Monday, March 8, 2021

4.8 mkr


Idag tog portföljvärdet sig över 4.8 mkr!

Börsen fortsätter klättringen uppåt och en faktor är sannolikt att vinsthemtagningar i bl.a. techsektorn nu satt fart och kapital flyttar över till andra sektorer. Banksektorn har under lång tid ratats ganska hårt men har nu börjat se stigande kurser, för mig som har en lagom del i bank är det självklart både välkommet och glädjande efter en lång istid av sjunkande kurser, dåliga nyheter samt politisk utpressning på att hålla inne aktieägarnas löner (tänk om politikerna lika effektivt kunde hålla in en massa andra bidrag?!).

Det är endast 7 dagar sedan 4.7 mkr i portföljvärde nåddes. 

 • 2021-03-08 (2021-03-01)
 • OMX30 på 2103 (2054)
 • Portföljvärde 4.868 mkr (4.712)
 • Arbetsvärde 5.836 mkr (5.679)
 • Buffert 10.0 tkr (10.0) 
 • Belåning 16.6% (17.0)


8 comments:

 1. Grattis! Galet vilket fart du har på milstolparna.

  Min senaste 0,1-MSEK-stolpe som kom nyss (1,9 till 2,0 MSEK) tog 13 månader...Men då var Corona-fallet emellan och nu hoppas jag på mycket mer fart.

  Man kan tycka 0,1 MSEK inte är så mycket att fira, men tittar man utanför vår lilla FIRE-krets så tycker alla att 100.000 kr på Triss vore världens grej. De flesta jag känner har inte ens 100.000 kr sparat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar US! Jag är väldigt ödmjuk inför vad som sker, det kan fort vända åt andra hållet igen men så länge njuter jag. Jag tänkte ett tag lägga ner rapporteringen men då jag då o då bläddrar igenom mina inlägg så behölls de. De ger återkoppling på varför jag gör detta, precis som utdelningsmilstolparna. Motivation behövs, det är inte alls särskilt lätt att bli rik även om en del nog tror det med 10 års stigande börs... Hoppas du får mer fart framöver också!

   Delete
 2. Ja grattis igen! Du får snart ta bort de här 100000 kr-milstolparna och gå över till hela miljoner istället :)

  Skämt åsido, det har varit ett efterlängtat drag även i vår trötta värdeportfölj. Äntligen börjar det röra på sig! Man har suttit under många månader på läktaren känns det som, medan andra håvar in den ena miljonen efter den andra. Igår ökade portföljvärdet med ca 50000 kr, det är inte varje dag det händer.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar Snålgrisen! Snällt skrivit! Jag har ju funderat kring detta men ligger kvar ett tag till med dessa!

   Kul att läsa! Ja, det är delvis ett stort problem all den informationsdelning som stökar till det i huvudet. Gäller att glädjas åt andras framgång när man läser. Om man följde börstidningar o annat skulle man i princip köpa o sälja konstant medans börsen har öppet. Lite som fonderna som tvingas till aktivitet...

   Morgnar när portföljen rört sig +10-20 tkr brukar jag tänka: ok då behöver jag inte jobba mer idag alltså (fast fortsätter att jobba).

   Delete
 3. Grattis! Ja igår var det verkligen bra drag i portföljen. Helt plötsligt blev både bank och verkstad flavor of the day igen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar ZS! Ja det går mycket mode i branscherna när traders harvar omkring med sin TA och läser ut diverse formationer och platåer som följs av...!

   Delete
 4. Stort grattis Kalkyl. Är inte långt till 5 miljoner nu :-)

  Mvh Slimis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar Slimis, nej det känns overkligt nära!

   Delete