Sunday, May 5, 2024

2x100,000kr!!!

 Den Stora Skördetiden har i dagarna gått in i sin tredje och sista månad. Den börjar där i slutet på mars och slutar kring den siste maj med XACT Norden Högutdelande (28:e eller nåt). Det är en händelserik period, rapportperiod hinns med och utdelningarna tickas in med en underbar hastighet, storlek och förnöjelse. Ja, det är en alldeles underbar period av året!!! En slags löneperiod efter allt det hårda slit som pågått sedan den tog slut året innan. Med stor inspiration hämtad ifrån alla bloggare är inspirationen om riktigt feta utdelningsmånader ändå mest hämtad ifrån bloggkollegan Krösus Sork. Där i Kalkyls uppstart 2018 talades det om 25 tkr/mån, sen blev det 50 tkr/mån och ja det talades om VARJE månad. Krösus Sorks utdelningssummor inspirerade väldigt mycket och när Krösus Sork nådde 50, eller var det 75 tkr/mån, nådde Kalkyl 10 tkr/mån. Sedan dess har det hänt en del och för månadsutdelningarna tyvärr en del dåligt och 10 tkr/mån gäller inte längre för Kalkyl men däremot har hela två (2) månader nått över 100,000 kr/mån för detta året. En ökning med 2x kontra året innan! Krösus Sork har vad som förståtts uppnått över 300,000 kr/mån för minst en månad. 

Men så här lite enkelt, minst 100,000 kr/mån (!!!) erhölls för:

  • mars
  • april
Maj är inte värst långt ifrån den heller! Det är en helt otrolig resa som hittills åstadkommits med jobb#2. 

Alltså:

2 månader med över 100,000 kr i nettoutdelning!!!
     (Kalkyl pratar alltid netto om inte annat nämns)

Ja Maggan (S), vissa i landet har ambition, har uthållighet, har eller skapar sig förmåga, försöker, har kämparanda och ser om sitt medans (S) mest saboterar hela landet ivrigt uppbackade av resten av partierna på vänstersidan som ingenting, ja precis ingenting, åstadkommer för egen maskin och på egna meriter. Inte ens lyckas (MP) som påstår sig, och vad partinamnet antyder, värna om miljön få något vettigt gjort för just miljön. Det mesta (MP) sysslat med under de senaste 20 åren är tyvärr till miljöns nackdel, tyvärr och beklagansvärt. Men reduktionsplikten då, var inte den bra? Nej, inte enligt en enda forskare inom området, totalt sett ökade den CO2 utsläppen jämfört med rent bränsle utan inblandnig av diverse tillsatser... Men PK och Woke rörselserna i samhällena världen över har tagit ett bra grepp, synd att greppet är bättre än de faktiska resultaten...  

Kalkyl har fullt upp, ja som oftast, på jobb#1 och det lämnar ingen rast och ingen ro. Ständigt nya bekymmer, problem och akuta insatser att handhava. Det rullar på precis som vanligt alltså men semestertider börjar närma sig och det går fort nu. Maj och sen juni och ja där nånstans är det tid för den årliga långvilan, högst välförtjänt sådan också faktiskt. Då mycket sker, ska ske o.s.v infinner sig alltid en allt större trötthet under denna del av året, under våren, och i år blev det än värre med förkylning och mer. Väldigt onödigt men så blev det tyvärr. Pengamaskinen får jobba på mest själv men nyheter kring K2A och Castellum (25% utdelningsandel nämndes nu i dagarna) får en inte att skratta direkt. Castellum med typen Akelius som störste ägare signalerar... Sälja eller inte sälja. Hur man än gör här blir det nog delvis fel. Att Bataljan åter är med i DI gör mest Kalkyl förbannad, 100 år med utdelningar, ja eller hur... 

Det är nya tider som infunnit sig för Kalkyl men med ett jobb#1 som kräver mycket är tiden begränsad. Förvalta portföljen är inte samma som att bygga den. Stor skillnad. 

Men, det gäller att inte hasta iväg, kanske. Att inte gifta sig med en aktie är nog bra men att vara ständigt på väg mot uppbrott är nog inte heller bra? 

Nya uppgifter som bör få mer tid och då visas mer intresse under den pågående resan mot FIRE:

  1. förvaltning
  2. eventuellt nytt boende på ny ort och eller land
Punkt 2 är den punkt som borde och bör få mest fokus men frågorna och bekymmerna därkring gör att den ännu ligger mest på paus och orken att ta itu med den saknas. Att orken saknas beror på många faktorer som är svårbedömda och inte alls passar klassisk analys, barn o.s.v. 



10 comments:

  1. Bra jobbat! Jag har också en mycket hektisk period just nu och har inte hunnit sammanställa april ännu tyvärr. Troligtvis är utfallet lite sämre än föregående år då flera innehav har fått respass ut ur portföljen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tackar ZS! Nej ibland kan det bli omvänd prio där jobb#1 sätts främst. Du har nog rensat ut lite hårdare och snabbare än mig. Cast är frågan, innerligt trött på det innehavet som fortfarande inte delar ut. Ser framemot din sammanställning för april.

      Delete
  2. Instämmer med föregående talare. Intressant med punkt 2, nytt boende.

    Det där är en fråga som sysselsätter mig titt som tätt, och då framförallt ett annat land.

    Blir mer och mer sugen på att bo i till exempel Spanien från mitten av oktober och sen återvända till Sverige i slutet av april.

    Den svenska våren, försommaren, sommaren och tidiga hösten vill jag inte missa, men den mörka årstiden klarar jag mig utan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Som jag skrivit några gånger hade flytten redan skett om det vara var jag själv, då antagligen utomlands och lämnat det krängande landet... Med barn stannar jag nog i Sverige men kanske i ny bostad. Ingen lätt fråga tyvärr. Flyttar man inom landet riskerar man hamna i nya problem då snart inga landskrokar är säkra längre...

      Delete
    2. Även jag har önskemål om att bo i ett behagligare klimat vintertid. Mina erfarenheter av att äga utomlands är dock att det kan vara krångligt och dyrt. Mina föräldrar hade en lägenhet i Spanien under 80-talet. Men de konstaterade att det dels blev en sak till att ta hand om, och att årskostnaden motsvarade rätt många veckor på hotell. Jag skulle gärna hitta något som gick att hyra till en rimlig peng några månader offseason.

      Delete
    3. Klimatet är jag till skillnad mot många andra hyfsat nöjd med, hade förstås om jag kunnat önskat mig mycket strängare vintrar med mycket snö och -10 till -20 i 4 månader eller nåt! Jaja, jag vet att jag bor i fel landsända egentligen, svårt orka göra nåt åt...

      Att äga boende i utlandet skrämmer mig och delvis skrämmer det även i Sverige nuförtiden. Precis allt verkar kunna inträffa och som du skriver riskerar de flesta sådana boenden att bli rejält dyra om man ser till helheten och man får fina semestrar om sådant boende undviks. Dessutom kan man se andra delar än samma tomt/skog/hav varenda eviga gång. Börspoddens Johan har ju boende i Marbella, hade inte för en sekund velat ha ett sådant boende och var varannan vecka känna tvånget
      att åka dit igen...

      Delete
  3. Fantastiskt kul att läsa om dina utdelningar och det är inte småpotatis vi snackar om! Ska bli kul att följa din furiska framfart :-)

    Mvh // PP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallå PP! Nej, det har växt till sig nåt otroligt och det bollas med enorma summor.
      Läser dina inlägg med intresse också så tack detsamma!

      Delete
  4. Oj, grattis och vilken fart du har fått på utdelningarna. Har inte fått över 100000 någon månad än, trots idogt sparande under typ 6 år. I år var april ärmast med 94000 eller något. Jag gissar att du får betydligt lägre utdelningar under övriga årets månader? Jag har mycket amerikanskt och får mer spridda skurar med flera månader över 40000, och endast två månader under 20000.

    Egentligen är det helåret som räknas och där ligger jag som prognos runt 450000, men målet är att få ut i genomsnitt 40000 per månad i utdelning vid årets slut. Håller tummarna, det är bara att bita ihop, skrapa ihop stålar och uppdatera sina excelark

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tackar Snålgrisen!
      Du har mer utländskt så lite större summor mer jämnt fördelade över året helt klart! Där har jag gått lite baklänges tyvärr, förbannade SBB t.ex...
      Min ambition har länge varit att just växla upp alla månader och det är en kamp som pågår, dock är den just nu på paus då jag amorterar kraftigt som du läst i vXY inläggen.

      Håller med, årssumma viktigast men dock skönt har det utsmetat då man då lättare kan parera diverse katastrofer. Säg at man haft allt i en enda aktie som då i april skulle ge säg 350000 kr och så lägger Maggan Haggan sin näsa i blöt och så stoppar regeringen utdelningarna... Nej, bra diversifiera även utdelningarna!

      Som vanligt, ja det är bara att kämpa på och ta motgång och framgång på ungefär samma sätt. Inte lönt hetsa upp sig för mycket över någondera utan bara försöka gå framåt.

      Delete