Thursday, May 2, 2019

Givetvis

Köpstoppet bröts redan idag. Kände att jag ville öka något mera i Kindred och casha hem den rejäla utdelningen, samtidigt betonas att jag definitivt tror på aktien:


Krediten lägger sig nu tungt på knappt 219 tkr så vi rundar den till 219 tkr.
Jag har nu säkrat utdelningarna för 2019 till minst 81,328 kr.

Eftersom jag gång på gång bryter köpstoppet så säger jag inte att köpstopp råder för det gör det inte!

Det finns nämligen en liten trevlig kandidat till att öka något i, knappt 10 tkr är summan. Utdelningarna i maj kommer att landa på 15,808 kr och eventuellt får alltså 10 tkr tas för ett ytterliggare köp.

Summeras till:

Max 1 st köp till om max 10 tkr innan lön i maj och därmed skall minst 25 tkr (lön) + 5 tkr (utd. rest) användas till att sänka krediten, dvs kring den 25 maj skall krediten ligga på max 190 tkr. Detta är fortfarande väl högt så framöver kommer det att handla om att sänka den och inte handla mer. Anledningen till att jag trots inlägget igår köpte idag är stark tro på att Kindred gått ner väldigt mycket och att de kommer att gå upp framöver samt att de betalar en saftig utdelning.

Den som inte satsar vinner inte heller!

Belåningen är definitivt inte anmärkningsvärd och den försiktiga generalen Kalkyl måste också ta ut svängarna något ibland.

Så, nog om detta och så återkommer jag till det eventuella köpet när utdelningarna skramlat in motsvarande summa, bör ske runt den 15:e maj.

Men för ordningens skull:

KÖPSTOPP råder tills 15:e maj
- då utvärdering sker om inköp för 10 tkr ska göras eller inte.

1 comment:

  1. Ännu ett köpstopp!?
    Det ska bli intressant att se om du klarar sista köpstoppet fram till mitten av maj:)

    ReplyDelete