Saturday, December 21, 2019

Snittutdelning på 7000 kr/mån

Idag var det andra lördagen i rad som inleddes med ett surr från telefonen som innebar aktieutdelning! Idag var det Orange som delade ut. Det drogs dessvärre en rejäl källskatt på denna utdelning samt en skum avgift som jag inte visste om, källskatten var ju känd och återfås ju om typ tre år:

 • utdelning 311.3 kr
 • källskatt 99.6 kr (32% källskatt)
 • Orange K avgift 18.8 kr (6% K avgift)
Detta summeras till en nettoutdelning, totalavgift samt en total avgiftsprocent på:
 • nettoutdelning: 192.9 kr
 • totala avgifter: 118.4 kr
 • total avgiftsprocent: 38%
Jag är lite osäker på vad K avgiften avser samt om den ens kommer att återbetalas. Om någon vet uppskattar jag om ni kan dela med er av informationen kring värdepappret Orange SA (som är listat i USA).

Med denna utdelning passerade jag för första gången en snittutdelning på 7000 kr/mån!

Utvecklingen på snittutdelningarna:Utdelningsprognosen för 2020 ser nu ut så här, hoppet nedåt beror på Akelius preff inlösen:


Självklart jäkligt trist att ta ett steg i fel riktning på hela 4000 kr/år men inget jag kan påverka. Glädjande nog låg utdelningsprognosen efter avräkning för Akelius ändå på strax över de för mig magiska 100,000 kr/år. Jag gjorde ett inköp av lite Telia också:

 • 200 st Telia för 40.83 krs
Det kommer som jag skrivit om tidigare att dyka upp fler obeskrivligt tråkiga händelser som kommer att sparka prognosen åt fel håll. Hur illa det blir återstår att se och inget jag vill eller ens orkar spekulera kring mera. Det blir som det blir. 
 

2 comments:

 1. Grattis till 7000 kr/mån! Är det räknat på erhållen utdelning i snitt/månad under senaste året? Så räknar jag och är även jag nära (6800-6900 kr) 7000 kr/mån men det blir först i mars eller april.

  Jobbigt med så stora avdrag på Orange-utdelningen. Vet inte vad det är men för mig vore det nog tillräckligt att avstå köp redan med 32% källskatt (även om den kommer tillbaka förr eller senare).

  Håller med om att utdelningsprognosen både ser tråkig och osäker ut för nästa år. Men även om speciellt bankerna sänker så tror jag de kommer tillbaka 2021.

  ReplyDelete
 2. Hallå US! Så äntligen var året avklarat, några arbetsdagar återstår för mig men helt ok ändå. 7000 kr/mån är erhållna utdelningar 2019 delat med 12!

  Jaja, källskatten återvänder ju men trodde på 15%, inte 32. Listad i USA men hemvist kanske Frankrike?

  Ja vi får se hur det slår dessa sänkningar, inget spikat än dock.

  God jul!

  ReplyDelete