Saturday, July 3, 2021

Lördagens inslussning

  Telefonen körde ett flertal cash-in ljud i morse vilket jag inte var helt förberedd på. Displayen visade 4 st utdelningar och summan som slussades in i Kalkyls Utdelningsmaskin summerades till knappt 8 tkr! En sämre lördagsmorgon kan jag definitivt tänka mig. 

Då det fanns lite tid nu på morgonen startades datorn till kaffet och en favoritsysselsättning kunde ta vid:

bokföring av utdelningar

Det var totalt 6 st utdelningar som bokfördes då det fanns några ytterligare som inte hunnit bli bokförda. Väl gjort upptäcktes så ett fel och typ 'here we go again'. Gick relativt snabbt att hitta denna gången, därav bra med kontinuitet i bokföringen, och boven denna gång var Cibus. Denna månadsutdelare delar ut relaivt sent i månaden, i juni blev det den 30/6 vilket gör att utdelningen som anländer en dag senare till ditt konto egentligen hamnar på juli månad och så hade jag gjort helt korrekt. Blev lite förvirring och fick sen för mig att denna Cibus utdelning  var för juli... Detta med exakt utdelningsdatum är ibland lite jobbigt och ibland slår själva utbetalningsdatumet över till nästa månad. I fallet Cibus låter jag dock 210630 vara utbetalningsdatum så att junis utdelning kan räknas till juni månad, om inte detta görs blir det istället två utdelningar för juli månad vilket ju är än mer fel. Avanza (Nordnet kanske också) angav förr 'bokningsdatum' men i nya transaktionssidan anges nu mer anonymt som 'genomförda transaktioner', 'bokningsdatum' kändes mer korrekt och var mer informativt än 'genomförda transaktioner' för som jag förstår sker transaktionen troligtvis runt 0:00. Exakt varför man anger det på detta vis är lite konstigt tycker jag, du har alltså inte utdelningen tillgänglig förrän en dag efter bokningsdatum. För utländska värdepapper händer detta också och jag har antagit en pragmatiskt inställning och hantering av detta "bekymmer". 

Det sätt jag använder för att räkna när utdelningarna kommer in stämmer alltså överens med när 'sms om utdelning' dyker upp i telefonen.  

Juli månad har fått en flygande start och redan på måndag eller tisdag kan mer utdelningspengar räknas in! Med dessa utdelningar togs ännu ett steg framåt bland utdelningsmilstolparna och 370 tkr har totalt samlats in.

Semestern närmar sig med stormsteg och en veckas arbete återstår innan lovet kan börja.

  

2 comments:

  1. Jag fick in 21st utdelningar förra veckan. Alltid trevligt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är lika kul varje gång en ny tas emot! Tror som sagt det skramlar till rejält måndag eller tisdag från volvo!

      Delete