Saturday, December 19, 2020

En pengamaskin

  Lördagen den 19 december och nu är den långa jobbiga hösten avklarad. Det återstår ännu två veckor av detta annorlunda år. Jag har skrivit lite kommentarer på några andra bloggkollegors bloggar och sitter och filosoferar i stort. Efter en lång stund ute med barnen medans dagsljuset fanns och som dessutom kröntes av ett kraftigt filtrerad fotonflöde från solen var det skönt att komma hem och in i värmen igen. Den skånska "vintern" är kallare än det mesta, när temperaturen ligger mellan plus 2-6 grader och cirka 80% luftfuktighet i kombination med en hel del vind, ja då är det kallt på riktigt. Jag minns med sorg min barndoms vintrar som väldigt sällan uppvisade dessa över noll grader temperaturer i mitten på december. Det var alltid kallt, oftast snö och dagarna kunde fyllas med utomhusaktiviteter i form av skid- och pulkaåkning, skridskoåkning och ett och annat snöbolls krig alternativt snökojsbygge. Nu är det mest grått ute och jag tycker synd om barnen, både mina och alla andras, som inte får uppleva ett friskt snöfyllt landskap som inbjuder till härliga aktiviteter.

I denna filosofiska kontemplation denna lördagseftermiddag kan jag inte annat än att både glädjas och sjuda av stolthet över vad som åstadkommit med Kalkyls Pengamaskin! Det är förundransvärt att begrunda och studera alla de talrika excelflikarna i mitt mäster-excelark! 

 • Att studera utdelningsflikarna, två till antalet som bokför utdelningar på lite olika sätt, skänker en enorm tillfredsställdhet. 
 • Att konstatera att hela och fantastiska 146 st utdelningar har bidragit till kassainflödet är kul. 
 • Att 2020 års utdelningar trots alla motgångar detta år trots allt lyckades överstiga år 2019 års utdelningar är glädjande
 • Att konstatera att år 2021, alldeles oavsett vad politruskerpacket och ECB och andra mindre bemedlade kommer att ställa till med,  kommer att innebära att Kalkyls Pengamaskin på allvar tar steget in bland 'de stora portföljerna' i och med att 100,000 kr i total utdelning med lätthet kommer att kunna uppnås är minst sagt fantastiskt!
 • Att konstatera att allt jag gav mig fan på under 2020 har inträffat och dessutom med råge i alla fall, både innanför och utanför portföljens värld, har uppnåtts. 
 • Att Kalkyls Pengamaskin nu ligger med drygt 5.0 mkr i arbetande kapital på marknaden skänker en smått surrealistisk men samtidigt underbar känsla!
Kontemplationen fortskrider utan fler skrivna (Blogger ville av oklar anledning sätta stort 'S' på skrivna... Men Kalkyl lyckades med sedvanlig skärpa och ytterst resolut handlingskraft och snabbhet förhindra felet från detta automatiserade trams!) meningar och jag lyfter min bägare och utbringar en djup skål i det flytande bröd som av vissa anses vara Guds gåva till mänskligheten.

Från Wikipedia (Ni glömmer inte att då och då skänka en slant till Wikipedia?!)

Ordet öl kommer från äldre fornsvensk tid. Fornsvenskans öl betydde öl, dryckeslag, gästabud. Det är ett gemensamt germanskt ord, eventuellt besläktat med latinets alumen som betyder ’alun’.[3] I den fornnordiska mytologin kallades gudarnas dryck för bior och människornas dryck kallades för alu. Från alu kommer orden öl och ale. Medeltidstyska hade även ordet Äl, som användes för en variant som förbjöds i renhetslagarna.[källa behövs] Tyskans Bier, engelskans beer, franskans bière, med flera har omstritt ursprung, men kan komma av latinets bibere 'dricka'. I sydsverige har ordet "bir" använts för öl sedan år 1609.[4] 

(Kalkyls blogg har inget affiliate samarbete med Wikipedia men då Wikipedia per definition är både en mycket bra och behjärtansvärd sida på detta virrvarr till "nät" uppmanar jag gärna till både användande och stödjande)

1 comment:

 1. Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

  E-post : combaluzierp443@gmail.com

  ReplyDelete