Wednesday, July 3, 2019

Ett kort inlägg

Semestertider men likväl kan man ju knappast släppa ett stort intresse helt: pengar

Idag ringde inte alarmet, det är semester!!! Telefonen väsnades dock sådär kring 09, det var ett par kurslarm från Avanza och sen var det Klöver Pref som delade ut 750 kr!

Juli är en av de riktigt svaga månaderna men tack vare Klövern så kommer en del pengar in i alla fall vilket ju är riktigt gott.

Många bloggare har ju skrivit om deras portföljutveckling det avklarade halvåret och tänkte för skojs skull också göra det, dvs för perioden 2019-01-01 -> 2019-07-03:

  • OMX30: 1649
  • Portföljens värde inkl kredit: 2,074,914 kr
  • Portföljens värdeökning: 188,093 kr (+15.4%) (den del som är på Avanza, ca 70%)
  • Portföljkrediten: -245,028 kr
  • Utdelningarna summeras till: 67,955 kr 

I övrigt pågår en massa projekt som vanligt och Kalkyl håller sig fullt sysselsatt och behöver knappast kämpa i löpspåret eller liknande för att få "motion".

Läser Grazing Lady's blogg och hon pratar en del om löneväxling. Funderar lite kring detta jag med men känns rätt surt att minska inkomsten just nu. Vem vet vad politikerna hittar på kring detta längre fram? Känner bara att jag får in alldeles för lite pengar hela tiden. Portföljkrediten har ju skjutit iväg och då buffertkontot ökats på kraftigt så finns inte mycket, läs 0 kr kvar at köpa för. Ska köra färdigt juli och augusti på samma sätt och därefter är nog tanken att sätta lite fart med de utländska inköpen för att få ett jämnare inflöde av utdelningar. Finns massor av aktier jag vill köpa...... Suck. Tålamod är en dygd heter det ju men med portföljarbetet är det väldigt svårt. Särskilt svårt när man läser om en del andra supersparare som redan dragit in en bit över 100 tkr i utdelningar och siktar närmre 200 tkr innan året är slut. Vill ju dit! NU!

April månad gav otroliga 49,152 kr i utdelningspengar!!! Ganska stor kontrast mot juli som i dagsläget ger marginellt mer än redan erhållna 750 kr...

Sommaren försvann naturligtvis igen och nu känns det mer höstlikt än somrigt... Full storm i södra delarna har det varit i snart 3 dagar nu. 

No comments:

Post a Comment