Saturday, April 9, 2022

Lördag

 Även denna lördagsmorgon inleddes med det härliga catchingljudet från mobilen och med det kunde ännu en utdelning välkomnas in till Inslussningsrännan!

Då lördagens bestyr är avklarade blir det nu en stunds arbete på jobb#2. Självklart skall den mottogna utdelningen bokföras men det klaras av hyfsat snabbt och sen skall en del tid läggas på att planera och fundera igenom de kommande stegen i Översyn nr 2. Det hela kan sluta med att Översyn nr  2 är helt avklarad men det kan också bli bestämt att en del ytterligare grepp behöver göras. Som sagt, de externa beroendena för Översyn nr 2 är avklarade och resterande beslut hamnar enbart på det egna bordet. 

I stora drag har Översyn nr 2 handlat om cirka samma saker som Översyn nr 1 och det är omflyttningar av kapital. Stora, jobbiga och tidsödande beslut att fatta. Översyn nr 2 hade gärna fått lov att blivit klar 1-2 veckor tidigare men tidsaspekterna går tyvärr inte alltid att påverka fullt ut. 

I söder av detta lilla land har det bjudits på aprilväder värt namnet; sol, regn, hårda vindar, vindstilla, hagel och snö. Temperaturerna har pendlat mellan cirka -2 till +7 grader C och allt detta har skett under några få dagar! 

I den moderna automatiserade världen med GoogleSheets och GoogleFinance och andra så har ett problem tyvärr uppstått och det handlar om några innehav som måste hämtas från Avanza, det vill inte längre fungera och ett innehav som inte fungerar längre är XACT Norden högutdelande:

=IFERROR(SUBSTITUTE(IMPORTXML("https://www.avanza.se/borshandlade-produkter/etf-torg/om-fonden.html/742236/xact-norden-hogutdelande", "//span[contains(@class,'lastPrice')]/span"), ",", "."),0)

Om någon vet vad som är felet, ovanstående fungerar alltså inte längre, tas hjälp tacksamt emot!

8 comments:

 1. Jag använder denna

  =googlefinance("sto:xacthdiv")

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla Anonymous! Den var ju alldeles förträfflig, kort och välfungerande!!!

   Delete
  2. Anonymous, kanske du kan reda ut detta innehav också?

   VWRL • AMS
   Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis

   På Avanza säljs den för ca 53 eurost medans googleFinance ger 106.6 eurost...

   Både xact norden och sverige verkade blir rätt med ditt förslag.

   Delete
 2. =googlefinance("bit:vhyl")

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lysande, stort tack!!! Nu återstår bara, tror jag ej full koll än:

   iShares CORE FTSE 100 Ucits GBG

   Delete
 3. Hej, jag gör så här för att få fram kurser till mitt Sheets blad. =googlefinance(A1) eller =GoogleFinance(A1;"price") och i cell A1 skriver du bara XACTHDIV

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by the author.

   Delete
  2. Hallå Parre, det var också ett enkelt sätt ju. Tackar så mycket för hjälp från er båda i denna fråga som skapat en del irritation .

   Delete