Friday, January 22, 2021

Positivt

 Denna vecka har inneburit en del trevliga nyheter rörande investeringarna.

Swedbank med Göran Persson i spetsen meddelade att de redan den 22 februari skiftar ut 25% av 2019 års vinst vilket blir 4.35 krs. Äntligen ska bank börja leverera! Att Göran Persson blev invald till styrelseordförande i Swedbank har jag sedan dag ett sett som mycket bra för banken. Jag är övertygad om att han gör ett bra arbete för mig som aktieägare och med sina starka kopplingar som före detta ledamöt i både Ålandsbanken och en av Ålandsbankens storägare Wiklöf holding (2015-2019) gissade jag mig till att utdelning skulle göras för 2019 efter att Ålandsbanken bestämde sig för att göra så. Som före detta statsminister tillför han enormt med kunnande, kontakter och förhandlingsteknik till Swedbank och han har länge indikerat att han delat Ålandsbankens tänk kring aktieutdelningar och sina aktieägare!

Att även Börspodden nu pratar bank är ett ytterligare gott tecken. Själv ligger jag nu äntligen plus på både SEB och Swedbank och jag ser framemot kommande värdeökningar när bankerna fortsätter att generera stora summor in till kassakistan.

Nästa trevliga nyhet var att Investor lägger 2020 till handlingarna och återupptar sina utdelningshöjningar om +1krs räknat från föregående år. Då 2019 års utdelning var 13 krs innebär det att för 2021 landar vi på 14 krs (om nu inte vi återigen ska uppleva indragna utdelningar...). En fin höjning om 7.7%.

Det fanns fler roliga nyheter denna händelserika vecka och ytterligare en var att Telia knipit det störst frekvensbandet i 5G auktionen. Jag var lite sugen på att öka innehavet något men beslöt mig sedan för att ligga kvar som det är. Telia har inte varit något särskilt bra aktie hittills och även om framtiden kanske blir bättre så avvaktar jag. 5 comments:

 1. Kul att de tyngre ångloken börjar rulla framåt. Om Telia någonsin når 43-45-kronorsnivån igen tänker jag sälja av allt. Är lite tidigt för mig att äga Telia känns det som :p Bra att äga för att bevara kapital men kanske inte lika bra att äga i början av ens sparkarriär.

  /Arbetsplanen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå AP! Ja det är det och förhoppningsvis kan det fortsätta så också! Telia har väl helt klart varit sådär och ska väl ses som ett ankare. Att de sänkte utdelningen, vilket vissa inte anser att de gjorde, känns sådär men DA rätt hög ändå.

   Delete
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Delete
 2. Ja, väldigt trevliga nyheter. Jag har dock skalat ner 75% av vårat Nordea-innehav då det kommer att bli trögt därifrån framöver med utdelningar då de har ECB att rätta sig efter samt drabbas av 35% källskatt. Gillade annars den banken. Nu blir det SEB, Swedbank och Resurs som blir mina svenska finansaktier, det får duga. Vi får väl se vad SEB delar ut, de är ju också välkapitaliserade.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Snålgrisen! Jag hade ändå hoppats på 15 krs från Investor då 14 krs egentligen hörde 2020 till!... Ja Nordea känns sådär, ligger kvar med min del i min KF. Har inte ökat något i Nordea sen inköp o tur var väl det med tanke på källskatten.

   Delete