Thursday, October 24, 2019

Ökade 3M

3M är ett av de bolag som jag börjat köpa in mig i, sett ur ett Nasdaq OMX perspektiv är de flesta USA aktier väldigt dyra med priser ofta inom intervallet 100-200$/st. 3M sjönk en del idag, var väl som mest ner runt knappt 8$, och jag ökade med några till:

 • 5 st 3M för 161.46 usdst (USD/st)
Köpet ökar på årliga utdelningen med ca 235 kr. Min huvudsakliga strategi är för närvarande att just öka på utomlands och gärna kvartalsutdelare. Jag har alltid varit svag för kvartalsutdelare och anser att ett jämnare kassaflöde helt klart är mycket attraktivt vilket väl framgått av diverse "mot x kr per månad" inlägg. Det är naturligtvis inte något fel att bärga hela utdelningsskörden redan under april till maj, och just nu ser prognosen för april väldigt aptitlig ut, men ett jämnare inflöde känns ändå ganska angenämt på många vis. 3M är ett bolag jag velat äga länge och nu äger jag 15 st aktier i det. Finns väl fortfarande inget som slår riktig tejp (Scotch från 3M) eller riktiga Post-It lappar? Så jäkla trött på företagens snålande med allt nuförtiden:

 • Bläckpennor som sätter mer bläck (?) på handen som försöker att använda den än i pappret
 • Post-It kopior som ramlar av så fort handen släpper dem
 • Tejp som inte fäster, tejp som delas vid avdragning o.s.v
 • Blyertstift 0.5mm, 0.7mm osv av urusel kvalité liksom de billiga stiftpennorna som leder till att stiften hela tiden knäcks. Tacka vet jag Microsharp 0.5mm, 0.7mm och deras 0.9mm. De följde mig under hela min utbildning och gör så fortfarande, här snackar vi grym kvalité där stiftbrott i stort sett inte förekommer oavsett kvalité på stiften eftersom pennorna kompenserar med sin fantastiska konstruktion.
 • Radergummi som inte suddar alls, de kletar ut blyertsskriften istället (lönt att ens köpa skitet?). Finns ju världens bästa märke här också som heter Staedtler och är urtysk Made in Germany kvalité rakt igenom.
På ett tidigare jobb hade jag mer att säga till om och där fick inköpsansvarig returnera skräpkopiorna och åter köpa in förbrukningsmateriel av kvalité typ 3M, Parker, Pilot, Ballograf och liknande men icke mer. Nu får man snart köpa in en ordentlig penna privat och slita ut på jobbet. I jakten på billigare och billigast åker istället produktiviteten ner men det fattar inte de "proffessionella" excelnissarna. Eftersom ingen heller vågar opponera sig  särskilt ofta så fortgår tramset och dras längre mot sin spets.

-Men varför klagar du? Vi har ju världens bästa nätverk! Allt går ju på Wifi!
-Jo, men responstiden är ju 875 ms...
-Oj, då måste vi se om vi hittar nåt billigare, det låter ju som en alldeles för hög prestanda, att ingen skickat ett mail eller skypat och berättat för mig! 

2 comments:

 1. Har också några 3M och det kommer bli fler då jag kommer satsa mest på amerikanska kvalitetsföretag ett tag. Gillar deras utdelningsstrategi som passar bra för en stabil pensionärstid.

  Haha - det är jag som köper Office Depot eller Staples generiska kontorsmaterial hos oss. Vet att jag nämnt det men vi har mest arbetare som jobbar ute och det duger till dem som använder pennan en gång, men till mig som kontorsråtta blir det Pilot, Ballograf mm.

  Ett kvalitets-suddi som jag hade för länge sedan och även besökt fabriken i Hannover är Pelikan. Minns du det gröna?

  ReplyDelete
 2. Haha, jaså du är delaktig i snålandet, hm... Hos oss är alla kontorsråttor men likväl blir det funktionsodugliga kopior, suck...

  Yes, Pelikan nämndes ej men tillhör definitivt märkena att köpa! Jag minns det gröna!

  ReplyDelete