Wednesday, August 18, 2021

Rättsröta - del 2

 Det enda glädjande i detta riktigt hemska, tråkiga och sjuka rättsfall, där gärningsmannen suttit 14 månader för länge i fängelse beroende på att hans ålder var lägre när brottet begicks än vad domstolen hade lyckats få fram, är att jag definitivt inte är ensam om att ha reagerat mycket kraftigt. Folk är förbannade på riktigt, och enligt mig eftersom jag själv är det, med all rätt.

Att Sveriges rättsystem mest liknar ett sönderskjutet flygplan från 2:a världskriget eller nåt är väldigt tydligt. Det är massor med obehagliga och högst anmärkningsvärda kryphål i en massa lagar vilket naturligtvis flitigt utnyttjas av de som behöver. Leif GW Persson intervjuades om detta fall i TV4, se här.

Tydligen får svinet i detta fall 60,000 kr/mån för varje månad han sitter felaktigt frihetsberövad. Hade jag inte haft barn hade jag gärna åkt in på felaktiga grunder och sedan håvat in 60 papp i månaden, skattefritt är det säkert också eller? Varför i hela friden ska sådana stora summor betalas ut? Alla förstår väl att det ibland kan gå fel i domstolarna och det är priset personer som satt sig i tveksamma eller direkt felaktiga situationer borde få betala, inte tjäna pengar på. Definitivt tycker jag att 60,000 kr/mån är en väldigt hög summa, förvisso är du inlåst 24h/dygn men på Sveriges fina fängelser där celler ofta (alltid?) har egna skrivbord, tv apparater o.s.v så känns det inte så hemskt. I just detta specifika fall är dessutom personen som låstes in (svinet alltså) skyldig till mycket grova övergrepp som förstört hela livet för flera unga tjejer och något skadestånd borde alls inte betalas ut oavsett eftersom domstolen fastslog sin dom baserad på de fakta de tillslut lyckades få fram kring åldern på svinet vilket inte är en helt enkel uppgift.

Än mer stötande i detta ärende, där alltså JK beslutat om skadeståndet i enlighet med svensk sorglig lag, är vilka summor två av de stackars tjejerna som bl.a. dödshotades erhåller som "plåster på såren":

 • 225,000 kr
 • 275,000 kr   
Svinet får alltså:
 • 840,000 kr för 14 månaders för lång inlåsningstid
Jag är inte fullt insatt i hur alla moment fungerar men det verkar dessutom tyvärr vara än mer stötande moment inblandade där svinets skadestånd inte kan mätas ut och det blir brottsofferjouren som får betala tjejernas ersättning och inte svinet själv...

Möjligtvis kan en lagändring vara på gång vilket vi skattebetalare tydligen får nöja oss med och som med den vanliga snigelhastigheten lär ta ett antal år innan den är verkställd och kan börja användas i praktiken.

Fy fan får tyvärr bli avslutningen på detta inlägg...

7 comments:

 1. Håller med till fullo med vad du skriver, även om jag nog inte hade velat sitta i kurran ens för 60" i månaden. Du lär vara bränd på arbetsmarknaden för all tid och framtid, om du inte byter identitet helt och hållet, samt har en väldigt bra förklaring vad du gjorde under de där åren ditt cv gapar tomt. Kanske ska man skriva "spirituell och andlig utveckling".

  Det är uppenbart att det springer lös allt för många "svin", och att straffen inte räcker för att sanera samhället från dem. Utvisning används t.ex. endast i ett fåtal brott, annars hade samhället sett helt annorlunda ut om > 80% av alla dömda gärningsmän av utländsk härkomst utvisades efter avtjänat straff. Hur detta inte kan vara en bra idé kan jag inte förstå.

  Mogge reagerar som vanligt, med en utredning. Annat var det när afghanamnestin skulle "snabbutredas", det måste vara världsrekord i lagändringshastighet. Men när det gäller straff mot liknande folkgrupper, då går det som i sirap. Likaså när myndigheter bönar och ber efter lagändringar för att kunna upptäcka och beivra fiffel, Zzzzzzzzzz säger Mogge och hans kompisar.

  Samhället har (tyvärr) förändrats till det sämre, det är det inget tvivel om. Välfärdssamhället som vi en gång kände det som finns inte mer. Mångkulturen har förändrat Sverige i grunden på ett sätt och med sådan hastighet som ingen av oss hade räknat med. Jag vet faktiskt inte vad som kan motverka detta, möjligtvis om M, SD och KD med L som stöd kan lyckas bilda regering, och inte lyckas tjafsa sönder detta, SD har t.ex. en fantastisk förmåga att lägga krokben för sig själva, med diverse dumma uttalanden om muslimer och andra, lagom till riksdagsdebatter och riksdagsval. Kan de tona ner detta och belägga vissa med munkavel, då finns det en chans.

  Det är läskigt att alla dessa skjutningar inte anses som så pass allvarligt att man bildar en krisgrupp med fullt fokus i att lösa detta och se till att det inte inträffar igen, istället verkar man anse att detta är något som polisen ska sköta som en del i det vardagliga arbetet. Har man gett upp fullständigt?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Snålgrisen!

   Bra kommentarer som vanligt! Nej, jag kan inte heller förstå att inte ide'n om utvisning av >80% utländsk härkomst åker ut efter avtjänat straff. Eventuellt medborgarskap borde självklart dras in enkelt vid brott över viss kaliber.

   När jag läser ditt 4:e stycke fäller jag mer än en tår. Det är hemskt hur fort Sverige sabbats och hur fort otryggheten mer eller mindre fullständigt exploderat och den enda gemensamma nämnaren är den enorma invandringen.

   SD är egentligen inte partiet som kan rädda något och det pga hur de beter och betett sig...

   Vad gäller skjutningarna förstår jag heller inte hur detta kan få lov att fortgå en enda dag till. Vi har vad jag vet en fullt fungerande militär så sätt för fan in den och se till att bra in alla dessa element vars enda mål är att omkullkasta normalt fungerande ordning. Efter att polismannen skjöts ihjäl har allt eskalerat känns det som och vart det ska sluta förstår jag inte. Senast skjöts två personer ihjäl i Tensta...

   Det har gått helt bananas i detta land med detta obefintliga rättsväsende styrt av populistiska oduglingar som inte verkar förstå vad som sker.

   Delete
  2. Vad gäller fängelsevistelse så vet i tusan, jag menar: maten serveras ett antal gånger per dag, "egentid i cellen", tv, böcker, betald universitetsutbildning så att man kanske kan bli advokat på äldre dagar, tillgång till gym som tillsammans med massor av tid att vila och sova leder till en biffigare kropp när man släpps ut. Som bonus kanske man dessutom får tilldelat sig ett fett skadestånd för att nån paragraf missades vid rättegången. I vilket fall har man säkert fått en massa värdefulla kontakter så att man kan skita i ett knegarjobb i resten av livet, för vem fan vill jobba 40+ timmar/vecka 8-17 5 dagar i veckan år efter år när man ändå mest ska betala bort intjänade pengar i skatt?...

   Delete
 2. Mhm, det är otroligt... det är en hårdare värld, det måste vara tydligare regler, mindre kryphål och betydligt hårdare straff.
  /Arbetsplanen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja AP, det är närmast helt otroligt så mycket elände som sker mest hela tiden i dagens plaskdamm Sverige. Man borde göra reset och återgå till en kort och koncis lagbok på några få sidor. Att man ska behöva en juristutbildning för att begripa lagarna säger det mesta tycker jag.

   Delete
 3. Händer dagligen sådant här. Var tydligen ett par utvisade brottslingar med i evakueringen Afganistan. Dem lär vi inte kunna skicka tillbaka pga säkerhetsläget...

  Försöker att inte hetsa upp mig, med vad fan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag försöker också att inte hetsa upp mig men samtidigt när man ser ett kraftigt pågående och dessutom accelererande förfall kan jag inte låta bli. Tyvärr är väl bristen på reaktioner och åsiktsyttringar något som gagnar förfallet och leder till ett tyst accepterande vilket är hemskt.

   Delete