Wednesday, June 3, 2020

3.0 mkrBörsglädjen fortsätter och idag uppnåddes en ny milstolpe, nämligen 3.0 mkr! Det var inte vilken milstolpe som helst utan nu nåddes en ny miljon och antalet miljoner i portföljvärdet har nu blivit hela tre till antalet!!! Hurra! Hurra! Hurra!

 • 2020-06-03 
 • OMX30 på 1691
 • Portföljvärde 3.019 mkr
 • Arbetsvärde 3.554 mkr
 • Buffert 50 tkr 
 • Belåning 15.1%

Det var förväntat att värdet idag skulle nå över 3.0 mkr. Det gäller att passa på att njuta och glädjas när tillfällen infinner sig. Börsen har nu stävat på rätt bra under ett antal dagar.

Kan inte låta bli att tramsa lite så här på 3.0 mkr dagen:

Kunde visats så här men visst har guldfärgen något speciellt, det är inte bara antalet som räknas ju.Så har FIRE statusen infunnit sig nu? Nej tyvärr inte, verkligen tyvärr inte. I början och kanske fortfarande satte jag upp något slags mål på 5.0 mkr. Jag har nu passerat drygt halva målet vilket känns helt fantastiskt! Jag är väldigt glad och stolt på en och samma gång över Pengamaskinen. 

Målet om 5.0 mkr ligger väl cirka kvar men i bakhuvudet har nog ändå 6.0 mkr känts mer adekvat och även med 6.0 mkr har halva målet nåtts! Då slopade utdelningar definitivt satt bromsklossar på framfarten så är jag osäker på när jag kan nå FIRE. Det som också spär på osäkerheten är bl.a. att för en trygghetsnarkoman som Kalkyl kommer jag nog att behöva ha en ansenlig cash-buffert också vilket tar säg 1-2 år att bygga upp. Ett år borde räcka men i dagens ytterst osäkra tider där allt fler av Farbror Statens kostnader tydligen skall betalas av en allt mindre liten skara kommer jag troligtvis inte att kunna känna lugnet förrän två års cash-buffert finns. Jag pratar inte heller om 2 års löpande månadskostnader utan om 2 års nettoinflöde av pengar vilket ger en betydligt större summa att buffra upp. 

Men men mycket kan förändras under resans gång och kanske även en trygghetsnarkoman kan rehabiliteras och bli en trygghetsnjutare?!... Molnen på himlen (samhällshimlen + börshimlen) tornar tyvärr upp sig men mer om det i ett annat inlägg, nu håller vi tonen här Kalkyl och njuter av den framgång som hittills nåtts!!!

Bra jobbat Kalkyl!!! 

Förlåt men kan inte låta bli, eller så här kunde ju 3.0 mkr visats:

8 comments:

 1. Stort grattis!! Vi hade inte så mycket extra deg att skjuta in när det såg som värst ut, tror det var ca 90000 kr av reserven som förbrukades, därmed blir det en mera segdragen uppgång som endast får hjälp av insättningar och de utdelningar som faktiskt kommer.

  Vilka bolag är det som dragit mest? Hos oss är det inte otippat de bolag som gått ner mest under krisen... exklusive oljerelaterade bolag som jag förutsätter ta längre tid på sig, då de mer är knutna till oljepriset än detta lyckorus på börsen.

  ReplyDelete
 2. Hallå Snålgrisen! Tackar, tackar! Jag svävar runt på moln idag faktiskt. Det är en superhärlig känsla faktiskt och jag ska njuta av den så mycket det går. Trodde absolut inte det skulle kännas så speciellt, det är ju bara portföljvärdet som ju snabbt kan rasa nedåt igen, men det gör det!!!

  Allianz, Atlas Copco, Cibus har dragit iväg rätt ordentligt. Sen har jag mitt ankare i form av Swedish Match också som fortsätter att leverera urstarkt. Vad gäller Swedish Match så kan jag inte låta bli ibland, fortfarande, att tänka på hur livet skulle sett ut om jag köpt in mig när de låg strax under 20 krs för många år sedan, väldigt många faktiskt.. Väldigt glad att jag köpte in mig i början på denna FIRE resa!

  Ett annat stort ankare är Investor som gått väldigt bra också.

  Raketer har jag nog inga direkta dock utan det är ju lång tid och mest köp samt mycket kapital som tillsammans flyttat fram positionen.

  I glädjeruset firade jag idag med att spendera lite på en present till mig själv och det blev en i sann FIRE anda: 5 st XACT Sverige

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för ditt svar!

   Ja det handlar om tajming och när man köpte antar jag. Cibus ligger jag +5% på då jag köpte större delen av innehavet innan corona. I övrigt har jag köpt lite små skvättar av bolag under tiden de fallit men inte tillräckligt för att det ska göra något större avtryck i portföljen. T.ex. AXA handlade jag hela vägen ner, de har senaste månaden gått upp 22%, men portföljvärdet är fortfarande -18%, då man såklart köpte för tidigt hehe. Swedish Match har jag funderat på att köpa under väldigt många år, men valde Altria istället. Betydligt segare aktie om man ser till värdet, men bra utdelare med sina i nuläget 8.5% i DA.

   Delete
  2. Vad gäller timing är det bevisat gång på gång att det är omöjligt utan insiderinfo. Enligt mig går timing för eller senare käpprätt åt skogen, finns de som hävdar motsatsen och som lyckats hittills, men hur länge?

   Delete
 3. Grattis Kalkyl!
  Lite ledsen nu att jag sålde mina Investor, med vinst bör påpekas, när de låg i 390 kr och jag trodde att de var övervärderade... Så kan det ju går för en annan okunnig krake.

  Grattis till dig för denna milstolpe!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar så mycket för kommentaren! Ja lite synd vad det gäller dina Investor men det är ju verkligen inte lätt att veta hur börsen ska gå. Lycka till med framtida nya köp!

   Delete
 4. Bra jobbat Kalkyl! 3 Miljoner är en fantastisk milstolpe. Jag hoppas själv vara tillbaka där snart. Mot 3.1 miljoner nu :-)

  Mvh Slimis

  ReplyDelete
 5. Tackar, tackar Slimis! Ja, det känns verkligen super på alla sätt. Det låter bra att du når dit snart också! Mot nästa 0.1 mkr!!!

  ReplyDelete