Sunday, June 30, 2024

Sista veckan innan semestern

 5 dagar kvar på jobb#1 innan semestern börjar. Det känns förträffligt att i stort sett, ännu en gång, ha nått fram till årets välförtjänta semestervila, året som passerats sedan förra gången det begav sig har varit otroligt jobbigt och krävande på många sätt. Lördagen blev också allt annat än vilsam... Helt självförvållat så inget att klaga på men det blev en mycket lång lördag med 15.5h arbete inkl cirka 1h total paus, ännu en sträng på lyran som exekveras då och då. Återstår cirka 8h arbete och totalt arbetad tid summeras då till ungefär 25h, inkomsten helt skattebefriad och inbringar i runda slängar 10,000 kr, d.v.s runt 400 kr/h skattefritt. Tick, tick, tick till Pengamaskinen och det kommande livet i FIRE.

Halvåret för 2024 har nu avslutats per idag och resan mot FIRE har nu pågått i 77 månader. Utdelningssumman för juni blev knappt 40% lägre mot 2023, tyvärr... Finns en del orsaker till detta så inte så farligt som siffran först antyder, på halvårsbasis leder 2024 med drygt +10% mot 2023, trevligt!

8 comments:

 1. Skönt att det närmar sig semester, har själv oxå 5 dagar kvar till semester. Tyvärr ser det ut som första semesterveckan går i arbetets vägnar men känns ändå ok. DÖk upp ett anbud som vi måste bli klara med ett relativt stort och viktigt så det för bli så men sen blir det 100% semester. Helgen har varit intensiv för oss oxå med fotbolls cup hela helgen. Ibland är det skönt att komma tillbaka til jobbet och vila upp sig lite efter en intensiv helg :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det känns förträffligt, snart där! Ja ibland, nästan svårt att erkänna, är jobblunken vilsammare än helgen... Kul när det sker saker men ibland blir det för intensivt.

   Delete
 2. Välkommen till semestern. Om man själv kan styra över arbetstider och/eller att man jobbar åt sig själv kan det även kännas riktigt bra om man under en kort tid arbetat riktigt mycket och därigenom fått något klart som man är nöjd med och kan lägga till handlingarna som avslutat

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack, 4 dagar kvar nu! Allt som inte är styrt känns alltid bättre tycker jag, även tråkiga saker blir oftast ok när de görs av fri vilja.

   Delete
 3. Sista arbetsveckan innan semestern, vilken sommar-feeling. Minns det som igår, fast det var ett år sen för min del. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. När sista veckan innan semestern dyker upp känns allt möjligt igen och plötsligt glöms allt det jobbiga bort!

   Delete
 4. Du har ju en rejäl förmögenhet och en årsutdelning via din portfölj som trumfar mångas lön, så för en vanlig knegare är det svårt att greppa varför du inte tar permanent semester "already"? Är det bara FIRE på yachten i Medelhavet med all inclusive som är gott nog för herr Kalkyl? Själv hade jag lämnat löneslavslivet för länge sedan om jag var i din sits, men alla har vi ju olika krav på tillvaron.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, fick nästan lite dåligt samvete här. Bra sammanfattat! Nej yacht i medelhavet behövs inte, vore i och för sig nog rätt trevligt det med. Allt har gått i en särdeles hastighet och med hög intensitet, börjar så sakta landa i vart jag står. Behöver fundera, sondera o bestämma riktningen framåt. Nått en bra dit mot där jag är helt nöjd men behöver utmaningarna och stimulansen ifrån jobb#1 så blir ett tag till. Med de kostnadsökningar som känts av under några år har jag inte för bråttom, vore dumt hoppa av för tidigt.
   Ny bostad kan skynda på allt, återstår att se. Trivs mkt bra i nuvarande bostad och i perfekt omgivning men billigare bostad hade haft andra fördelar.

   Delete