Wednesday, February 10, 2021

Det tar sig

 Det har varit ganska tyst på denna blogg ett tag och det har berott på det gamla vanliga fenomenet som heter arbete. Arbetets krav och förväntningar fortsätter att hålla en sysselsatt och det finns inte värst mycket tid och ork kvar till så mycket annat. Som för många andra bloggare har året inletts bra även om det har varit en del kast upp och ner. När börsens svängingar gör sig påminda är det skönt att förlita sig på utdelningarna. 

Under den dryga månaden av 2021 som klarats av hittills har jag mest hunnit med korta inloggningar på Avanza och statusuppdateringar via olika nyhetsflöden i dessa rapporttider. Vad som varit allra roligast är att i stort sett vid varje inloggning så har de förväntade utdelningarna för 2021 som visas på Avanza ökat. Minns inte vilken summa som fanns i början på januari men summan har undan för undan reviderats upp och under denna halva veckan har den redan ökat betänkligt. Om jag förstått rätt i hur Avanza redovisar de förväntade utdelningarna inkluderas inte redan utbetalda sådana utan det är vad som framöver bör kunna håvas in.

I en tung januari månad som gick över i en i stort sett likadan februarimånad har det varit en trevlig, spännande samt mycket angenäm sysselsättning att logga in på Avanza och se om några ytterligare slantar kan förväntas att hamna i håven under året.

Som vanligt finns det även mörka moln på himlen och det går liksom inte riktigt att se bortom dem hur gärna man än vill försöka. Jag är fortsatt orolig över vad våra inkompetenta politiker ska hitta på framöver och oavsett vad de verkar företa sig innebär det högre kostnader för oss skattebetalare. Det tar liksom aldrig slut. Politikerna öser ur en aldrig sinande brunn, tror de... LO verkar ha tappat förståndet fullständigt och pratar om en enhetlig skatt på kapitalinkomster på 35%... De vill också höja progessiviteten i inkomstskatten (den borde väl ändå tas bort, procent är procent eller vad?) och gränsen ska väl enligt vad jag hört gå vid årsinkomst på 1.0 mkr (där klarar jag mig i alla fall med råge) men missunnar inte de som är så lyckliga att de tjänar över miljonen per år och anser inte att det tillför något bra om detta blir verklighet. Undrar stillsamt om det inte är högt på tiden att hela regeringen inklusive riksdagen samt alla regioner och kommuner tvångsutbildas i sparsamhet och ekonomi överlag. Största problemet med det är antagligen att utbildningen skulle omöjliggöras beroende på bristande intellekt hos kursdeltagarna...

Nu ska jag återgå till kalkylerna och excel, det är nämligen en sådan kväll idag och det var länge sedan sist!2 comments:

 1. Gör dig själv en tjänst coh lyssna inte på vad LO kommer med för utspel. Det är lugnast för själen. Kommunister har alltid varit avundsjuka på folk som anstränger sig och lyckas här i livet, och kommer då och då med utspel om "ekonomisk jämlikhet" och annat dravel. I Sverige är det mesta gratis, det finns inga hinder mot att vem som helst kan bli sin egens lyckas smed. Våra tre miljoner på kontot har inte kommit dit av sig själv utan är resultatet av 10 års hårt arbete och sparande, dagspendling 25 mil om dagen, i snöstormar och annat jävelskap. Min fru kom till Sverige för 10 år sen, coh lärde sig svenska på 3 år, sen läste hon in högskolebehörighet och gick 3-årigt sjuksköterskeprogram på högskola, sen fick hon jobb på regionen. Visst, lönen är skit men hon visade att allt är möjligt om man bara vill.

  LO verkar vilja att alla ska dela med sig av sitt välstånd, oavsett om du har arbetat själv för det, eller om du legat hemma och glott på Netflix hela livet. Varifrån denna galenskap kommer ifrån förstår jag inte, men det är ett rent hån mot oss som anstränger sig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ett hån mot alla som anstränger sig är det verkligen. Helt sanslöst vilka människor vi har på ledande positioner rent allmänt. Allt verkar bara gå åt fel håll. När hördes senast något från makten som faktiskt kändes vettigt eller rent av bra? Var nog bra många år sedan...

   Bra kommentar, tack!

   Delete