Sunday, May 16, 2021

R12 frihetskvot nått 1.0

 Så hände det alltså:

 vid bokföring av april månad 2021 så nådde R12 frihetskvoten för första gången 1.0!!!

Det är ett smått otroligt mätetal att nå för mig och något jag nog inte ens kunde drömma om när jag började studera inför en exekvering mot FIRE år 2017. Att skuttet uppåt i R12 frihetskvot skulle bli stort anade jag efter den mycket rikliga utdelningsskörden för april månad 2021 men inte att den skulle nå ända fram till 1.0. Det var smått surrealistiskt att se siffran, att inse att frihetsdagarna nu är ALLA årets dagar med nuvarande kostnadsbas. Utdelningarna för 2019 som gavs 2020 var knappast representativa och det finns en eftersläpning i allt som går tillbaka till 2020. Att R12 frihetskvoten nu nådde 1.0 är en fantastiskt känsla och det blir fortsatt intressant att ha koll på frihetskvotens utveckling under resten av året. Helt klart är det önskvärt att R24 frihetskvoten också når 1.0 vilket den inte ännu gjort och inte kommer att göra på länge (nu på 0.60). R12 frihetskvoten som nu nådde 1.0 är baserad på -30% räntesubvention.5 comments:

 1. Stort grattis! Det där rankar jag som den allra största milstolpen man kan ha innan man är helt framme vid FIRE.

  Antar du kontrollerat siffrorna för skillnaden mot mars är massiv? Men det klart, att ersätta inställda utdelningar från april 2020 med en supermånad i år gör stor skillnad.

  Min majmånad kommer också visa stor skillnad i frihetskvot, men det inlägget dröjer 2 veckor till.

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by the author.

   Delete
  2. Tackar, tackar US! Jo, det är verkligen den allra största!

   Jag har så gott jag kunnat kontrollerat då, precis som du påpekar, skillnaden är enorm. Det ser rätt ut alltsammans.

   Denna milstolpe får dock tas med en nypa salt då som jag skriver så finns en del påverkan från 2020 så även om det ser fint ut kanske R12 i december ser annorlunda ut...

   I vilket fall kändes det helt fantastiskt att nå 1.0!
   Ser framemot ditt kommande inlägg!

   Delete
 2. Grattis! Här tuffar allting på som vanligt, inga avvikelser från hur det brukar se ut. Sakta men säkert tickar det på uppåt. Nu avvecklade vi lite aktier förra månanden pga hög risk, och dessa gör såklart negativ påverkan av utdelningarna på kort sikt. Jag letar dock aktivt efter nya kandidater, samt blir det påfyllning i befintliga innehav.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar Snålgrisen! Det är väl rätt skönt när det får lov att göra det. Det finns just alltid kandidater, gäller bara att hitta dem!

   Delete