Monday, September 21, 2020

20,0 kr/h

Idag var ingen särskilt rolig börsdag och det surnade till ganska ordentligt. Bankerna ligger ju knappast i topp och inte heller denna dag. Jag passade på att göra sista ökningen i SEB till 78.38 krs. Jag är nu nöjd med bankinnehavens storlek.

Det är mycket nyheter inom banksektorn och jag tycker att den varit föremål för häftiga svängningar. Det är ju knappast den sektor som gått bäst men alldeles oavsett detta tror jag på sektorn som helhet och på de svenska storbankerna i synnerhet över tid. Jag har nyttjat dipparna och ökat på i både SHB och SEB.

Igår dök en ny tråkig nyhet upp angående penningtvätt. Denna gång verkar det handla om Nordea, SEB, Länsförsäkringar och Handelsbanken. Fincen-dokumenten består av 2 657 olika handlingar från den amerikanska ekonomiska polismyndigheten Financial crimes enforcement network, Fincen. Drygt 2 000 dokument är så kallade ”rapporter om misstänkt aktivitet”, det vill säga banktransaktioner som flaggats av bankerna, mellan år 2000 och 2017. Rapporterna i sig är inte bevis på att pengarna som flyttats genom bankerna är smutsiga eller att det rör sig om penningtvätt, skriver BBC.

Det är inte så mycket mer att säga kring detta. Jag har skrivit om detta i tidigare inlägg och då delvis försvarat bankerna och gör det gärna igen: om kriminella ligor sätter sig för att tvätta pengar kommer de garanterat att lyckas med en hel del av tvätten. Att ens tro att en bank helt kan svära sig fri från sådant här är sannerligen bra naivt. Kvarnarna lär mala vidare och jag sitter bestämt kvar.

Det som blev riktigt bra idag trots den kraftiga börsnedgången om cirka 3.5% var att den prognostiserade årsutdelningen idag nådde en drömgräns, nämligen:

20,0 kr/h   
20.0 kr/h borde innebära 175,200 kr/år men ligger strax under med 174,949 kr/år som utslaget över ett års 8760 timmar blir 19.97 kr/h vilket ju avrundat blir 20.0 kr/h!!! Jag kvalar alltså in! Har längtat länge efter att nå till denna fantastiska siffra. Det är en prognos skall dock sägas och utdelningarna är baserade på 2019 eller 2020 års tänkta utdelningar om bolaget i fråga hann presentera sitt utdelningsförslag (som lika snabbt kastades på soptippen).

Jag roade mig även med att kolla vad årsutdelningen hamnade på om de icke ETF fonderna jag äger fick bidraga med 4% "utdelning" baserad på deras värde. Då hamnar jag på drygt 178 tkr och därmed anser jag att 20.0 kr/h är uppnått med råge!

Drömmen om att få över 100 tkr i årsutdelning har inte upplevts än, detta pga Covid-19. Årsutdelningen för 2020 blir troligtvis en bra bit under 2019 års summa vilket ju är tråkigt förstås. Kanske kommer 2021 att bli ett mer normalt år där Kalkyls Pengamaskin för första gången kan börja leverera utdelningar på riktigt! Det börjar bli dags eftersom kassan ekar tomt och längtan efter stora inflöden är stor efter att länge haft massiva utflöden i form av uppbyggnad av pengamaskinen. 

Det börjar bli dags för PAY BACK TIME!

4 comments:

 1. 175000 är mitt målockså. Det saknas några kronor dit. Jag antar att du har många eller bara svenska aktier när du inte når 100 000 kronor i år men tanke på vilket mål du hade för året. Jag når dit trots att jag behöver 1-2 år till 175 000 kronor per år.Stort lycka till.

  ReplyDelete
 2. Hallå! Tackar för det! Har ca 80% svenska och resten utländska innehav. Covid har ju slagit sönder både prognos och faktiska utdelningar. Det är förfärligt tråkigt men inget att görs nåt åt. Prognosen för 2020 lades ursprungligen på 120 tkr. 175 tkr är prognos och gäller för 2021 fast med 2029/2020 års siffror på utdelningarna.

  Kämpa på och lycka till! Grymt att tillslut nå sådana här siffror och högre

  ReplyDelete
 3. Göra prognos för 2021 med utdelningssiffror från pre-Corona låter intressant. En sådan prognos kan nog ha sitt värde och kanske något jag får göra i helgen.

  175.000 är maffigt. Jag räknar med att jag skulle kunna leva hyggligt på de 14-15.000 kr/mån som det motsvarar men jag har långt dit. Pre-Corona hoppades jag på ca 100.000 kr i år, men nu blir det knappt hälften.

  ReplyDelete
 4. Hallå US! Det var det enda alternativet som kändes intressant att räkna på för mig. Hade blivit konstigt att nolla normalt sätt utdelande bolags utdelning. 2020 går till historien som ett mörkt och konstigt år tror jag...

  ReplyDelete