Tuesday, November 10, 2020

En sån där

 Idag blev det en sån där supermorgon. Väl på jobbet så var det lika bra att ta en koffeinkick direkt och när den var i pappmuggen vid kaffeautomaten så började telefonen väsnas betänkligt. Jag hörde inte vad exakt det handlade om först men den både lät och vibrerade för fullt. Den höll på en liten stund och i slutet hörde jag vad det var:

Cash-in ljudet rasslade ut ur högtalaren tillsammans med vibrationerna från ett antal trevliga bolag som valt att dela ut!

 • Electrolux
 • Cloetta
 • Akelius Residential Prop D

Då även barnsparet har ett aktieslag ovan så tog cash-in ljudet en stund på sig.
Tur jag var ensam vid kaffeautomaten och därmed slapp jag en massa frågor från nyfikna kollegor. De ska få veta när tiden är inne, kanske!...

Kalkyls pengamaskin tog denna morgon in många sköna tusenlappar och frågan är väl om en dag egentligen kan börja så mycket bättre?

De totala utdelningarna ligger nu -8.3% mot 2019 så spänningen stiger och matchen går vidare och frågan är:

"Ska de totala utdelningarna för år 2020 överstiga år 2019 eller inte?"

4 comments:

 1. Jag har Nordnet och inte Avanza. Tror inte de har cashing-ljudet. Hade kanske varit roligt.

  När Triss-skraparna på jobbet sitter och glatt vinner 120 kr sitter jag tyst och tänker att det där gör jag varje dag. Nästa år blir det ungefär 2-3 gånger/dag á 120 kr mån-sön! I realiteten blir det såklart färre dagar men med större summor...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mycket bättre känsla att veta att utdelningarna ökar! Minns oändligt många fikor med prat om allt som köpts, inte av mig dock. Nuförtiden är jag i särklass den värsta spenderaren fast på aktier!

   Delete
 2. Grattis till utdelningarna! Själv fick jag bara från Akelius. Kul att du fått sånt drag även i utdelningarna, nån gång får du göra ett blogginlägg där du i detalj skriver hur du gick till väga och vilka bolag du "cherrypickade"...

  ReplyDelete
 3. Tackar Snålgrisen, ja det är enormt tillfredsställande att studera utvecklingen på flera fronter. Vet inte om jag förtjänar smickret men tackar ändå! Cherrypickat är precis det jag gjort, tack för klargörandet. Framtiden får visa om ett sådant inlägg kan bli verklighet.

  ReplyDelete