Friday, October 1, 2021

Fredagkväll

 Äntligen fredag igen. Veckan har varit superbra men väldigt mycket arbete och hög intensitet. Det var skönt när fredagseftermiddagen nåddes och det var tid att bege sig hemåt ifrån jobb#1. Blivit ett flertal sena kvällar med mycket surfning på bildelar och verktyg. Efter många om och men blev så tillslut Kalkyl ägare till en momentnyckel. I ungdomens år hade den också kommit till sin rätta med allt skruvande som gjorts men då tillät ekonomin definitivt inte ett inköp av ett sådant verktyg. Nu är marknaden mycket större och priserna därmed lägre relativt sätt och ekonomin är betydligt bättre än under gymnasie- och universitetstiden. Det blev ett köp och dess arbetsområde (Nm) är mycket lämpligt och bör klara alla moment som framtida reparationer kan kräva. Tysk kvalité och förhoppningsvis ska den fungera alldeles förträffligt. Det blev inköp på Amazon och endast två (!) dagar senare kom leveransen! Det blev ett litet kompleteringsköp, även detta på Amazon, vilket levererades än snabbare, 1.5 dagar! Imponerande och totalt annorlunda mot trötte Classe som fortfarande inte ens hört av sig angående en annan produkt som Kalkyl för ena barnets räkning jagat dem för i drygt 1.5 månader innan jag gav upp. Den grejen beställdes istället på annat företag och de levererade även dessa två dagar senare. Idel positiva upplevelser alltså. Bildelarna beställdes och 3 dagar senare levererades de från Tyskland, endast högkvalitativa delar till riktigt bra priser med märken så som Bosch o.s.v. Kalkyl är nu i stort sett förberedd för att ta itu med den stora servicen som bilen ska genomgå. En del av delarna beställdes lite i förtid och ingår inte i servicen men när varmare väder återvänder i april/maj byts bromsarna fram. 

Då det länge eftertraktade målet om 400,000 kr i ackumulerade nettoutdelningar igår kunde bockas av firade Kalkyl med ett rejält aktieinköp under dagen. Full position för nu har nu tagits i Tele2 (ja Kalkyl lider definitivt av OCD och måste runda innehaven o.s.v.) och inom kort levererar Tele2 en första återbetalning i form av utdelning som kommer ske på hela innehavet då X-dag är på måndag! Mumma för Kalkyls inflöde! Nästa vecka kommer, precis som denna vecka, att sätta Kalkyls Inslussningsränna i arbete och Kalkyl själv kommer givetvis att förnöjsamt räkna in stålarna!

 Börsen har backat en hel del men Kalkyl oroar sig inte alls för detta. Utdelningarna tickar in precis enligt plan och P-värdet dansar vidare bäst det vill och önskar. En fördel med Kalkyls gamla excel version är att till skillnad mot Google Sheets kan ingenting uppdateras automatiskt med data från internet och därmed vet excelarken ingenting om aktuella kurser förrän någon, läs Kalkyl, orkar uppdatera kurserna. Med utdelningarna är det dock precis tvärtom och de är i stort sett alltid uppdaterade (ja manuellt de med förstås men ändrar ju inte sig lika ofta).

Bloggkollegan ZeroStrategy passade i en kommentar till förra inlägget på att, helt korrekt, inspirerande och mycket bra gjort ZS, hänga moroten framför Kalkyls näsa igen med kommentaren:

Vidare mot 500k i ackumulerade utdelningar nu då. Ingen rast och ingen ro för en investerare.

Det är sådana här kommentarer liksom alla andra uppmuntrande kommentarer som gör bloggandet värt att lägga tid på. FIRE resan är mycket lång, oändligt lång vore väl att ta i lite väl mycket men resan är helt klart mycket lång. Kalkyls resa kan vid en första anblick te sig mycket kort och lätt då den började januari 2018 men det är bara den skenbara sanningen och den riktiga är att resan naturligtvis började mycket mycket tidigare, troligtvis när Kalkyl som 8 eller 9 åring började sälja saker för Världsnaturfonden. I regn, rusk o ibland snö gick den unga Kalkyl omkring och ringde på och försökte sälja saker från WWF (World Wide Fund for Nature). Vissa fruar, ja det var oftast fruar som öppnade dörrarna på den tiden, var hårdnackade och omöjliga att flörta med trots ett mycket vackert leende på den tiden medans vissa familjer bjöd in en ung säljare i köksvärmen och köpte en del prylar. Det var så längesedan nu att det nästan känns som en saga när dagens ungar idag knappt öppnar munnen och tror att deras varor är självsäljande... Kalkyl sålde allt möjligt och där och då började troligtvis grunden till förmögenheten redan att byggas. Det har fortsatt och därför har portföljen idag en chans att redan år 2021 håva in fantastiska 200,000 kr netto i utdelningar.

 Nå, fredagkväll och efter denna långa dryga arbetsvecka säger Kalkyl skål och önskar trevlig helg!

 

3 comments:

 1. Du verkar ju vara riktigg händig med bilar. Kanske ett framtida extraknäck i grannskapet om FIRE-tiden blir lite långtråkig? Alternativt köpa något klassiskt ras och rusta upp.

  ReplyDelete
 2. Hallå ZS! Jo, jag har skruvat en hel del sedan moppeåldern. Jag har faktiskt detta som ett tänkbart FIRE-knäck liksom en del något mer enkla typ baka och liknande. Hade platsen funnits hade här nog stått en HD och en gammal muskelbil. Framtiden får visa vad det blir av drömmarna. I somras kom en kompis på en stor fet svart HD och jag kände vad fan: jag vill också ha en sån o köra. Grymt!

  Du har ju segelvanan inne vilket inte jag har men skulle så gärna även vilja ha det. Segling är också lockande och det jag hittills fått prova: underbart!

  ReplyDelete
 3. Hej Behöver du ett snabbt lånemeddelande till oss {remy.credit111@gmail.com} med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, privatlån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolidering Lån e.t.c. Vi har ett lån för dig Personliga lån (säkra och osäkra) företagslån (säkra och osäkra) konsolideringslån och många fler. Kontakta oss för mer information om lånerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem. kontakta oss via e -post: remy.credit111@gmail.com

  ReplyDelete