Friday, November 22, 2019

En dyr timme

I veckan inköptes nya vinterdäck (ca 5000 kr, hurra...) då de gamla föredömligt hade slitits till 2 mm kvar! Det blev även en liten kompletteringshandling (200 kr) samt en tankning av en i stort sett tom tank (800 kr). Innan jag åkte hann jag sprätta upp ett trist vitt kuvert från bilregistret som innehöll en räkning på runt 2500 kr.

Timmen kostade i runda slängar knappt 9000 kr totalt... Man kan ju gråta för mindre... Synd man inte har den timlönen på jobbet.

Nya vinterdäck är i och för sig en bra sak men var inte budgeterat att inträffa redan detta året, hoppades att de kunde köras en säsong till men så blev det alltså inte.

6 comments:

 1. Visst är det tråkigt att ha bil, alla säger det är sämsta investeringen man kan göra... :( Själv gjorde jag service förra veckan på 3k.

  ReplyDelete
 2. Tack för alla påminnelser gällande kostnader på bilen. Själv valde jag att börja cykla till jobbet (5 km) under 2019. En rejäl besparing både med diesel och reparationer. Bilen gick även igenom besiktningen utan någon 2:a. De mer man kör med bilen de mer går den sönder. Skönt att du har nya vinterdäck nu iallafall. En bra trygghet om inte annat.

  Mvh Slimis

  ReplyDelete
 3. Nej någon bra investering är det inte såvida bilen inte heter Ferrari och några få andra, de löpande kostnaderna är ingen hit de heller... Däck varar 4-6 tusen mil beroende på fabrikat, typ o körning. Sommardäcken håller troligtvis 2 år till, minst 1 i alla fall. Var orolig de skulle bytas nu till våren men ska alltså klara sig!

  ReplyDelete
 4. Säger som Slimis. Hade en halv bil tills för 7 år sedan, men har nu varit utan och har sparat en halv förmögenhet på detta. Faktiskt utgör det säkert en stor del av mitt portföljvärde.

  När jag hade bil blev jag lite irriterad på folk som ville låna och följa med och dela på bensinen. Det gällde att göra klart redan från början att det inte räckte. Det är ju så mycket mer som kostar, vilket du tydligt visar.

  Klarar man sig utan bil utan att det blir för himla jobbigt är det helt klart att rekommendera.

  ReplyDelete
 5. Egentligen skulle vi klara sig oss utan då hela familjen använder cykel för det mesta. Finns dock en del situationer inkl rena nöjen som kräver bil så den får kosta o ses som att ge lite lyx i detta slit mot x antal miljoner i arbete. Hade jag inte haft barn o fru hade den sålts.

  ReplyDelete