Sunday, May 26, 2019

Helgen är nu över

Aldrig röstat i något val så pass sent men söndagen innehöll en utflykt/besök och vi glömde rösta innan vi åkte. När vi kom hem ägnades tid åt en del andra "investeringar" i trädgården. Två timmar innan vallokalen stängde blev rösten dock lagd. Nu förväntar jag mig naturligtvis stordåd och ett helt nytt EU inom ca  vecka, ok, säg 2 veckor då...

I bakgrunden har tankarna malt på angående vad som skulle göras på investeringsfronten. Beslutet blev:

 • 20 tkr avsattes till månadens investeringar. En klar sänkning från hur beloppet brukar vara men kändes rätt gott att öka på buffertkontot till 0-ränta på storbanken.
 • Ca 19 tkr avbetalades på krediten.
 • Utdelningarna som inkommit under maj på 11.6 tkr används för investering

Det hela kokar ner till att:

 • Krediten sänktes ner till 200 tkr 
 • Investerar hela maj's utdelning om 11.6 tkr + ca 1 tkr vilket rundat blir drygt 12 tkr och investering blir i Nobina (ingår tyvärr inte i Avanza's skämtlån)
 • Bufferten som varit nära torrlagd landar nu på 35 tkr

Och med det är månadens investeringar antagligen redan avklarade. Det känns bra att både betat av på krediten, återinvesterat maj's utdelningar samt fyllt på buffertkontot rejält (+75%, 20 tkr till 35 tkr). Framförallt känns det bra att utdelningarna inte gick till avbetalning av krediten då det ökar skatten eftersom den summan som används till avbetalning av krediten förr eller senare hade satts in på ISK:t igen och då har du skatt på beloppet som sätts in, förvisso inte någon jättesumma men ändå.
Helgen har flugit förbi precis lika snabbt som den numera alltid lyckas att göra. Blivit gjort en del men långtifrån allt som vart planerat. Tiden räcker liksom inte riktigt till längre sen de 2 barnen anlände. Känslan av tidsbrist har aldrig varit värre eller större. 

4 comments:

 1. Du har ett rejält kassaflöde verkar det som både när det gäller löneinkomst och utdelningar.

  Känner igen det där med att tiden inte räcker till, dock tycker jag att det är Fru Snålgris som är den som ligger bakom detta och inte den lille, då hon ska planera in en massa aktiviteter hela tiden. Jag kan utan problem gå hemma en hel dag i morgonrocken och bara göra ingenting, typ pyssla med den lille, se lite netflix, städa, spela lite datorspel etc. men Fru Snålgris är precis tvärtom, där ska det hända saker hela tiden och inte sällan är det någon marknad eller liknande som vi ska besöka. Jag har dock blivit bättre på att tydligare kommunicera vad jag vill och inte vill vara med på, och nu har hon körkort också så hon kan åka själv eller med den lille. Jag har långt ifrån samma behov av det ska hända saker, och tycker det är skönt att efter en hektisk arbetsvecka bara vara hemma och ta det lugnt.

  ReplyDelete
 2. Hallå Snålgrisen! Jo ska inte klaga på kassaflödet, denna månad kom ju knappt 12 tkr in som ökade på flödet betydligt. Nu går det tyvärr in i magrare månader ända fram till september, juni tar dock in några tusen den med vilket är trevligt.

  Jag och frun är samspelta på göra fronten. Vi har inga större ambitioner längre, har det oftast allra bäst hemmavid. Har blivit mer och mer så senaste åren, vi laddar inte energi genom att flänga omkring i tid och otid längre. Vi behöver ta det lugnt och koppla av vilket det finns lite tid för nuförtiden. Jobben suger bokstavligt talat musten ur en.
  Men om sådär 5-6 år så... Usch så lång tid, man blir lite matt. Du liksom jag hänger väl framför skärmskrället hela dagarna...

  ReplyDelete
 3. 12 tkr i utdelningar alltså.

  ReplyDelete
 4. Hej
  Ursäkta mig, men bara för att berätta att vi är ett lokalt företag och vi erbjuder pengar lån till alla seriösa och ärliga människor för att öka sin verksamhet eller göra ett köp. Räntan är 3% per år.
  För mer information, vänligen kontakta oss via e-post eller WhatsApp.

  Epost: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33756949346

  ReplyDelete