårdsutrustning - KU anser att tillgången till utrustning var bristfällig och det var oklart vem som var ansvarig för inköp av utrustning.
 • Distansundervisningen - KU konstaterar även att införandet av distansundervisning i skolan varit nödvändigt men att tidsfristerna för att införa varit alltför korta för berörda myndigheter och organisationer.
Vad gäller en eventuell ny förmögenhetsbeskattning så ser det just nu ut som ett ytterligare ogenomtänkt förslag som Maggan häver ur sig och det finns väldigt många sätt att hitta orättvisor. Om vi nu antar att 3.0 mkr skulle vara en gräns och sedan läggs en 30% skatt på vinster till och bostäders värde undantas så kommer följande funderingar och frågor:

 • om man nu ska räkna någon slags förmögenhet bör väl ändå fastigheter räknas in eftersom annars kan ju "förmögenheten" placeras i fastigheter som sedan, om de inte hyrs ut, tickar upp i värde utan "kapitalkostnad" för ägaren. 
 • är det rimligt att personer som slitit ihopa en 'förmögenhet' ska straffas ytterligare bara för att det visst blev bevisat att med sparsamhet, strävsamhet och flit samt lite flyt så går det att få ihopa lite större summor?
 • är det rimligt att för säg en person som lever i en hyresbostad av något slag och istället valt att placera 'förmögenheten' på ett ISK/KF konto skall straffas? Hens syskon kanske tänkt tvärtom och satsat på att äga sin bostad men ha 0 kr på sitt isk/kf konto? Har staten med detta val att göra överhuvudtaget?
 • är det rimligt eller ens eftersträvansvärt att redan skattade pengar ska belastas med ännu mer skatt än det redan avtalades då isk/kf kontona infördes? 
 • är det rimligt att en medborgare i ett välfärdsland inte ska kunna räkna med en viss stabilitet och givna förutsättningar över en längre tidsperiod än några ynka år?
 • är det rimligt att svensken hela tiden ska se skattetrycket öka för att staten inte klarar av att sköta landets ekonomi ansvarsfullt och vettigt?
 • är det rimligt att Sverige i mest alla frågor alltid ska sticka ut och vara 'värst/sämst/bäst' i klassen
 • är det rimligt att en försvinnande liten andel av ett helt lands befolkning skall straffas med en extra 'förmögenhetsskatt'? Vi är ändå relativt få som tickar i boxen om isk/kf värde på över 3.0 mkr?

En glädjande nyhet fick jag denna dag och det var att 'fastställda utdelningar' tickat upp betydligt sen förra inloggningen och målet om 200 tkr ser ut att kunna nås för detta nådens år 2021! Portföljen satte denna torsdag också ett nytt ATH så det blev faktiskt två glädjande nyheter! Kanske fås en bättre nattsömn än den jag fick igår för var väldigt svårt för Kalkyl att kunna somna in igår efter läsning kring eventuellt en ny isk/kf skatt.

Det var ett snabbt skrivet inlägg då andra aktiviteter kallar på uppmärksamheten.
8 comments:

 1. De (S) vet hur politik ska föras. Högsta dödsskjutningarna i Europa rapporteras dagligen och vad gör man då. Slänger ut sig något som alla har en åsikt om så man tänker på annat. Vi som är i farozonen blir förbannade men stora delar av socialdemokratiska väljare får det till att handla om fattiga och rika. Klassiskt politiskt spel.

  För övrigt är förslaget fullständig katastrof givetvis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En mycket bra sammanfattning DTI! Ja det är inte riktigt klokt hur detta stackars land sköts nuförtiden... T.o.m nötterna inom S borde inse att är nog för längesedan, eller är de totalt urbl...a?...

   Delete
 2. Bra sammanfattat. Ett vansinnigt förslag som ska förpassas till papperskorgen. ISK är och ska vara ett stabilt, förutsägbart och långsiktigt sparande, då får man inte in och pilla och ändra på förutsättningarna stup i kvarten. Det var inte många år sen man tog bort möjligheten till avdrag för IPS, just till förmån för ISK. Om det behövs deg, ge f-n i småspararna, det finns hur mycket som helst att spara på/effektivisera t.ex.:

  - Kommunala utjämningsbidrag
  - Bistånd
  - Integration (meningslösa integrationsbidrag)
  - Skrota ett antal myndigheter som inte tillför oss något (KDU hade ett förslag på 17 st som kunde läggas ner utan omsvep).

  Och så vidare. Att ge sig på just sparande gör mig riktigt förbannad, och jag kommer nu att jobba ännu hårdare för att ingen i min omkrets ska rösta på S.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Snålgrisen! Hastigt skrivit men fick med en del ändå. Precis, ge fan i småspararna. Säkert man är förmögen men några mkr... Vittnar igen om total nonchalans som vanligt. Dra in kungens apanache t.ex.. Måttet är rågat. Om nu det blir verklighet hoppas jag att vi alla reser oss för det är på tiden. Det får inte fortgå så här.

   Delete
  2. Jag jobbar också för att se till att Leffe och S inte mer ska styra. Det räcker nu.

   Delete
 3. Provocerande minst sagt! Inte ditt ATH utan just vårt styres syn på de som sparar istället för att slösa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, tur inte mitt anonyma ATH provocerade! Usch ja, det är ett ruttet och sjukt styre ett fint land har och länge oavsett färg haft... Känns helt galet, man ger snart upp.

   Delete
 4. När jag gifter mig med min fru för 15 år sedan fick hon en pojke åt mig efter några månader.
  Vi bodde lyckligt tillsammans som en familj, men hon hade aldrig gillat mitt jobbs natur,
  hon klagar alltid på att jag inte tillbringar mycket tid med henne och hon vill att jag ska sluta jobbet.
  Jag sa till henne att jag snart kommer att gå i pension, jag ber henne att klara mig just nu och hon instämde med mig.
  Så en dag gav jag ett uppdrag att åka till Pakistan för 4 månaders jobb,
  Jag berättade för henne om det hon accepterade på ett villkor att jag måste komma hem för att besöka 3 dagar efter någonsin tre veckor.
  Detta var vårt avtal innan jag åkte till mitt uppdrag, så efter två veckor ringde min son till mig på telefon och han ledsen pappa snälla skynda tillbaka hem, mamma ser en annan man, kommer hem varje kväll för att tillbringa tiden, jag tror mamma fuskar på dig. Jag var så orolig och jag rusade hem igen just den dagen för att hitta min fru
  med en annan man som har en kärleksaffär med en annan man. Jag var så arg och ledsen i chock i två dagar vilket ledde mig till sjukdom.
  Hon kom till mig och sa att hon ville skilja sig från mig, jag tror aldrig på mina ögon, men jag har inget annat val än att gå vidare med mitt liv.
  Hon visste att det var min son som berättade om det när hon tog min son till skolan nästa dag
  han kallade min son Bastard i presenten av sina vänner och alla hans vänner kallade honom Bastard från den dagen
  och min son grät alltid hem och sa till mig att han vill sluta skolan igen, och han sa att han inte vill träffa sin mamma längre
  Jag måste be honom så att han kan fortsätta med sina studier. Jag hör av honom via e-post en gång i taget,
  de senaste tre åren har jag inte riktat blicken mot honom på grund av mitt jobb. Jag älskade fortfarande min fru och jag vill att hon ska älska och ta hand om vår son, jag vill inte att min son ska skiljas från sin mor. så jag kontaktade Dr. Oduduwa Love stavning Caster för att hjälpa mig med en magisk kärlek stava charm för att få min fru att återvända till sina normala sinnen och att älska mig och vår son som tidigare.
  Dr. Oduduwa försäkrade mig om att han kommer att hjälpa mig att föra henne tillbaka med kraftfull kärleksmagi och Oduduwa sa också att min fru är under en kärleksförtrollning från den andra mannen, det är därför hon beter sig på vissa sätt som inte är bra för familjen. Jag trodde Dr. Oduduwa eftersom jag vet hur min fru älskar vår son Felix och vårt hem var lyckligt. Så jag bestämde mig för att utföra kärleksförtrollningen med hjälp av Dr.Oduduwa. Strax efter 2 dagars aktivering av kärleksformulär fick jag ett telefonsamtal från min fru, hon gråter och ber om ursäkt till mig för allt som händer. Jag sa till henne att lugna sig och jag bjöd in henne till middag nästa dag hon kom hem och knäböjde för att be om ursäkt för mig och vår son Felix var väldigt glad att träffa sin mamma igen. Från de senaste tre månaderna till datum bor vi alla tillsammans som en lycklig familj. Dr. Oduduwa kärleksförtrollning är riktig och fungerar bra. Jag rekommenderar honom uppriktigt till alla som vill få tillbaka ex-kärlek idag. kontakta (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  ReplyDelete