Wednesday, August 17, 2022

75%

 Ånnu några fler utdelningar har nu strömmat in i Inslussningsrännan tillhörande Kalkyls Pengamaskin och flödet är under en ny uppåtgående trend med återigen lite större utdelningssummor. Totalen för augusti kommer dock ligga i nivå eller något under juli men sedan kommer kommer några fetare och mycket välkomna utdelningsmånader.

Med dagens skörd har nu

75% 


av den hägrande miljonen nåtts. Det återstår att se om Pengamaskinen orkar ta det hela vägen till 80% innan året är slut men prognosen säger att så ska bli fallet och den har sällan haft några större fel i sig! Detta innebär förstås att det riktigt gigantiskt underbart (härliga superlativ!) stora udelningsmålet, ja netto som vanligt, ligger inom räckhåll att kunna bockas av kring Sveriges nationaldag och om så sker kan det ju bli ett riktigt firande! 

Med tanke på den senaste veckan går det inte att undvika att avsluta med:

Bli inte lurad av S

SE-4 har återigen drabbats av ett nytt elprisrekord idag och det är otroligt frustrerande och provocerande att läsa:

Lägsta timpris är 472,15 öre/kWh (kl. 03:00 - 04:00) och högsta timpris är 768,99 öre/kWh (kl. 19:00 - 20:00)

Mycket möjligt att Kalkyl idag helt sonika slår av huvudbrytaren mellan 19-20 ikväll bara för att... Att en Riksdag och en regering ännu inte kunnat få fram ett vettigt elkompensationsstöd är talande för vilken pajassituation som råder i dagens Sverige. Det bara babblas och bråkas om allt. Sätt för helvete igång och klubba beslutet om att återställa R1+R2 och starta upp dem fortast möjligt (för det går knappast fortare att bygga nya) samt stäng av elexporten till utlandet, ja sistnämnda alldeles oavsett vad EU då kommer att säga. Norge vände 180 grader igår i sin elexportpolicy och nu skall inhemsk förbrukning först och främst klaras av innan export kommer på tal, Sverige kunde för en gångs skull i modern tid också fatta ett vettigt beslut som gissningsvis borde kunna ha en rejäl förankring även hos folket i stort genom att besluta samma sak!
 

6 comments:

 1. Miljöpartiets mål är att vi skall fira Earth Hour varje timma varje dag och snart har de nått dit. Det är bara att vänja sig för jag räknar med att de sitter i, eller har inflytande över, regeringen efter valet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja att fira den "må bra timmen" varje dag är nog precis som du säger något vi i närtid får uppleva. Otroligt tråkigt och bedrövligt att de ännu en gång ska lyckats klamra sig fast i riksdagen trots allt elände de lyckats ställa till med, tyvärr vet jag inget bra de lyckats få till men kanske jag missat något?

   Delete
 2. Jag har nästan gett upp hoppet nu när stödet för S är så stort som det är efter 8 år av misslyckanden, och att man nu så desperat försöker få in MP i riksdagen igen. Jag har försökt förstå hur man tänker, men går bet varje gång, det finns ingen logik i det hela. Centern hade kunnat skapa en borgerlig regering med stöd av SD men de verkar ha gått i baklås fullständigt och snackar nu om att man "kan tänka sig" att stödja en S-regering, något man heligt lovat flera gånger innan att inte göra. Hade jag varit C-väljare hade förvirringen varit total. Magdalena snackar hela tiden om "Putin-priser", i princip varje gång hon får frågan om elförsörjningen måste hon klämma in detta, så förbannat retfull är hon att jag saknar ord. Det är inte ofta jag har velat drämma till en politiker med ett ägg i fejset, men när man lyssnar på henne är det inte långt borta. Jag vet inte varför hon irriterar mig så varje gång hon öppnar munnen, men det är väl antagligen det totala föraktet för väljarna som man gång på gång för bakom ljuset, och detta otroliga maktspel man hellre ägnar sig åt än att ta ansvar för den röra man har skapat och ge FAN i att hela tiden skylla ifrån sig..... :( är lite smått upprörd, men kan inte efter dessa 8 år förstå att stödet för S är så högt. Nu har ju till och med mussarna fått ett eget parti de kan rösta på, där borde i alla fall 2% av sossarnas boskap hamna, vilket är en god nyhet i sig och något jag hoppas blir till Kristerssons fördel.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Snålgrisen! Blev ett långsamt svar... Jag har som du nästan också helt givit upp. En tanke med denna blogg var att förutom att dokumentera (för mig själv) Pengamaskinens uppbyggnad och framfart samt prestation få igång debatter om Sveriges makroläge men den biten har tyvärr inte alls gått som tänkt. Ibland tror jag att de flesta helt enkelt struntar i vilket och inte har någon speciell åsikt överhuvudtaget. Det är för mig både talande och skrämmande över hur det tyvärr ser ut i Sverige och visar vilka små möjligheter det verkar finnas att rätta till saker.

   Ett tips är expressens valdebatt 2022. Den var både hör- och sevärd. Att se Maggans nuna skrynkla ihop sig gång på gång mellan hånflinen hon sedan gav åt gissningsvis nån kollega var både roande men också oroande. Att hon inte har ett endaste litet svar på någonting eller inte ens ett endaste dyft av självkritik är fruktansvärt, inte minst då det gäller både våldsspiralen och kärnkraftsnedläggningen...

   Att otroligt många ändå verkar ha förtroende för damen förstår jag inte och jag lobbar aktivt när helst jag kan för att i alla fall undvika vänstersidan.

   Nej fy fan, hösten och vintern lär inte bli särskilt roliga upplevelser och vinner Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar ryker nog FIRE möjligheten all världens väg.

   Delete
  2. Håller helt med dig som vanligt i dina kommentarer och även jag känner precis samma lust och ilska. Putin-priser... Buschen tryckte till Maggan rätt bra så Buschen har helt klart stigit i min gradering.

   När inte ens någon nämnvärd reaktion kom från svenska folket när pensionsåldern höjdes ja då vet i fan vad som krävs. Hela SE-3+SE-4 borde varit och demonstrerar utanför Rosenbad redan. Att ingen i närtid ens tagit upp den urkorkade "elpriskompensationen" är lika talande, det är som om den idiotin inte ens skett.

   Men visst, vi får hålla tummarna hårt för att maktskifte sker. Det är knappast så att ett sådant ändå löser allt men sämre kan det inte bli. Både M+SD+KD har korkade ideer och tyvärr finns det inte ett riktigt bra parti att rösta på så det minst dåliga får väljas.

   Delete
 3. För några dagar sedan fick jag en online gratis konsultation med Dr.oduduwa, jag kommunicerade med honom oro och han tar tillbaka min ex kärlekspartner efter att vi har skilsmässa i nästan 6 år nu, jag är mycket tacksam och glad att dela med mina vänner det nya sätt jag upptäcker att få tillbaka ex kärlekspartner även efter så många års separation, de kommer fortfarande att tänka på din kärlek och de kommer tillbaka för att be om ursäkt till dig utan att du ber dem eller ringa dem att återvända, det här är en bra kärleksstava Charm inkantationsböner som fungerar riktigt bra och snabbt.
  Få gratis konsultation nu via (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  https://wa.link/q5f107

  ReplyDelete