Friday, April 2, 2021

1/4:s miljon

 I dagarna nåddes en 1/4 av en miljon i nettoutdelning! Jag läste ungefär samtidigt om bloggkollegan Udelningsseglaren, en av mina många inspiratörer, som nått 2.1 mkr i utdelningar (tror dock att det fallet det handlar om bruttoutdelningar, nettoutdelningar når tillslut bruttoutdelningarna om inga av innehaven ligger i AF konton och om man inte haft Avanza som nätmäklare vilket han haft, Avanza verkar ha förstått sin kassa implementation av källskattehanteringen men ännu har jag inte sett något explicit meddelande gå ut till mig som kund om en ny och förbättrad hantering). 

Det blev en lång sidoutveckling så återknyter, 1/4 av en miljon i utdelningar är en rejäl hög med pengar, ja egentligen svindlande hög tycker jag. Den står sig dock som en futtigt liten summa mot 2.1 mkr men nu är Kalkyls Pengamaskin igång på riktigt och någonstans måste man ju börja. Det tog 57 månader att nå hit. Antalet månader kunde reducerats med ca 21 månader om preFIRE tiden tagits bort och jag undrar ibland varför den tas med (2015-2017) som bara skramlade ihop ca 17 tkr på ca 21 månader. Förklaringen är att det hände så pass mycket under dessa år och i alla fall 2017 var ett inledande år som behövdes för mig innan jag vågade ta språnget mot FIRE 2018, det tog alltså cirka ett års förberedelser innan jag satte igång... En ytterligare delförklaring är att den portfölj som fanns redan under preFIRE har behållits intakt och i skrivande stund har den bidragit med totalt ca 6*5 tkr (30 tkr då innehaven inte delat ut ännu för år 2021). Jag gillar delvis också att ta med de åren då de ger lite perspektiv på hur väldigt annorlunda situationen ser ut rent ekonomiskt och perspektiv och historia framställs ofta som något bra. Alltsammans är egentligen petitesser av olika grad och enklast är att göra som jag gjort, d.v.s. räkna in preFIRE tiden när tidsangivelser ges. 
5 comments:

 1. Nice! Men så stor som din portfölj är och så snabbt som den växer kommer dessa 250.000 kr att om några år ses som en platt början precis som Utdelningsseglarens graf!

  Lite svårt att veta när man började. Jag började spara 2013, men räknar det som pre-FIRE som dock är med i vissa grafer. Min riktiga start var aug 2016 när jag köpte första aktien.

  Om en månad eller så ska jag skriva ett 300.000 kr-utdelningsinlägg (brutto) liknande Seglarens!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Delete
 2. Tack, ja verkligen!

  Förhoppningsvis, mer ödmjukt än troligtvis, så bör den göra det. 2020 visade ju oss hur det kan gå så inget är säkert.

  Ja det mkt knepigt med definitiv start, för mig får 2018 räknas då det var då jag började exekvera samtidigt ligger många års spar med ändå eftersom utan det hade inget som hände under framförallt 2020 varit möjligt.

  Ser framemot ditt och mitt 300 tkr inlägg! Vi får jaga Seglaren så gott vi kan ju!

  ReplyDelete
 3. Jag har inga andra kommentarer utöver att det är extremt roligt att se hur snabbt ackumuleringen tilltar med tiden. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. De räcker så väl, enormt tillfredsställande!

   Delete