Wednesday, February 26, 2020

Mera nergång

Det gick kraftigt ner även idag och det var läge att handla. Jag slog till på några bolag och det har köpts rejält under tisdag och onsdag, I stort sett återstår nu att luta mig tillbaka och kassera in utdelningar. Det kommer inte att bli några fler köp på ett bra tag och får väl se detta som en lång skön semester. Jag är relativt trött idag då veckan varit väldigt krävande och stressig, allt har dock gått förträffligt så förhoppningsvis ska resten av veckan bli lite lugnare. Tröttheten idag beror också på hög börsaktivitet både igår och idag och det är helt klart krävande att bolla med stora pengasummor, pust...

Jag hinner inte riktigt med att redovisa alla köp som görs men senaste veckan har det köps:


 • Volvo
 • Axfood
 • Atlas Copco

Idag föll Atlas och jag fick äntligen chansen jag väntat länge på och slog till, jag kunde helt enkelt inte låta bli! Jag fick en ingångschans i Axfood förra veckan och idag uppenbarade sig ännu ett läge och jag slog till igen. Volvo fick en sista skvätt. 

En tråkig sak som återigen visade sig var att Avanza (och troligtvis de andra också) fortfarande inte riktigt klarar av belastningen när det gungar på börsen. Det var flera saker under förmiddagen som inte fungerade klockrent. Det gäller att själv ha klart för sig vad man vill och inte klydda för mycket för då kan det gå snett.

När kraftiga nergångar kommer brukar jag slå till, Atlas har redan inbringat +4,0 tkr sen inköp!!!
Har ägt Atlas länge genom Investor men en av Sveriges absoluta kronjuveler vill jag gärna direktäga också och det gör jag nu, känns faktiskt riktigt bra. Atlas DA är väl ingen direkt hit men den finns där och tuffar på vilket värdet på Atlas också brukar göra. För mig handlar det inte bara om hög DA utan det är en mix av bolag med högt DA, bolag med bra värdeutveckling o.s.v. Har inga bolag än med DA=0% men jag tror att det kommer sådana också längre fram, dock inte i år.

Belåningen har skjutit i höjden, men absolut inom trygga nivåer, med konsekvenserna:

 • börssemester!
 • inköpsstopp!

Att vi inom kort går in i mars känns skönt för det är då utdelningarna kommer igång på riktigt för detta år!


7 comments:

 1. Hej Kalkyl.

  Atlas Copco är en riktig kronjuvel precis som dina andra inköp. Är säker på att det blir bra på sikt! :-) Håller tummarna att oron i Kina inte påverkat våra svenska bolag så mycket framöver. Den som lever får se.

  Hade bäst!

  Mvh Slimis

  ReplyDelete
 2. Hallå Slimis och tack för trevlig kommentar! Ja, vi får se hur mycket mer problem Corona kommer att ge. Vad jag inte förstår är varför Sverige tar så lätt på det, varför riskera pandemi? Inte bara Sverige gör det men varför även Sverige?...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej igen Kalkyl.

   Tror inte Corona viruset blir så allvarligt på sikt. Det har hållit på ett tag nu och strax under 3000 personer har dött. Av de som drabbas dör ungefär 2%. Det hela förstoras även upp av media var och varannan dag. Nu har vi även fått några fall i Sverige men jag är säker på att vår sjukvård kommer ta hand om dessa fall på ett bra sätt. Den som lever får se hur det går. Mvh Slimis

   Delete
  2. Hallå Slimis, jag hoppas att du har rätt, den är inte väldigt dödlig så förhoppningsvis blir det inte jättemycket mer.

   Delete
 3. Fina köp i stabila bolag.

  Det ser ut som om jag inte är ensam om att se fram emot de kommande utdelningsmånaderna.

  ReplyDelete
 4. Hallå MFN, ja det var trevligt med inköp i Atlas samt ökning i de andra. Vi är nog riktigt många som tänker njuta av vårt slit nu i månaderna tre! Jag har sett framemot detta i 9 månader ca.

  ReplyDelete
 5. Jag har mycket glädje och spänning i mig, jag är torpey clare, varit lycklig med mitt äktenskap, inte förrän min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var skvaller och lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev nagande par och ansökte sedan om skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv utan honom men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min ex man, då jag hänvisades till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en älskar stava på mig och fick min EX att återvända till mig. Jag är överväldigad, så jag släpper hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap, så att han kan hjälpa till med bra verk. E-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Eller hans whatsapp-nummer ... +2349020168697. Ta kontakt med honom, se hur stor och kraftfull han är. Hjälper också i dessa frågor ...

  (1) Sluta skilsmässa.
  (2) End Barrenness.
  (3) Lycka till stava.
  (4) Äktenskapspell.
  (5) Bli av med andliga problem.

  ReplyDelete