Saturday, March 27, 2021

Ännu en sådan

Ännu en sådan fantastiskt lördag upplevdes idag då telefonen gav ifrån sig ett oväntat cash-in ljud! Denna gång var det en ordentlig summa som togs emot och med denna utdelning inleddes alltså den riktiga och förhoppningsvis rikliga skördetiden. Mars månad har redan innburit runt 8 tkr i utdelningar och en hel del återstår innan denna fina månad är över. Att sedan lönen också kom in i veckan var ju lika trevligt som vanligt. Mars månads sparande åkte till sidobuffert som inte påverkar balansen på FIRE alls. Detta till trots nådde Kalkyls Pengamaskin ett nytt ATH eftersom börsen gjorde det. A-värdet slog nu för första gången över 6.0 mkr vilket med 4% regeln kan innebära en bruttomånadslön på 20.0 tkr. Det är för en enkel man som Kalkyl hisnande summor och det är fantastiskt trevligt och tillfredsställande att se hur summorna tickar upp i excel-arken.

I övrigt rullar livet på med massor av arbete på jobb#1 och när det känns som jävligast går tankarna mest ut på att dumpa passer... Det är lätt konstaterat att det är en riktigt skön känsla att vara på toppen av saker!8 comments:

 1. Vilka bolag delar ut på en lördag? Är det ett utländskt bolag?
  Mvh Aktiegrubbel

  ReplyDelete
  Replies
  1. Många utdelningar från utländska bolag kommer in på lördagar. Officiellt har de kanske delat ut under tex onsdagen, sedan tar det några dagar innan de för sina i Sverige boende ägare att få kontanterna registrerade.

   Delete
  2. Det är som NLI skriver, i detta specifika fall var det AstraZeneca.

   Delete
  3. Tack för att ni stillade min nyfikenhet :)

   Delete
 2. Lyxigt! Mina Astra ligger hos SEB och ännu har jag inte sett röken av någon utdelning.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Man kan ibland ha lite synpunkter o klagomål på Avanza men som helhet är Avanza riktigt bra! Enligt utsago har de äntligen tagit itu med källskattshanteringen också men det återstår att se om det är sant och permanent.

   Delete
 3. Japp. Såg också AZN på Nordnet-kontot igår. Tyvärr utan cash-in-signal.

  Mars i år verkar bli 3:e bästa månaden någonsin. Redan i april får jag dock en ny näst-bästa månad som puttar ner denna mars till fjärde plats.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Låter riktigt trevligt ju! Alltid kul när man hör cash-in ljudet, extra kul när man inte förväntat sig det. Trodde Azn skulle komma först på måndag. Så härligt att skördetiden har inletts! Äntligen!

   Delete