Sunday, January 3, 2021

Nu blommar löken

 Ja inte bokstavligt talat då alltså men när Anders Tegnell uttalar sig i stil med:

- Mycket talar för en en ny våg av smittspridning

Den andra vågen som blev ytterst reell försvann från radarn som användes av både FHM, Tegnell och resten av regeringen men tydligen har de i tysthet insett sitt "misstag", dock utan att våga erkänna det med ord, och nu står vi eventuellt inför en tredje våg.

Göran Greider uttryckte sig som vanligt ytterst kraftigt och klartänkt med uttalandet:

- På måndag får Dan Eliasson sparken av regeringen. Hoppas jag.

Greider fortsatte idag kring Eliassons resa denna söndag med något som Kalkyl hade uppe i ett tidigare inlägg som dock fick redigeras på uppmaning av sin bättre hälft:

"Ta upp ditt gamla punkband"

Lite synd att Kalkyl redigerade bort just detta med punkbandet nu när någon annan vågar lyfta upp det till ytan igen.

Söndag idag så vi får väl se vad Eliassons solresa får för konsekvenser imorgon måndag...

En annan ytterst bekräftande men sällsynt sorgesam nyhetsrapportering från Sydsvenskan hade rubriken:

Genom fusk med barnlistor har ett barnomsorgsbolag lurat sig till kommunala bidrag, enligt Malmö stad. När förskoleförvaltningens utredare knackar på hos bolagets dagbarnvårdare är missförhållandena så allvarliga att utredarna nästan kräks. Kommunen har redan betalt över 15 miljoner kronor i bidrag till bolaget när härvan rullas upp, visar Sydsvenskans granskning. 

Det är ytterst beklämmande och irriterande hur mycket vansinne detta land och dess befolkning ska behöva stå ut med p.g.a. den rådande naiviteten i Sverige. Det känns snart inte varken motiverande eller ens lönt att arbeta längre när den stora skattebördan i landet slösas bort med lättsinnighet och ren dumhet som signum.


4 comments:

 1. Politik, politiker och offentligt slösande gör mig bara så trött och min försvarsmekanism verkar vara att undvika information om det så gott det går.

  Dan Eliasson har fått sparken som GD så många gånger förr men tenderar att alltid hitta en ny myndighet. Denna gången kanske det är dags för elefantkyrkogården dvs ett ställe där de med bibehållen lön sitter och gör enmansutredningar av tveksamt värde.

  ReplyDelete
 2. Ja det är ytterst sällan politik och politiker piggar upp. Jag följer med en del även om jag undviker en del också.

  Det är och blir intressant med Eliasson. Klarar regeringen slingra sig ur eller måste de för att försöka öka symbolvärdet i deras slaktade trovärdighet ge honom sparken?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nu är jag lite nöjd med att min kommentar om elefantkyrkogården för Dan E. kom ett par dagar INNAN det faktiskt blev så :-)

   Utan att outa mig för mycket har jag för många år sedan jobbat nära Regeringskansliet där dessa gamla GD:ar finns.

   Delete
  2. Hallå US! Inte hört talas om elefantkyrkogården men ypperlig titel. Först när jag hörde om Eliasson blev jag glad, utan skadeglädje men för nån jävla ordning bör det vara även i Sverige, men snabbt övergick glädjen i den vanliga uppgivenheten. Varför ska han ha lön i 2 år, knappt 170 tkr/mån, som svikit både uppdraget och folket. Fy fan. Återigen rullar skattepengar. Helt sjukt.

   Delete