Saturday, October 10, 2020

Veckan som gått

Veckan är nu snart till ända och det återstår några härliga lördag kvälls timmar och sen är det söndag igen. Den vecka som passerats har gått väldigt fort precis som vanligt, kanske lite fortare än föregående vecka som passerades? Jag vet inte riktigt men känslan är att det finns någon slags acceleration som dessutom har en positiv derivata och därmed alltså ökar undan för undan. Ju längre in på hösten (jag tänkte skriva j.. men där får det alltså räcka, eller hur?!) vi kommer desto snabbare tycks veckorna passera. 


Hösten har på riktigt visat sig även i de södra delarna av detta långa land. Haft några riktigt trevliga höstdagar som nog bättre borde kallas brittsommar dagar då de uppvisade temperaturer uppemot 15-16 grader för att sedan dagen efter sjunka ner till 13 och därefter till som idag 10.4. Det går fort.

Just nu tycks jag vara inne i ett riktigt positivt flyt och allt går just nu precis som jag vill. Portföljen har legat och sniffat kring 3.6 mkr men inte riktigt velat gå över, troligtvis har den dock gjort det redan i torsdags men då hann jag i så fall inte se det och lite besvikelse eller irritation över att så inte skett har jag väl känt av. Den var ca 1600 kr ifrån i måndags tror jag men sen föll den nedåt en bit. I torsdags kväll steg USA igen rätt bra och oddset för att klättra över 3.6 mkr på fredagsmorgonen var rätt bra och visst klättrade Kalkyls Pengamaskin över ny magisk 100,000 kronors gräns. Det är precis lika jädra kul vartenda gång det händer, det är en av de bästa motivationer jag kan tänka mig. En annan är att nå en ny 10,000 kronors gräns på de ackumulerade utdelningarna. För mig är det viktigt att ha koncisa och klara mätetal att jämföra emot (benchmarka, hm, vilket bra svensk ord finns för detta, berätta gärna?!). Det återstår nu knappt 3 månader på detta år 2020 och med det återstår 3 månader på en extrem resa jag inledde 2018-01. Redan 2019 år avslut tvekade jag lite om jag skulle köra ett år till på detta vis men jag gjorde det. Nu blir det troligtvis ännu ett år till på samma sätt. Jag unnar mig i stort sett ingenting extravagant och turligt nog känner jag inte heller att jag försakar något och därför fungerar det.  

3.6 mkr gränsen har dock firats i dagarna två vilket inleddes i fredags med en flaska god Champagne. Idag blev det ännu en och för mig och min fru är det viktigt att uppmärksamma och fira målstolparna då och då. 3.5 mkr firades inte men nu vid 3.6 mkr kände jag att det verkligen var på tiden att göra så. Det var egentligen inte bara för att denna gräns nåddes utan berodde egentligen mycket mera på att de senaste veckorna varit väldigt givande på många olika plan. Jag känner att jag har flytet just nu men passar mig väldigt noga för att åka på någon slags hybris. 

Mitt äldsta barn kan snart läsa flytande och är inte ens åtta år gammal. Om jag minns rätt hade jag svårt för att läsa vid den åldern. Räkna gick dock betydligt bättre. Barnet klarade idag också överraskande en multiplikation med ett icke heltal och imponerade stort på fadern! Pappan är stolt som en tupp!

Läste någon blogg i veckan och spontant måste jag säga att detta bloggläsande är så väldigt berikande på många sätt. Visst förekommer en del repetitionen och tjatande om typ samma saker men det är berikande att läsa så mycket klokhet i ett så pass kompakt format. Någon blogg, förlåt men har glömt vilken nu, skrev lite om hur vissa aktiers utveckling gått precis 180 grader ifrån "experternas" och de självutnämnda experternas råd, d.v.s de hade gått väldig bra trots att en del källor hade menat att de skulle gå mediokert eller t.o.m dåligt. Jag har själv mycket erfarenhet i just detta och hade jag lyssnat på experter hade min portfölj idag varit värd betydligt mindre. Electrolux är ett bolag som på flera ställen (nämner inga) räknats ner eller ut men som idag gått betydligt mycket bättre än dessa källor trodde. Det verkar dessutom, vilket jag också tror, som att Electrolux har betydligt mer att ge. 

Sparo känner nog de flesta av Er läsare till. Ibland önskar jag att inlägg jag skriver skulle få igång samma massiva kommentarsflöde men hel klart är det oändligt långt dit och jag inser att jag helt enkelt inte skriver tillräckligt intressant. Oavsett vilket så tycker jag att Sparo har många väldigt intressanta inlägg och kommentarer flitigt bland dem. Jag tror att både han och några andra bloggare som frekvent kommenterar mina inlägg har lett till att jag gärna skriver många politiskt inriktade inlägg. Politik är ett område som på gott och ont intresserat mig sedan typ 13 års åldern. Om man inte diskuterar saker löser man heller inga problem. Att människor bråkar och krigar beror ofta på att man inte diskuterar saker på ett vettigt sätt vilket är synd. Med barn i huset får man verkligen lära sig att diskutera på andra sätt än man varit van vid tidigare i livet. Det är sorgligt att se hur pass mycket i världen som är så dåligt körandes och inse att lite mer diskussion troligtvis skulle lösa upp knutarna. För att diskutera måste man dock våga blotta sig och det är en sak jag upplever att väldigt många människor, särskilt i yrkeslivet, är hemskt dåliga på att göra.

I övrigt kan nämnas att lördag kväll till trots och med en fru som idag lägger barnen dök lite tid upp att spendera på jobb#2. Ni vet, chefen på den arbetsplatsen har hårda nypor men ger å andra sidan fullt förtroende samt frihet i hur arbetet ska bedrivas vilket leder till bra prestation och en intresserad och engagerad medarbetare! Översynen av Kalkyls totala ekonomi pågår sen länge och skutan är inte i hamn än så att säga. I veckan togs dock ett steg närmre ett slutbetänkande vilket kommer att leda till exekvering! 

Det enda negativa under hela veckan hände igår när portföljen slog över 3.6 mkr, glad i hågen och med viljan att som vanligt skjuta iväg ett litet inlägg med mina kära tackor så hade nu Blogger tvingat på mig det nya GUI:t:

Fy fan säger jag rent spontant. Vilket jävla skämt och vilket jävla skit. Är så in i helvete trött på alla dessa idiotiska uppdateringar av allt och allting som inte tillför ett skit. Buuuu Blogger. Givetvis hade de sabbat något väsentligt och mitt 3.6 mkr inlägg som i alla fall publicerades verkade fått fel tidsstämplar och dök inte upp någonstans. Nej, det var inlägget om 'Telia...' som fortfarande visades. Det nya GUI:t suger, det är fult, det tar plats och ingenting har blivit bättre. Ah vad skönt att kräka av mig över detta skräp.

Tillägg efter att ha tryckt på 'Publish': givetvis dök inte detta inlägg heller upp och kom först i andra bloggares listors 'bloggar jag läser'. Helt sjukt att sådan funktionalitet inte kontrolleras...................

Tillägg #2: är det någon överhuvudtaget som tycker att 'Stats' blivit bättre??? Buuuuu Blogger. Vad har ni ställt till med, klantskallar...

Tillägg #3: otroligt att allting alltid ska bli försämrat på något vis. Fattar absolut ingenting hur detta ens kan vara möjligt. Har de som bestämmer ens orkat kolla in gamla blogger kontra det nya (litet b då de inte förtjänar ett stort längre)???4 comments:

 1. Här kommer en första kommentar, så att du kan utmana Sparo om kommentarstronen ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slog han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) Förlorade kärleksformer
   3) Stoppa skilsmässa
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Delete
 2. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
  Get $5,500 USD every day, for six months!

  See how it works

  Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
  Make up you mind before applying, straight deal...

  Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
  via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

  We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
  machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
  stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
  buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
  and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
  you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
  services, we are here for you anytime any day.

  Here is our price lists for the ATM CARDS:

  Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
  Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
  Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
  Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
  Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

  make up your mind before applying, straight deal!!!

  The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
  email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  Whatsapp:::::+31687835881
  ®

  ReplyDelete