Wednesday, May 27, 2020

2.9 mkrBörsen har varit lite gladare den senaste tiden och med denna glädje uppnåddes en ny milstolpe, nämligen 2.9 mkr!

 • 2020-05-27 
 • OMX30 på 1630
 • Portföljvärde 2.900 mkr
 • Arbetsvärde 3.415 mkr
 • Buffert 50 tkr 
 • Belåning 15.1%

Extra roligt att nå en ny milstolpe då det under lång tid varit en hel del besvikelser som haglat över Kalkyls Pengamaskin i form av massiva värdeminskningar och självklart också alla de inställda utdelningarna som är väldigt många till antalet.


9 comments:

 1. Stort grattis måste jag säga!! Där ligger vi i lä så det sjunger om det. Vi låg på 2,9 mille i värde innan Corona slog till, därefter sjönk det snabbt ner till ca 1,9 och nu har vi återhämtat oss till ca 2,3. Har inte satt in mer än våra 25" kr i månaden, och belåningen ligger runt 8% som den alltid gjort. Att gå från 2,5 som värdet på din portfölj var vid årsskiftet, tagit dig igenom Corona och nu ligga 400" kr mer än för 5 månader sen är en återhämtning som heter duga, den lyfter jag på hatten för! Snyggt jobbat verkligen. Berätta gärna mer om vilka aktier du har fyndat, hos oss har SEB, Resurs, Ares, New Mountain som gått upp mest med alla ca 25% senaste månaden, i övrigt blygsamma återhämtningar.

  ReplyDelete
 2. Tackar, tackar Snålgrisen! Glöm nu inte bort att jag för ett tag sedan skrev inlägget om '2.8 mkr 2:a gången' och en dopad portfölj. Min återhämtning ligger nog i paritet med din egen men till den valde jag att flytta in mer pengar också samt att åter öka belåningen. Covid-19 fick nog bara mig att sätta igång då jag velat detta länge. Det är alltså den sammantagna effekten som lett framåt. Alla förändringar ryms dock inom ursprungsplanen så jag exekverar enligt den fortfarande och just nu känner jag mig väldigt bekväm med den planen. Det obekväma vet nog alla om vad det består av: inställda utdelningar samt framtiden. De stora summorna som var budgeterade att komma in gör tyvärr att belåningsgraden kommer att sjunka betydligt långsammare än vad tanken var, irriterande minst sagt och därav alla ilska skriverier om just detta. Det är dock ingen ko på isen men irritationen finns kvar och ligger och pyr ändå kring detta faktum.

  Portföljöversikten är det inte mycket bevänt med och jag vet ärligt talat inte om den återkommer heller, enklast hade väl varit att överge excel och använda google sheets instället, då hade den varit presentabel utan extra jobb.

  Tack för kommentaren och uppmuntran!

  PS: Reits har inte varit roliga inte...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahha då förstår jag, jo skjuter man in mer pengar höjs förstås värdet. Jag trodde nästan att du hade prickat in några riktiga raketer där som hade lyft. Vi hade ju en del olja också och det har inte varit en rolig resa. Men men, Bolmesson pratar ofta om att börsen är "ångerns tempel", och visst finns det mycket man ångrade att man inte gjorde, t.ex. köpte den där aktien X som gått upp 50% sen botten. Eller varför inte sälja nån obskyr oljeaktie innan den ställde in utdelningen och dök ner mot marianergraven... oljans återhämtning kommer tyvärr att bli långsam tror jag, tur att vi inte äger några småproducenter, RDS och Exxon kommer att återhämta sig, men många mindre MLPs lär duka under.
   Svårt med portföljöversikter, jag gillar den som Krösus Sork har gjort som sköter sig själv men har inte orkat ta tag i google sheets...

   Delete
 3. Tänkte skriva något, men Snålgrisen hade redan skrivit det :-). Från 1,95 MSEK ATH i feb till idag 1,50 MSEK liknar Snålgrisen.

  Grattis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar US och kul att höra ifrån dig igen! Ja, det är en lång och tuff resa man påbörjat helt klart...

   Delete
 4. Hej Kalkyl och bra jobbat. Du är en sann förebild. Ser fram emot när du når 3 miljoner kr. Fortsatt lycka till på din resa :-) Alltid lika kul att läsa om dina framsteg.

  Vänliga hälsningar
  /Slimis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar Slimis! Uppmuntrande skrivet som vanligt, ja enda alternativet är väl just att kämpa framåt även när motvinden ligger på som hårdast och det gör vi väl så gott vi bara kan!

   Delete
 5. Jag heter Jehonna Bekteshi från Lund. Sedan den 21 mars 2019 var mitt kärleksförhållande stort kärleksfullt och förtroende, precis direkt efter Covid-19s utbrott har min make agerat så fruktansvärt fusk mot mig, det finns ingen öppenhet och sanning i äktenskapet från min kärlekspartner lurar och ser några andra kvinnor där ute, jag älskade honom så dyrt och jag vill att han ska älska mig på samma sätt, men han fortsätter att fuska, han är inte konsekvent och tar ansvar som hemman, inget barnstöd, vi har två barn tillsammans, Jane och Terry är så härliga barn, de frågar mig hela tiden när kommer pappa att återvända hem, jag måste övertyga dem om att deras far gudar ett jobb i västra länder och de har velat se sin far igen, Jag försökte allt mitt bästa för att söka hjälp för att få honom hem, min man lämnade hemmet för cirka 11 månader sedan, inga textmeddelanden och inga telefonsamtal från honom och han blockerade mig, jag kan inte kontakta honom igen, jag trodde aldrig på kärleksförtryck med ljus tänder a och andra material kan föra tillbaka min man hem, tills min mycket goda vän presenterade mig för en bra man som heter Dr.Oduduwa love spell channel, jag kontaktade honom och inom några minuter fick jag svar och han berättade för mig allt detta krävs och procedur för att delta i kärlek stava framgångsrikt. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och vägledning under bönprocessen för förtrollning av kärlek. det var enkelt och enkelt att förstå snabba svar är säkra. inom några timmar är det gjort och jag fick ett telefonsamtal från min kärleksman som har så länge inte kunde ringa mig på telefon och han ringde mig direkt omedelbart efter att all kärlek stavaktivering har lyckats. detta kan hända med någon om du tror att prova idag. Jag är väldigt nöjd med min familj tillsammans eftersom jag gör alla åtgärder för att få honom tillbaka. Jag älskar min man så mycket, jag var redo att göra allt mänskligt möjligt för att få honom tillbaka till mig. vi har båda framtiden tillsammans och jag kan inte släppa honom. Idag är jag väldigt glad att jag har honom mycket nära mig just nu med mer kärlek och förtroende för vårt kärleksförhållande mer än någonsin tidigare. Allt tack till Dr.oduduwa kärlekstempel för brådskande lösning för att få tillbaka ex kärlekspartner. han hjälper dig att lära dig och utveckla bättre sätt att hantera de frågor som står i vägen för dina kärlekslivsmål.
  kommunicera e-postmeddelande till Dr.Oduduwa nu dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  ReplyDelete
 6. I'M TOTALLY CURED OF HIV FROM DOCTOR JAMES HERBAL MEDICINE   Does anyone still doubt natural herbs? I've seen the great importance of natural herbs and the wonderful work they have done in people's lives. I wonder why people still spend their money on surgery, injections and drugs each time they are sick. Natural herbs can cure all kinds of illness including herpes,Cancer,Vaginal burning, diabetics, asthma,EBV, HIV, hepatitis,Enlargement, etc. I've seen it with my own eyes. I was Cured of Hiv/aids and my aunt and her husband were cured from herpes by Dr James who uses natural herbs to cure different kinds of illness. Even Dr James proved to the whole world countless times that natural herbs can cure all kinds of diseases and he cured countless people using natural herbs. I know it is hard to believe but am a living testimony. He prepared herbal medications and sent it to me through DHL COURIER DELIVERY SERVICES and I took it as he instructed. 11days later, I went to the hospital to do a checkup, the result came out and I tested NEGATIVE. There is no harm in trying herbs, it will only get you cured from what you are, so why don't you give herbs a try and see its effectiveness..His herbal medicine it's easy to drink with no side   Contact Dr James on Email .... drjamesherbalmix@gmail.com..

  ReplyDelete