Wednesday, October 23, 2019

7000 läsningar

7000 st läsningar har nu gjorts av min lilla blogg! Riktigt roligt att se hur antalet läsningar ökar undan för undan.

Har gått in i en intensiv period av bokläsning, alltid läst mycket men nu har det matats av volym efter volym i vitt skilda ämnen och kategorier. En av böckerna som läses med intresse är Lynch's "One up on Wall Street". Den är inte färdigläst än då tre andra böcker lästs parallellt och som vid trötthet varit enklare att läsa än Mr Lynch's bok. Övriga böcker har varit deckare och annan skönlitteratur av varierande kvalitet. Den ena boken startade mycket lovande och var svår att släppa för att sedan falla ihop helt och hållet till något jag helst ville lämna tillbaka på biblioteket oläst. Sen många år har jag en regel att efter ca 50 sidor så skippar jag en bok om den ännu inte fångat mitt intresse, om den inte gjort det vid ca 50 sidor kommer den inte heller att göra det och min självplågan att alltid ta mig igenom en bok har alltså upphört!

Blev en liten utläggning p.g.a er flitiga bloggläsare!


4 comments:

 1. Hade gärna legat någonstans och läst en bok, tyvärr funkar det dåligt som småbarnsförälder, då när man väl är "ledig" runt 21-tiden, då är jag oftast så trött att det är meningslöst att öppna en bok. Tager gärna emot tips och förslag kring hur man kan lyckas läsa böcker under denna period i livet. Grattis till dina 7000 läsningar! Sakta men säkert.

  ReplyDelete
 2. Hallå Snålgrisen! Med ett barn har du massor av tid ju, skojar förstås! Jag har två stycken som båda är under 7 år gamla! Jag prioriterar läsande framför tv tittande även om jag naturligtvis även ibland kollar nåt på tv. Ja, när ögonlocken ramlar ner runt 20-21 ibland är det inte så lätt att orka läsa nåt men då och då går det rätt bra trots allt. Tidsbrist är hemskt tråkigt, man hinner inte med sig själv riktigt och därav har bloggandet nu de senaste veckorna också gått er kraftigt, varken haft tid, ork eller möjlighet.

  ReplyDelete
 3. Läsa böcker skulle jag vilja göra mycket mer. Jag blir alltid så nöjd när jag läst en bok, men det blir alltför sällan.

  Funderar på att investera (konsumera snarare) i en öronlappsfåtölj med pall och läslampa för att få en bra plats att läsa på. Varken soffa, skrivbord eller säng funkar. Historiskt sett läste jag bäst i tysta läsrummet på Universitetet - Inga distraktioner!

  ReplyDelete
 4. Hallå US! Tycker det låter som en bra present till dig själv!

  ReplyDelete