Saturday, October 30, 2021

Avanza - Glad nyhet

 Avanza meddelade en glad nyhet i dagarna, nämligen att låneräntan sänks för PB (Private Banking) lånet. Räntan var redan tidigare trevligt låg med 0.99% men sänktes glädjande nu till 0.89%.

Per miljon kronor i lån innebär dettta en bruttobesparing på 1000 kr vilket netto innebär 700 kr i besparing.

Tack till Avanza!


10 comments:

 1. Nice, att sänka fasta kostnader är viktigt. Hoppas Nordnet hänger på för jag betalar 1,09% (före oktober 1,29% men nådde 2,5MSEK där då och fick sänkt).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är inte var dag sådana glada nyheter anländer. Trodde faktiskt att Nordnet låg på 0.89% redan men icke alltså?. 1.09% väldigt bra det med. Minns första boendet med en ränta på 7.0%...

   Delete
  2. Lägsta aktiebelåningsränta på NN är 0,89% och den jag nyttjar. Men bolån är 0,69%-1,29% beroende på hur mkt du sparat.

   Delete
  3. Ok, då hade jag inte helt fel alltså. När fås 0.69% i boränta? Det är en så låg ränta att jag inte egentligen förstår hur någon kan låna ut till en sådan låg ränta, själv skulle jag aldrig gjort det och säkert inte du heller.

   Delete
  4. https://www.nordnet.se/se/tjanster/lan/bolan
   15 MSEK sparat så det är en bit dit...
   Äh, för mig blir det 1,09%%-nivån då jag inte lär nå 5 MSEK och 0,99& innan jag flyttar till min obelånade FIRE-villa.

   Delete
  5. Ok, ja det är det verkligen. Avanza införde nåt för 6 mån sedan cirka som krävde 10 mkr... Men obelånad villa smäller betydligt högre ändå!

   Delete
 2. Ingen belåning hos mig ännu. Jag bara funderar och funderar och kommer aldrig till skott. Ibland blir jag sådär villrådig i mitt beslutsfattande...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fast bostadsbelåning har väl även en Träbaron från Norrland?

   Delete
  2. Jo, typ 12% belåningsgrad är det väl nu. Löjligt, man borde betala av det. Kommer inte till skott, roligare att investera i aktier istället. Å studielån naturligtvis...

   Delete
  3. Jag känner igen resonemanget självklart, det är mycket roligare att öka framtida intäkter än att nollställa lånen...

   Delete