Saturday, June 1, 2019

Blev ingen

Idag skrev vi den 1/6 och jag hade då förväntat mig att Avanza's skämtlån skulle uppdaterats med avseende på Swedbank. Så skedde icke och antagligen sker det alltså först på måndag... Som det ser ut nu så åker jag över på 1.75% räntan eftersom min kredit är 199.6 tkr och nuvarande belåningsvärde är 303.8 tkr där Swedbank svarar för 106.0 tkr.

Detta betyder ju att:

 • kredit: 199.6 tkr
 • belåningsvärde (exkl Swedbank): 303.8 - 106.0 = 197.8 tkr

En försiktig General gör ju så här naturligtvis:

 • en snar direktinsättning om 3.0 tkr som tar ner krediten
 • ny kredit blir då: 196.6 tkr3 comments:

 1. Hej Kalkyl.

  Låter som en bra ide. 0.99 % är ju betydligt lägre än 1.75 % . Tråkigt det där med Swedbank. Jag vet inte vad som avgör när Avanza väljer ut de värdepapper som ska ingå i Superlånet och hur mycket de ska gå att låna på dem. Men har sett att även deras egen aktie inte ingår i Superlånet. Men sen kan man ju fundera varför inte Danske Bank får lämna superlånet om Swedbanks utträde beror på tvätten av pengar. Men Swedbanks utträde ur Superlånet kanske beror på något annat? Ja det är inte alltid lätt att förstå alla beslut jämt.

  Hade bäst :-)

  Mvh Slimis

  ReplyDelete
 2. Hallå Slimis! Jag tror att de värdepapper som ingår i skämtlånet skall ha ett belåningsvärde på minst 70%. Swedbank gick från 70% till 65% i belåningsvärde i den senaste revideringen. Vilka kriterier som ligger till grund för själva belåningsvärdet vet nog bara Avanza och det är väl där skämtlånet som namn passar bättre än superlånet för låntagarna och tvärtom för Avanza.

  ReplyDelete
 3. Hej
  Ursäkta mig, men bara för att berätta att vi är ett lokalt företag och vi erbjuder pengar lån till alla seriösa och ärliga människor för att öka sin verksamhet eller göra ett köp. Räntan är 3% per år.
  För mer information, vänligen kontakta oss via e-post eller WhatsApp.

  Epost: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33756949346

  ReplyDelete