Saturday, December 28, 2019

Att inte jobba

Igår lovade jag mig själv att

 • inte uppdatera bloggen
 • inte fixa med excelarken
 • inte göra ett smack överhuvudtaget
Naturligtvis gick det så där... D.v.s det gick inte alls. Jobb #2 har tagit över mer och mer och det är precis som vanligt med mig, jag snöar in mig på nåt och när det händer blir jag mer eller mindre helt uppslukad (fanatisk). Det är ändå, trots allt, en väldigt bra egenskap och det görs liksom inga halvmesyrer till satsningar utan det är All-In som gäller!

Jobb #2 sker dock ofta under trevliga och angenäma former. Det är inget tvång, det är bara ren glädje och iver. Tillslut under kontemplationen med god öl efter en lång lördag med massor av diverse arbete mest hela dagen kunde jag alltså inte låta bli jobb #2 trots löftet. Jag uppdaterade lite på Utdelningssidan (grafer) och tänkte att jag då lika bra kunde skriva några rader.

Året 2019 är i stort sett över och det återstår en enda börsdag. Den stora icke Hamlet frågan blir då:

Ska OMX30 orka nå 1800, eller inte?

Jag tror att den kommer att orka, i alla fall för en kort liten stund som jag kanske ändå missar. Såg igår att OMX30 faktiskt orkat nå 1800 kring den 23:e om jag minns rätt, det hade jag missat. Vad tror ni läsare?

11,000 läsningar passerades kvickt och nu är det snart dags för 12,000 så nästa fråga Kalkyl ställer sig i all enkelhet:

Ska Kalkyls blogg lyckas intressera hela 12,000 läsningar innan 2019 är över, eller inte?!

Skål och gokväll!

6 comments:

 1. Intressant med läsningarna där. Hur många ligger du på just nu?

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  ReplyDelete
 2. Sista kollen så saknas knappt 400!

  ReplyDelete
 3. Ett tips om du vill ha fler läsare: Lägg upp en sån där förträffling blogglista över vilka bloggar du läser. Sannolikt kommer även vissa av de andra bloggarna hitta din blogg och lägga upp dig på deras listor. Det är en bra form av nätverkande och ett bra sätt för läsare att hitta liknande bloggar.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  ReplyDelete
 4. Hejsan AP! Tack för tipset, skäms nästan att lista ej upprättad, beror på hur jag en gång registrerade bloggen. Jobbade med att fixa detta misstag igår så kanske kommer inom kort!

  Det kanske går att nå 12000!
  Hade fel med omx30, gick ju ner idag.

  ReplyDelete
 5. Väntade mig ett "Att inte jobba"-inlägg på längre sikt (årtionden) snarare snarare än kanske i dag...

  Men som Aktiepappa skriver så driver det antalet läsningar både för dig och den du länkar till i en blogglista. Win-win.

  ReplyDelete