Tuesday, October 6, 2020

Telia föreslår extrautdelning

Idag kom en ny glad nyhet i flödet och den handlade om att Telia förslår en extrautdelning om 0.65 krs. Om denna extrautdelning röstas igenom innebär det att Telia betalar ut full utdelning för verksamhetsåret 2019 enligt förslaget pre Covid-19, totalt blir utdelningen i så fall 2.45 krs!

Det är en glädjande nyhet och jag ser framemot kommande utbetalningar!

I övrigt verkar Telia ånga på rätt bra efter att ha varit inne i lite mer stillhet. Riktkurser upp till 44 krs har nämnts och kommer från SEB som tidigare hade 41 krs och de upprepar köprekommendation.

Telia kommer att sälja Telia Carrier verksamheten för 9.45 mdkr, vid försäljningen sluts ett långsiktigt strategiskt partnerskap mellan Telia och Telia Carrier.

Börsen gick upp en del men backade och gick upp igen, USA gick också upp en del. Var nära en ny gräns men ville sig inte riktigt. Blir spännande imorgon!

3 comments:

 1. Ja det är kul att det äntligen händer något med Telias aktiekurs. Den har i princip varit still/sjunkande trend de senaste åren. Visst, utdelningarna har trillat på, men om man jämför med Tele2 är det som natt och dag.

  ReplyDelete
 2. Hallå Snålgrisen, ja verkligen. Kanske det sätter lite mer fart nu, verkar lite hoppfullt i alla fall.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köpte Telia och Tele2 ungefär samtidigt. Innan Corona låg Telia runt 10% upp i värde, medans Tele2 låg på 107%... utdelningsmässigt var det nästan dött lopp tack vare Tele2s extrautdelningar. Jag har dock köpt på mig en hel del extra Teliaaktier nu när man har möblerat om i ledningen.

   Delete