Tuesday, January 14, 2020

Avanzas nya

Har länge funderat på ett inlägg om Avanzas sidor, varken tiden eller orken har infunnit sig och är inte riktigt där nu heller för ett längre inlägg. Ett kort inlägg orkas dock med. Jag är väldigt besviken på Avanzas nya sidor och egentligen har jag inte sett något annat än rena försämringar. När jag skriver rena försämringar ska det förtydligas att jag då avser "de riktiga, de viktiga och de essentiella funktionerna" och inte allt nytt blaha-trams. Jag struntar i ca 100% av nyheterna för de tillför inte mig någonting. Det är sjukt rörigt och ologiskt alltsammans. De gamla sidorna verkade vara designade av den typen av programmerare som jag själv räknar mig till, de både fungerade och uppvisade en hyfsad logik. Antar att de som gjort GUI designen läst nån förbaskad MMI kurs eller nåt annat verklighetsfrånvarande skräp. De nya sidorna verkar endast vara en massa kosmetika och utspridd information. Vad värre är, förutom ovanstående så:

 • Designen av sidorna pockar hela tiden på aktuella värden på:
  •  innehav
  • på enskilda aktier
Är ovanstående negativt då? Ja i mitt tycke är det precis vad det är. De flesta som som handlar med värdepapper förutom rena traders vet ju att prisa tiden. Om innehaven är hyfsade kvalitetsbolag bör tiden ge värdeökning, då är det väldigt irriterande och onödigt att visa aktuella värden, portföljens utveckling o.s.v. som att detta är det mest viktiga. Jag tycker att mycket av de nya sidornas information är av typen "in your face" och jag ogillar som sagt layouten skarpt.

Mitt arbete på Avanza har markant försämrats i och med påtvingandet av de nya sidorna. Det är betydligt mer:
 • klickande
 • scrollande 
 • rena felklick eftersom information naturligtvis inte var där jag trodde
Det är mer tröttande helt enkelt.

Förstår inte alls hur man på Avanza totalt missbedömt hur undermåliga de nya sidorna var innan de lanserades. Förstår inte heller varför enkla och rent ut sagt korkade saker inte heller verkar fixas till. Det känns som att inte ett smack händer. Kanske det inte heller behövs då Avanza blev årets bank 2019 vilket de vid varje jävla inloggning trycker i ansiktet på en. Tack, jag vet det nu...


1 comment:

 1. Haha det var en rejäl sågning det där. Jag håller med att det är lite rörigt för närvarande och jag finner mig titt som tätt i de gamla sidorna för att det är där jag hittar informationen som efterfrågas. Dock verkar de nu ha fixat till så att preferensaktiers DA visas korrekt, innan visades stamaktiens DA vilket var minst sagt missvisande. Undrar hur många hundra mess de fått om detta...

  Det har blivit mycket bling bling på sidorna. Analysgraferna tycker jag är bra, men minus att de inte visar något om innevarande månad, men det ser man förvisso i tabellen under. Sen kommer de inte klara av att visa historik långt tillbaka i tiden utan 3 år verkar vara max enligt deras egna blogginlägg. Det verkar vara oordning i det historiska datat.

  ReplyDelete