Friday, June 5, 2020

Maj månad avklarad

Sedan FIRE resan påbörjades på riktigt (egentligen har den väl alltid på något sätt pågått för mig, i alla fall sparandet fast utan att förstå att det fanns en enda liten chans att nå FIRE) så har ju arbetet med excel, funderandet, investerandet, målskapandet och FIRE-fantasierna tagit mer och mer av min tid. Det finns inte en enda negativ aspekt på detta då det handlar om att försöka att skapa något nytt och väldigt annorlunda som kanske kan avnjutas någon gång i framtiden. Många gånger i mitt liv är det resan dit och framtill målet som varit det roliga, det som har drivit på mig själv att leverera och exekvera. När väl målet har uppnåtts falnar intresset oftast rätt betydligt och hittills har alltid något annat intresse då fått ersätta och ta vid där det andra minskade eller ibland helt avslutades. När FIRE tar vid har jag massor med uppslag så tiden kommer nog inte att räcka till då heller, d.v.s. precis som den inte gör nu heller!...

Jag drivs av intresset och av att bevisa för mig själv att jag klarar av något.

Nåja, en filosofiskt utläggning...

Maj månad har nu gått och blivit historia och humöret är definitivt inte i en formsvacka utan tvärtom, på en formtopp. Det har lugnat sig betydligt på jobbet vilket är den absolut största anledningen att humöret blivit mycket bättre och livet känns mycket ljusare och gladare. Det har säkert även att göra med att semestern är inom räckhåll. Detta ska inte bli en årskrönika för det är väl tidigt för en sådan men året som nästan passerats sen semestern förra gången har varit väldigt tufft och utmanande och slitigt på många sätt. Tempot är osunt högt, prestationerna ska bara avlösa varandra precis hela tiden och allt skulle naturligtvis varit klart igår eller förra veckan. Jag anser att inom mitt gebit har tempot drivits upp betydligt under de senare åren och trenden ser definitivt inte ut att ändras. Ibland reflekterar jag kring detta (som ikväll då jag njuter av ännu ett uppnått mål och framförallt att 3.0 mkr nåddes denna veckan) och inser hur mycket man påverkas och hur mycket som blir påverkat av just ens jobb. På många sätt tror jag att livet förr var betydligt bättre men någon exakt gräns för när i tiden det var vågar jag nog inte dra, men se en Edvard Persson film så undrar man om inte det var lite sjystare fram till ca 1960 eller nåt. Jag tror att mycket var bättre då, notera att jag inte skriver lättare för det var det säkert inte. Många hade det nog rätt tufft på sätt som vi inte ens skulle kunna förstå även om vi försökte, smaka på en familj om 2 vuxna och säg 4 barn i en 1:a... Antar att storken fanns på den tiden och kom förbi ibland med nåt i näbben... Alla var ju inte bönder och hade stora gårdar med mark och annat. En svensk serie som jag tycker var väldigt bra var "Vår tid är nu". På något sätt tyckte jag mig se hela förfallet av samhället i den serien, samtidigt visar den hur mycket som förstås också blev bättre vilket framförallt tog fart efter 1950. Men, frågan är, blev det verkligen så mycket bättre med renare bostäder och miljonprogram, med fackföreningar, med politik som skulle visas upp för massorna o.s.v? Har du inte sett den kan jag varmt rekommendera serien!

Månadens utdelningar summerade ihop till 13,7 tkr vilket ju i och för sig är ganska mycket pengar men ändå endast cirka hälften av vad prognosen sade. April månad ska vi inte ens tala om, den var i stort sett en katastrof ställd mot prognosen. Det har handlats som vanligt och idag när portföljen nådde 3.1 mkr blev det ännu en FIRE present till mig själv. Synd att målet inte nåddes för några veckor sedan för Northwest Healthcare Property Reit har ju gått upp en hel del men dock fortfarande en hel del nere mot mina inköp så köpte in några till. Lite spontanköp sådär men...

I övrigt är tanken att köpstopp och lite semester från FIRE strävandet ska råda nu fram till augustilönen men känner jag mig själv rätt så blir det nog en hel del läsande av bloggar, böcker, rapporter, analyser o.s.v. Det har ju blivit ett så pass stort intresse detta. Däremot ska jag verkligen försöka att inte köpa något mer. Belåningen behöver komma ner lite. Även här är jag kluven för de räkneövningar som gjorts under veckan visar på motsatsen, d.v.s ta inte ner belåningen.

Återigen kan jag konstatera att en kristallkula hade varit ett underbart verktyg att ha, men var är den?

Räkneövningarna ser väldigt intressanta och aptitliga ut på de flesta vis. Har räknat på flera olika sätt under dessa år men den sista här i veckan blev överskådlig och enkel och samtidigt troligtvis hyfsat korrekt också (så långt det nu låter sig "korrekt-beräknas" förstås).

Långt inlägg men hann aldrig fram till de mörka molnen och kanske lika bra det för ikväll är jag så glad över veckan som varit och som än har lite mer att ge!

Godkväll till alla Er läsare!

2 comments: