Thursday, May 6, 2021

Fastighetsskatten och S

 Gårdagens Expressen hade en ny artikel kring en eventuellt förändrad fastighetsskatt vilken kan läsas här.

Enligt Statsminister Löfven så gäller tydligen: 

Statsminister Stefan Löfven (S) säger nej till en ny fastighetsskatt.

Artikeln fortsätter med:

”Vanligt folk ska aldrig behöva oroa sig för att behöva gå från hus och hem om det område de bor i blir populärt”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

En liten ljusning och kanske glädje i alla fall inför detta hot. Historian har dock med önskvärd tydlighet visat att man aldrig ska lita på vad politiker säger, tyvärr för det borde man väl verkligen kunna?!... Troligtvis har väl även någon eller några inom S vaknat och insett att marken under dem har börjat att svikta betänkligt. Svikten de möjligtvis har börjat känna av handlar inte bara om fastighetsskatten även om den är en del. Det finns ett flertal frågor där S varit tongivande och där konsekvenserna och sanningarna börjar att komma ifatt. Senast idag brakade en ny skitstorm loss på riktigt, den har i och för sig pågått ett tag men nu övergick det till storm, och denna gången handlar det om PISA resultaten, d.v.s. hur Sveriges utbildning står sig jämfört med världens övriga länders. Det ser knappast bra ut och det har väl de flesta normalbegåvade räknat ut på egen hand för längesedan. Nu är ju normalbegåvning absolut inte ett krav, tyvärr, för anställning inom mer styrande organ i Sverige och däri kanske förklaringen ligger till att vi ser en kraftig eftersläpning i uppfattning och förståelse. Att det ens varit möjligt att undanta vissa gruppers prestationer eller brist på prestation är för mig häpnadsväckande då alla vet att om urval kan ske blir bilden aldrig helt rättvis. Nu verkar både regeringen ha mörkat insikter och återigen verkar vi ha en minister som ljugit inför Sveriges Riksdag... Det är så sorgligt ställt i Sverige nuförtiden att inget längre förvånar mig. I Malmö exploderade hela tre eller ska vi skoja lite och skriva 'endast tre' bomber under natten mot idag torsdag. Visste inte att vi tillät inbördeskrig på öppen gata i Sverige men det verkar vi alltså ha gjort. Polisen i Malmö kallar läget ändå stabilt, bara 7 sprängningar i år (ja, det återstår ju bara cirka åtta månader av årets 12)...

Nåja, portföljen jobbar grymt på både med värde och utdelningar och 10 tkr milstolpe efter 10 tkr milstolpe betas av i en härlig takt!

 

4 comments:

 1. Att Stefan Löfven säger nej till fastighetsskatt betyder inte helt säkert att det inte kommer drivas. Lyfter och röstar ombuden för frågan på kongressen så måste partiledningen driva frågan eller ställa sina platser till förfogande. Någon valvinnare är det dock inte och som sagt C kommer nog aldrig gå med på det.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för lite utbildning ZS! Nog många som tror att det som partiledaren säger gäller, själv tror jag sen många år inte på något alls som någon politiker säger vilket tyvärr oftast visat sig helt rätt...

   Olustig fråga och försöker hålla kvar mitt lugn efter ditt förra svar i denna fråga!

   Delete
 2. Fastighetsskatt är antagligen inget man vill komma dragandes med såhär nära ett val. Även sossarnas väljare äger en fastighet, och är antagligen nöjda med hur det fungerar idag. Om man vill göra något för att dämpa ekonomin kan man ju sänka ränteavdragen istället.

  Tyvärr är politik och logik två helt skiljda saker, annars hade kanske till och med jag kunnat bli politiker. Ha!

  Det var oavsett vilket skönt att se både ANnie Lööf och Märta bekänna färg när de dopade och aningen halvtokiga gick an på både Jimmie och Nyamko, det fanns ingen hejd på deras babblande. Om det inte innan fanns något tvivel om vad M:et i MP stod för, var detta helt och hållet fastställt både efter Märtas 30 minuter samt efter denna "debatt"... det är inte Miljö i alla fall, det har jag knappt hört denna människa prata något om. Det är istället något annat tämligen aktuellt som får hennes mun att röra sig som om det inte fanns någon morgondag... med lite tur räcker detta för att skrämma bort tillräckligt många väljare, och partiet åker ur riksdagen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Får kanske ta o se "debatten”?! Har i stort helt tröttnat på sådant, det är som du skriver mest babblande som inte längre ens känns intressant. Oftast ska all "värdegrund" upprepas vid varje svavvelrunda. Tycker rent generellt debatterna mest påminner om tjatiga monologer där de flesta ska vara så tröttsamt korrekta och hjälpsamma till allt o alla. Åkesson verkar bättre och mer som folk. Sabunis uttalande "Lööf, ska du ta hit hela världen?" var det bästa jag hört en politiker säga någonsin!

   Delete