Tuesday, December 31, 2019

Gott nytt år

Då jag föresatt mig att köra ända in i kaklet även på jobb #2 så var jag tvungen att skriva ett sista inlägg detta år 2019! Jag bokförde december månad idag och kunde då få ut några intressanta mätetal på några kvoter. December slog i taket vad gäller utgifterna och slutade på hela 22,002 kr. Sämsta månaden var i somras med över 27,000 kr men innehöll lite renoveringskostnader. December innehöll nya vinterdäck samt julklappar.


Om renoveringsprojekten samt vinterdäcken räknats bort skulle 2019 sett ut så här:


En sparkvot på 68% är väldigt bra men jag är ändå något besviken och därför var jag tvungen att kontrollera siffran om renoveringsprojektet samt vinterdäcken drogs bort. Nu finns det fler förklaringar till 68% än renoveringsprojektet samt vinterdäcken och det heter föräldraledighet som jag haft under året. Har tagit ut en del dagar och det slår naturligtvis relativt hårt på inkomsten men det var det värt alldeles oavsett.

2019 är över och det har varit ett händelserikt, arbetsamt, roligt och inspirerande år!
Gott Nytt år!

2 comments:

 1. Gott nytt år och grattis till ett bra år!

  Knepigt att veta om man ska ta med extraordinära händelser eller ej.
  Hade ju själv bilgåva till pappa á 150.000 kr i år så nettospar blev riktigt skit, men exklusive den var det OK.

  Men om sådana här extraordinära händelser tenderar att komma varje eller vartannat år är de inte så extraordinära och bör tas med...

  Något annat år år kanske det blir ett nytt badrum eller ett nyy kök?

  ReplyDelete
 2. God fortsättning och tackar för uppmuntrande kommentar US!

  Nej det är inte helt lätt hur man ska hantera saker. Man får lita på sitt omdöme och helt enkelt göra sitt bästa. Extraordinära utgifter har man nog någon varenda år, i alla fall över tid. Antar därmed att det nog ändå är bäst att helt enkelt bara bita ihop och addera dem till de vanliga utgifterna även om statistiken försämras, den blir i och med försämringen antagligen mer korrekt då?!.

  Precis som du skriver så blir det A ena året och B nästa år för att sen bli en bil eller en värmepanna som säckar ihop och då blir det plötsligt även det icke extraordinära året ett alldeles extraordinärt sådant ändå.

  ReplyDelete